29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır

Taşınmazı riskli ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm kapsamında alınmış mülk sahiplerine devlet bazı finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu nasıl yapılır?

Kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı nasıl alınır?

Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların maliklerine ve kiracılarına devlet bazı yardımlarda bulunuyor. Peki, kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde maddi yardım nasıl alınır?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşümde maddi yardım nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardım bedeli!

2013 yılında 630 lira, 2014 yılında 680 lira olan kira yardımı 2015'te ne kadar olarak belirlendi? İşte, kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardım bedeli!

Kentsel dönüşüm kira yardımı için Deprem Dönüşüm Müdürlüğü'ne başvurun!

Kentsel dönüşüm kira yardımı, kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapıların malik ve kiracılarına yapılan yardımlar arasında bulunuyor. Peki, hak sahipleri tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı nereden alınır?

Kentsel dönüşümde 2015 kira yardım bedeli ne kadar?

Kentsel dönüşüm nedeniyle adeta bir seferberlik içerisinde olan Türkiye'de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere TOKİ, Emlak Konut GYO ve yerel belediyeler dönüşüm projelerine büyük önem veriyor.

Kentsel dönüşümde kira yardımını belediye verecek!

Vatandaşa ödenecek para yine bakanlık tarafından karşılanacak ancak süreci ilçe belediyeleri yönetecek. Gerekli evraklarla ilçe belediyesine başvuran vatandaşın ödemesi hesabına yapılacak. Böylece işlemler daha kısa sürede tamamlayacak.

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne zaman başlar?

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince; bu proje kapsamında riskli binaları yıkılan kat malikleri ve kiracılara kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımı ne zaman başlar?

Kentsel dönüşüm kira bedeli!

Devletin vereceği kentsel dönüşüm kira bedeli ne kadar? Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır? Kentsel dönüşümde kira yardımı ne zaman başlar? İşte 6306 sayılı kanun kapsamındaki esaslar...

Kentsel dönüşümden etkilenen dükkan kiracısı, nasıl kira yardımı alacak?

Kentsel dönüşüm sürecinde dükkan kiracısı, kira yardımı almak için ne yapmalı? İşyeri kiracısı, kira yardımı için nasıl bir dilekçe yazmalı? İşte kentsel dönüşümden etkilenen dükkan kiracısı, nasıl kira yardımı alacak sorusuna cevap...

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında konut ve iş yerleri yıkılan kimseler için mümkünse geçici konut ve iş yeri tahsis ediliyor, mümkün değilse kira yardımı yapılıyor. Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Hükümet kentsel dönüşümde öncelikli yerleri açıkladı: Kira desteği de güncellenecek!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, yeni kentsel dönüşüm düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümde pek çok yeniliğin geldiğini belirten Demir, megakent için öncelikli ilçeleri de açıkladı. İşte o ilçeler...

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

2023 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kentsel dönüşümde kira yardımı kaç ay veriliyor?

Kentsel dönüşüm kira yardımı gündemde yer alan konulardan biri. Kira yardımından faydalanacak olan vatandaşlar bu konuya dair yoğun bir araştırma yapmaktadır. İşte detaylar!

İBB’den kentsel dönüşümde ‘tarihi’ karar! İBB, kentsel dönüşüme girecek konutlara kira ve faiz desteğinde bulunacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde tarihi kararlara imza attı. İBB; kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla kira ve faiz desteğinde bulunacağını açıkladı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022!

Kentsel dönüşümde sunulan finansal desteklerden kira yardımı almak isteyenler şartları merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022 nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli yapısını boşaltan hak sahiplerine verilen destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde kira yardımı başvuruları nasıl yapılır?

Evi kentsel dönüşüme giren milyonlarca vatandaşa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm için kira yardımı yapılıyor. Peki kentsel dönüşüm yardımı için başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Dünya gazetesi yazarı Bumin Doğrusöz bugünkü yazısında kentsel dönüşüm ile beraber yapılan kira yardımının hususlarını kaleme aldı. İşte Doğrusöz'ün o yazısı...

Kentsel dönüşümde kira yardımı ve kredi birlikte olsun talebi!

Yeni düzenleme ile binasını güçlendirmek isteyenlere verilen 50 bin TL kredi 80 bin TL'ye evini kentsel dönüşüme sokmak isteyenlere verilen 125 bin TL kredi 200 bin liraya TL'ye yükseltildi. Vatandaşlar, kira yardımı alırsa kredi alamıyor. 

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşümde olan milyonlarca vatandaşa kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Peki, söz konusu yardımdan nasıl faydalanılır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı yapılıyor?

Konutları kentsel dönüşüm sürecine giren vatandaşların en merak ettiği konulardan biri bu sürede yaşadıkları mali sorunlar oluyor. Takvim Gazetesi'nden Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında kentsel dönüşümde kira yardımını kaleme aldı.

Kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021!

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını boşaltanlar bir dilekçe vererek kira yardımı desteği için başvuru yapabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021...

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır Haberi

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır

Kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu nasıl yapılır?

Taşınmazı riskli ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm kapsamında alınmış mülk sahiplerine devlet bazı finansal desteklerde bulunuyor. Bu desteklerin başında kira yardımı geliyor.


Bakanlık Lisanslı kuruluşça hazırlanmış Raporu Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra Binanızdaki mülk sahipleri kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabiliyor. Riski yapılardaki kiracılar geri ödemesiz taşınmaz yardımı alabiliyor. 


Anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması hâlinde ise, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılıyor. 


Kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu...

Uygulama alanında, riskli alan veya rezerv alanı belirlenmesine ilişkin karar ve tapu belgesine istinaden ilgili kuruma,


Uygulama alanı dışındaki riskli...