20 / 04 / 2024

kentsel dönüşümde kiracının hakları nelerdir

kentsel dönüşümde kiracının hakları nelerdir

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli binalarda kiracının olması durumunda, kiracının sahip olduğu haklar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan rehberde açıklanıyor. İşte kentsel dönüşümde kiracı hakları...

7 soruda kentsel dönüşümde kiracı hakları 2017!

Kentsel dönüşümde kiracılara da mağdur olmamaları adına bazı finansal destekler sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde kiracıların hakları nelerdir? Kiracılara ne gibi yardımlar yapılır?

İşte kentsel dönüşümde merak edilenler!

Kentsel dönüşümde maliklere ve kiracılara tanınan hakları, kentsel dönüşüm sürecini İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 29 soruda özetledi. İşte kentsel dönüşümde merak edilenler;

Kiracıya kentsel dönüşüm yardımı kaç ay yapılır?

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli binası yıkılan hak sahipleri kira yardımından yararlanabiliyor. Kira yardımı alabilenler arasında kiracılar da yer alıyor. Peki, kiracıya kentsel dönüşüm yardımı kaç ay yapılır?

Kentsel dönüşümde gecekonduların durumu!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binasını yıktıran malik, kiracı ve ayni hak sahiplerine birtakım finansal destek sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde gecekonduların durumu nedir? Gecekondu sahiplerine yardım yapılır mı?

Kiracı kentsel dönüşümde kira yardımı alabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusun sorduğu kentsel dönüşümde kira yardımı ile ilgili soruyu yanıtladı. İşte o yazı...

Kiracılar kentsel dönüşüm finansal desteklerden yararlanabilir mi?

Kentsel dönüşümde ev veya işyeri yıkılan hak sahiplerine kredi ve kira gibi birtakım yardımlar sunuluyor. Peki, kiracılar kentsel dönüşüm finansal desteklerden yararlanabilir mi? Yararlanamaz mı?

Kiracılar için kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde evi yıkılan hak sahiplerine kredi faiz desteği de yapılıyor. Peki, kiracılar için kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde kiracının tahliyesi!

Kiracının binadan çıkmaya itiraz etme hakkı kesinlikle bulunmuyor. Kiracılar kontratlarının olduğunu söylese bile tahliyeyi engelleyemiyor. İşte, kentsel dönüşümde kiracının tahliyesi!

Kentsel dönüşümde maddi yardım nasıl alınır?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşümde maddi yardım nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde kiracıya kira yardımı yapılır mı?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli binalarda kiracının olması durumunda, kat maliklerinin bazı hakları bulunuyor. Eğer malik kiracı ise hakları nelerdir? Kentsel dönüşümde kiracıya kira yardımı yapılır mı?

Kentsel dönüşümde kiracı ev sahibi bilmecesi çözüldü!

Türkiye Gazetesi "Kiracıya yardım yapılırsa biz ne yapacağız?" diyerek kentsel dönüşüm konusunda yanlış bilgiye kapılan ve üzülen bayan okuyucunun derdini “Kentsel dönüşümde “kiracı- ev sahibi” bilmecesi” başlığıyla yayınlamıştı..

Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde kiracılara yapılan yardımlar arasında taşınma yardımı da bulunuyor. Kentsel dönüşüm taşınma yardımı için Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne bir dilekçe yazılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde kiracı tahliyesi nasıl olur?

Riskli binaların yıktırılması sürecinde maliklere verilmesi gereken süreler 6306 sayılı kanunun uygulama yönetmeliğinin 8. maddesi gereğince binada oturan kiracılara da veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kiracı tahliyesi nasıl olur?

kentsel dönüşümde kiracının hakları nelerdir Haberi

kentsel dönüşümde kiracının hakları nelerdir

Kentsel dönüşümde kiracı hakları!

Kentsel dönüşüm projesi, kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya sağlıklı hale getirmek için yapılan çalışmalar olarak karşımıza çıkıyor.


Bu proje kapsamında yıkılacak riskli binalarda kiracının olması durumunda, kiracının sahip olduğu haklar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan rehberde yer alıyor.


Kira ve faiz desteği..

Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların; malikleri, kiracıları ve sınırlı ayni hak sahibi olarak bu binaları kullananlar Kanun kapsamında yapılacak yardım ve desteklerden faydalanabilir. 


Kanunda belirtilen yardım ve desteklerden faydalanabilmenin şartı riskli binanın anlaşma ile tahliye edilmesidir.


Kiracılar kanun hükümlerinden faydalanabilecek mi?

Kanun kapsamında kiracılara taşınma masrafları dikkate alınarak bir defaya mahsus olmak üzere kira yardımı yapılabilir. 


Kiracıların konut satın almak istemeleri halinde Bakanlık ile protokol imzalayan bankalardan...