20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde maliklerin arsa payı sorunu

Kentsel dönüşümde maliklerin arsa payı sorunu

Av. Fatma Dilşad Yelken, kentsel dönüşümde maliklerin arsa payı sorunu ve düzeltim davası konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin arsa payı sorunu ve düzeltim davası!

Av. Fatma Dilşad Yelken, kentsel dönüşümde maliklerin arsa payı sorunu ve düzeltim davası konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Kentsel dönüşümde oy oranı nedir?

Kentsel dönüşümde kimi zaman maliklerin istekleri aynı olmayabiliyor. Ancak kanun oybirliğinin sağlanması yerine oyçokluğunun karar alma için yeterli olabileceğini söylüyor. Peki, kentsel dönüşümde oy oranı nedir?

Kentsel dönüşümde açık artırma usulü ile satış!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binada en az üçte iki çoğunluk ile alınan karara katılmayan maliklerin bağımsız bölümleri açık artırma usulü ile satışa çıkarılıyor. İşte açık artırma usulü ile satış esasları...

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme!

6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsediliyor. Peki, kentsel dönüşümde bina güçlendirme nasıl ve hangi kanun esaslarına göre yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde noter masrafı!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlemler harç ve masraflardan muaf tutuluyor. İşte entsel dönüşümde noter masrafı..

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde maliklerin arsa payı sorunu Haberi

Kentsel dönüşümde maliklerin arsa payı sorunu

Ülkemizde kentsel dönüşüm süreci, 6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 16.05.20132 tarihinde yürürlüğe girmesi ile başlamıştır.  


Zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma nedeniyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esasları belirlemek amacıyla yürürlüğe giren Yasa, her ne kadar iyi niyetli hazırlanmış ise de; yasanın yürürlüğü ile birlikte bir çok sorun da uygulamada doğmuştur. Bu süreçte en çok sıkıntı yaşanan sorunların ilki hiç kuşkusuz malikler arasında arsa paylarının dağıtımı olmaktadır. Kentsel dönüşüm sürecini tıkayan en önemli unsurlardan biri olan arsa...