20 / 04 / 2024

kentsel dönüşümde önemli olan faktörler nelerdir

kentsel dönüşümde önemli olan faktörler nelerdir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kentsel dönüşüm yapmak için, mutlaka önce ileriye dönük kent planlaması, sonra mikro planlamalar, daha sonra da uygulama projeleri yapmak gerekiyor." dedi.

İstanbul'u kentsel dönüşümde ne bekliyor? Murat Kurum açıkladı!

AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki İstanbul'u kentsel dönüşümde ne bekliyor? İşte Murat Kurum'un konu ile ilgili o açıklamaları...

Yeni kentsel dönüşümde tapuya şerh konuyor, ödeme bitene kadar kaldırılmıyor! Bakandan son dakika yasa açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni kentsel dönüşümde rezerv alan konusu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Hükümet kentsel dönüşümde öncelikli yerleri açıkladı: Kira desteği de güncellenecek!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, yeni kentsel dönüşüm düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümde pek çok yeniliğin geldiğini belirten Demir, megakent için öncelikli ilçeleri de açıkladı. İşte o ilçeler...

Kentsel dönüşümde önemli bir aşama tamamlandı! Hak sahipleri tapularını alacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerinde önemli bir aşama daha sona erdi. Belediyenin dönüşüm çalışmalarına devam ettiği Karşıyaka Örnekköy’de ikinci etapta binaların yapımı tamamlandı. Hak sahipleri, tapularının Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinden alacak.

Abdül Batur: Kentsel dönüşümde kimseyi üzmeyiz!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Kentsel dönüşümde kimseyi üzmeyiz" diyen Batur, "Biz Narlıdere’de bu işi kimseyi üzmeden yaptık, burada da aynı şekilde yapacağız" dedi.

Kentsel dönüşümde vatandaşa tek taraflı fesih hakkı getirildi!

Kentsel dönüşüm kapsamında arsa payı karşılığı müteahhitle yapılacak olan anlaşmalarda fesih konusunda çok önemli değişiklikler yapıldı. Kentsel dönüşümde müteahhit inşaata başlamaz ya da yapım işini geciktirirse, bina ve arsa sahipleri sözleşmeyi tek taraflı feshedebilecek

Bursa'da kentsel dönüşümde önemli adımlar atılacak!

Yeni dönemde hayata geçireceği projelerini anlatan Büşükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ''Kentsel dönüşüm altyapı ve ulaşımla alakalı önemli adımlar atmamız gerekiyor'' diye konuştu.

Nilüfer kentsel dönüşümde hedefine ulaştı!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir adaylığı ve Bursa'nın sorunları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Bozbey, Nilüfer'in kentsel dönüşümde çok ayrı bir boyuta ulaştığını ifade etti.

Kentsel dönüşümde 7 değişiklik!

Avukat Şenol Saltık, kentsel dönüşümde dün itibariyle yürürlüğe giren çok önemli yasal değişikliklerle ilgili yazı kaleme aldı...

Kentsel dönüşümde yeşil bina kriterleri önemli!

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada binalarda etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılmasının şebekenin yükünü en az yüzde 20 azaltacağını, bunun yolunun da kentsel dönüşümde yeşil bina kriterlerini uygulamak olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Peki kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Ergün Turan: Kentsel dönüşümde mantalite yenilenmeli!

Kentsel dönüşümde bir mantalite yenilemesi yapılması gerektiğine dikkat çeken TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan Türkiye için deprem konusunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Yenisahra kentsel dönüşümde önemli bölge!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, Ataşehir Yenisahra'da gerçekleşecek kentsel dönüşümü değerlendirdi. Çulhalık, “Yenisahra kentsel dönüşüm açısından önemli bir bölge” dedi.

kentsel dönüşümde önemli olan faktörler nelerdir Haberi

kentsel dönüşümde önemli olan faktörler nelerdir

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kenti ve kentliyi gözeten dönüşüm uygulamaları ile daha yaşanabilir İzmir için, sağlıklı ve güvenli konutlarla, kentsel mekan standartlarında yaşam alanları oluşturmayı hedefliyor. 


Bayraklı, Uzundere, Ege Mahallesi'nde ise vatandaşlarla görüşmelere devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi; Örnekköy, Ballıkuyu ve Aktepe-Emrez'de de kentsel tasarım çalışmaları yapıyor. Uzlaşma esaslı gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleriyle, güvenli konutlar, planlı yollar, sosyal merkezler ve yeşil alanların kente kazandırılması amaçlanıyor. 9 ayrı bölgede gerçekleştirilen kentsel yenileme çalışmalarının toplam büyüklüğü ise 4 bin 700 hektar. 


DÖNÜŞÜM VURGUSU 

Kentsel dönüşümün "yık yapıyı-yap binayı" anlayışı olmadığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Binanın durumunun yanı sıra, işin sosyal ve kültürel boyutunu asla göz ardı etmemeliyiz. Çünkü insanı insan yapan değerlerin yaşamadığı bir kent, cansız bina yığınlarından başka bir şey değildir"...