18 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde yapılacak yardım ve destekler nelerdir

Kentsel dönüşümde yapılacak yardım ve destekler nelerdir

Riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında ve de riskli binalarda yaşayan vatandaşlarımıza talepleri doğrultusunda finansal yardım ve destek yapılıyor. Peki kentsel dönüşümde yapılacak yardım ve destekler nelerdir?

Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü çalıştayı 8 Şubat'ta!

Deprem Güçlendirme Derneği tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle yapılacak olan "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştayda, güçlendirmenin önemi konuşulacak.

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde hukuki süreç nasıl ilerliyor?

2020'de yaşanan depremler nedeniyle kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlandı. Depremde zarar gören binalar için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren avukat Senem Kiraz kentsel dönüşümde hukuki sürecin önemini anlattı. 

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşümde olan milyonlarca vatandaşa kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Peki, söz konusu yardımdan nasıl faydalanılır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı yapılıyor?

Konutları kentsel dönüşüm sürecine giren vatandaşların en merak ettiği konulardan biri bu sürede yaşadıkları mali sorunlar oluyor. Takvim Gazetesi'nden Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında kentsel dönüşümde kira yardımını kaleme aldı.

Kentsel dönüşümde anlaşma şartına uyulmazsa dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kentsel dönüşümde bir yerimiz vardı. 10 gün içinde teslim olacak ama net 21 metrekare olması gereken dükkan 15 metrekare yapılmış. Alıp öyle mi hukuki süreci başlatayım? Nasıl bir yol izlemem lazım?' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümde 'imar alanları ve riski bölgeler' ayrıntısı!

Kentsel dönüşüm, son zamanlarda sıklıkla oluşan depremler nedeniyle yeniden gündemimizde. İstanbul en riskli bölgelerden. İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşümde yeni planlamalar yapılmalı...

Kentsel dönüşümde vatandaşa tek taraflı fesih hakkı getirildi!

Kentsel dönüşüm kapsamında arsa payı karşılığı müteahhitle yapılacak olan anlaşmalarda fesih konusunda çok önemli değişiklikler yapıldı. Kentsel dönüşümde müteahhit inşaata başlamaz ya da yapım işini geciktirirse, bina ve arsa sahipleri sözleşmeyi tek taraflı feshedebilecek

Kentsel dönüşümde parsel bilmecesi!

Kentsel dönüşümde TOKİ ve Emlak Konut'un ada bazındaki projelerde ön plana çıkacağını söyleyen Tahir Tellioğlu, "Mahalle aralarında ve sokaklarda parsel bazlı yapılar yüzde 70'ini oluşturuyoruz. Bunları kim yapacak? Şartlar tekrar kontrol edilmeli, yoksa hedefe ulaşılamaz" dedi...

Kentsel dönüşümde sürpriz değişiklik!

Kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler riskli bir yapıda hak sahiplerinin 3’te 2’si dönüşüme evet derse, 3’te 1’in payı satılıyor. Geçmişte Hazine’nin alımına açık olan bu hisseler artık 3’üncü kişilere de satılacak.

Kentsel dönüşümde anında çözüm dönemi!

Tapu kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin kabul edilmesiyle kentsel dönüşümde yeni dönem başladı.

Samsun'da insan merkezli kentsel dönüşüm yapılacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun'un İlkadım ilçesinde 9 mahallede yapılacak olan kentsel dönüşüme ilişkin, "Bu bir ihtiyaç ama biz bu ihtiyacı Türkiye'ye örnek olacak bir proje çerçevesinde yapacağız" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümde teminat ya da tamamlama sigortası şartı!

Kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetleri sona erdirmek adına Bakanlıklar bir dizi çalışmalar yapıyorlar. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşümde yeni yol haritasını açıkladı. 

Kentsel dönüşümde yapılacak yardım ve destekler nelerdir Haberi

Kentsel dönüşümde yapılacak yardım ve destekler nelerdir

Kentsel dönüşümde yapılacak yardım ve destekler nelerdir?

Riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında ve de riskli binalarda yaşayan vatandaşlarımıza talepleri doğrultusunda 18 aya kadar kira yardımı yapılıyor ya da bankalardan kullanılacak kredilere faiz desteği sağlanıyor.


Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Kanunu uyarınca yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar; noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden ve banka ve sigorta muameleleri vergisinden muaf tutuluyor.

Kira veya faiz desteğinden kimler faydalanabilir? 

Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların; malikleri, kiracıları ve sınırlı ayni hak sahibi olarak bu binaları kullananlar Kanun kapsamında yapılacak yardım ve desteklerden faydalanabilir.

Kira veya faiz desteğinden faydalanmanın şartı nedir? 

Kanunda belirtilen yardım ve desteklerden faydalanabilmenin şartı riskli binanın anlaşma ile...