26 / 04 / 2024

KEY ödemesi nedir kimlere verilir

KEY ödemesi nedir kimlere verilir

KEY ödemeleri; memur, işçi ve emeklilerine yapılan konut edindirme yardımı olarak karşımıza çıkıyor. Yardım, memur, işçi ve emeklilerine yapılıyor. Peki, KEY mevzuatı gereğince KEY ödemeleri kimlere verilmez?

KEY ödemeleri nedir?

KEY ödemeleri nedir? KEY ödemeleri; memur ve işçiler ile bunların emeklilerine yapılan konut edindirme yardımı olarak karşımıza çıkıyor. KEY yardımı ile ilgili esaslar, 3320 sayılı kanun kapsamında yer alıyor...

Çocuk parası nedir? Çocuk yardımı (Çocuk Destek Bileşeni) ödemesi ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilerin çocuklarına sosyal destek ödemesi yapıyor. Peki, Çocuk parası nedir? Çocuk yardımı(Çocuk Destek Bileşeni) ödemesi ne kadar? İşte detaylar...

Aile Bakanı Derya Yanık peş peşe açıkladı! Başvuran herkese 4.300 bin TL destek ödemesi! Süresi dolmadan başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine verilecek olan zamlı destek ödemelerinin tarihi sorgulanıyor. Peki, bu destek ödemesi nedir? Ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

Sağlık çalışanlarına müjde geldi! Teşvik ödemesi miktarları açıklanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık çalışanlarının beklediği haber duyurdu. Sağlık çalışanları alacakları teşvik ödemesi miktarlarını yarın öğrenebilecekler. Sağlık çalışanlarının teşvik ödemesi miktarı nedir?

Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir?

Tapu dairelerinde alım satım işlemi gerçekleştirilirken gayrimenkulde alım ve satım bedellerinin bildirilmesi gerekiyor. Gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, Tapuda satış bedeli az gösterilirse ne olur? Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir? İşte tüm detaylar...

İşyeri tesliminde KDV oranı nedir?

Taşınmaz malların teslim sürecinde de belli oranlarda KDV ödemesi yapılıyor. KDV oranları taşınmazın türüne göre değişiklik gösteriyor. Peki, işyeri tesliminde KDV oranı nedir?

2006 yılında KEY parası için Nasco arsası satılacak!

2006 yılında 1.8 milyar liralık KEY ödemesi yapacak Emlak Konut GYO, Nasreddin Nasco Holding'den icra yoluyla aldığı arsa olmak üzere üç farklı arsayı satışa çıkaracakmış.

Emeklilere KEY ödemesi var mı?

3320 sayılı kanun gereğince işçi ve memurlara yapılan konut edindirme yardımı kapsamında emeklilere KEY ödemesi var mı? Emeklilere KEY ödemesi nasıl yapılır? İşte emekli KEY ödemeleri...

KEY ödemesi nasıl öğrenilir?

Konut edindirme yardımı olan KEY ödemelerinden; ilgili kanun ve yönetmeliklerde tanımlanan memur ve işçiler ile bağımsız konutu bulunmayan emekliler, yararlanabiliyor. Peki KEY ödemesi nasıl öğrenilir?

KEY ödemesi alamayanlar ne yapacak?

En son KEY ödeme listesi, 29 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Listede sorgulama T.C. kimlik numarası ile yapılabiliyor. Peki yapılan sorgulama sonucunda KEY ödemesi alamayanlar ne yapacak? İşte yanıtı..

KEY yardımı nedir?

KEY yardımı diğer ifade ile konut edindirme yardımı ile ilgili esaslar, 1986 yılında kabul edilen 3320 sayılı kanun kapsamında yer alıyor. Peki KEY yardımı nedir? KEY yardımı kimlere yapılır?

KEY ödemesi kaç defa alınır?

Memur ve işçiler ile bunların emeklilerine 3320 sayılı kanun gereğinde konut edindirme yardımı (KEY) yapılıyor. Peki, KEY ödemesi kaç defa alınır? KEY ödemesi alan bir kere daha key alabilir mi? İşte yanıtı..

Kimler KEY ödemesi alabilir?

29 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yeni KEY ödemeleri listesi açıklandı. Peki KEY listesindeki isimler neye göre belirleniyor? Kimler KEY ödemesi alabilir? İşte KEY alma şartları..

Gelir Vergisi beyannamesi nedir?

Taşınmazların iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılması halinde gelir vergisi ödemesi yapması gerekiyor.Gelir vergisi ödemeleri nasıl yapılıyor? Gelir Vergisi beyannamesi nedir?

KEY ödemesi nedir kimlere verilir Haberi

KEY ödemesi nedir kimlere verilir

KEY ödemeleri kimlere verilmez?

KEY ödemeleri; memur, işçi ve emeklilerine yapılan konut edindirme yardımı olarak karşımıza çıkıyor. Bu yardımın esaslar 3320 sayılı kanun ve kanunun uygulama yönetmeliği ile belirtiliyor.


KEY mevzuatı gereğince, yardımdan kurumlarda çalışan işçi ve sözleşmeli personel dışında kalan, seçimle gelen dahil, bütün personel olan memurlar; (10) veya (10)'dan fazla işçi çalıştırın işyerlerinde bir hizmet aktine istinaden sürekli olarak çalışan kişiler olan işçiler ve bunların emeklileri yararlanabiliyor.


Emekliler, sosyal güvenlik kanunlarına göre emeklilik, yaşlılık, adi malullük ve vazife malullüğü aylığı alanlar olarak ifade ediliyor. Peki, KEY ödemeleri kimlere verilmez?


KEY ödemeleri verilmeyenler..

Bu Yardımdan; 

a) Emeklilerden bağımsız konutu bulunanlar, 


b) Hizmet Tahsisli Konutlar dışında, her ne şekilde olursa olsun, Kurum ve İşverenler tarafından tahsis ve temin edilmiş konutlarda oturanlar, bu konutlarda oturdukları sürece, 


c) Kurumların...