26 / 04 / 2024

kıbrıs annan planı emlak

kıbrıs annan planı emlak

KKTC'de önce konut satışları durdu ardından inşaatlar. Kriz pek çok sektörü de etkilemeye başlayınca KKTC hükümeti yabancıların şikayetlerini inceleyecek komisyon kurdu ve bir dizi tedbir aldı.

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

CTP heyetinden Kıbrıs'ın imar planına destek!

CTP heyeti, Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı çerçevesindeki öneri ve görüşlerini dinledi. Heyet, Kıbrıs'ın planlarına destek vereceklerini açıkladı.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmaları havaya uçtu!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için başlatılan imar planı çalışmalarının havaya uçtuğunu söyledi.

Kıbrıs'ın imar planları yeni Maraş'ı yaratacak!

Kıbrıs Mağusa, İskele ve YeniBoğaziçi’nin imar planı için son birkaç ayda birçok toplantı düzenlendi. Yetmedi üzerine bir de çalıştay bile yapıldı. Kıbrıs Star Gazetesi yazarı Cüneyt Oruç, bugün yazısında toplantı detaylarını paylaştı. 

Kıbrıs'ın yeni imar planı hızla hazırlanacak!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, yeni imar planının hazırlanması için sürecin hızlanacağını söyledi. Baybars, imar planının nasıl hazırlanacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs'ta yeni imar planı beklentisi!

Kıbrıs Meclis Genel Kurulu’nda konuşan UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, emirname konusunu gündeme getirdi.  Çavuşoğlu, “Ülkede olması gereken imar planıdır” diye konuştu.

Kıbrıs İskele’de imar planı ve emirname tartışıldı!

Kıbrıs'ta uzun zamandır gündemde olan 3 bölgeyi kapsayan imar planı ve emirname İskele'de tartışıldı. Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, emirnameyle ilgili yetkilileri bilgilendirdi.

Kıbrıs İskele'nın imar planı onaylandı!

Kıbrıs UBP İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan, son günlerde tartışmalara neden olan Mağusa Emirnamesi için “Biz imar planını onaylıyoruz emirname doğru değil'' diye konuştu.

Kıbrıs'ın imar planları bir an önce yapılsın!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer gündemdeki “imar planı” konusunu değerlendirdi. Gürcafer, halkın sürece dahil edilmediği sürece sıkıntıların devam edeceğini söyledi.

Kıbrıs Mağusa'da imar planı gerginliği!

Kıbrıs Mağusa'da imar planıyla ilgili emirnamenin kabulünün ardından, ilgili bölgelerde bilgilendirme toplantıları başladı. 

Kuzey Kıbrıs’ta yeni imar planı şart!

Kuzey Kıbrıs’ta inşaat sektöründeki hızlı yapılaşma, çarpık kentleşmenin yanında, pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Kuzey Kıbrıs’ta yeni imar planı şart.

Kıbrıs Girne 2. Bölge'ye imar talebi!

Uluslararası Kalkınma Derneği (SID), Kıbrıs Girne 2. Bölge Emirnamesi ile ilgili yapılmak istenen değişikliğin zamansız ve anlamsız olduğunu belirterek, emirname yerine imar planı talep etti.

kıbrıs annan planı emlak Haberi

kıbrıs annan planı emlak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 2003'te Annan Planı'nın onaylanmasından sonra büyük bir patlama gerçekleştiren gayrimenkul sektörü, krize girdi. KKTC'de önce konut satışları, ardından da inşaat yapımı durma noktasına geldi. KKTC Müteahhitler Birliği sıkıntının çözümü için hükümetten destek istedi. Hükümet de bir yandan dış pazarda gerçekleştirilen aleyhte propagandayı engellemek için bir komisyon kurarken, diğer yandan müteahhitlik sektörüne çeki düzen verecek yasal düzenleme hazırlığına başladı.

KKTC'de konut sektörü son 4 yılda 96 milyon dolardan 436 milyon dolara çıktı. Nüfusu 230 bin olan ülkede sadece son bir yılda üretilen konut sayısı 10 bini bulurken, maket aşamasında satılan konutların en büyük alıcısı ise İngilizler oldu. Ancak Rum Kesimi'nde KKTC'ye yönelik devam eden mülkiyet davalarını konu eden propagandalar sektörü baltaladı. Evlerini teslim...