26 / 04 / 2024

Kimler kira geliri beyannamesi verecek

Kimler kira geliri beyannamesi verecek

Evi olanların aklını karıştıran dönem başlıyor. Peki kimler beyanname verecek ve hangi hallerde istisnalardan yararlanılabilinecek...

Kimler kira geliri beyannamesi vermez?

1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2013 tarihleri arasında elde edilen kira gelirleri için kimler kira geliri beyannamesi vermez? Kimler kira gelir vergisi beyannamesi verir?

Kira geliri elde edip Mart'ta beyanname vermeyene ceza var! Evi ve iş yeri kirada olanlar bu rakamlara dikkat!

Kira gelir vergisi ve kira beyannamesi konuları Mart ayıyla yeniden gündeme geldi. Peki kira geliri vergisini kimler veriyor? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? İşte tüm ayrıntılar ve merak edilenler... 

2021'de kira geliri vergisini kimler ödeyecek?

2020 yılı boyunca konutunu kiraya vererek kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri, kira gelir vergilerini 2021'de ödeyecek. Peki kira vergisi yılda kaç kez ödenir, kira geliri vergisi nasıl beyan edilir? İşte detaylarıyla kira vergisi...

İş yeri kira geliri muafiyeti 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef sayılıyor. İş yeri kira geliri vergisinden kimler muaf? İşte iş yeri kira geliri muafiyeti 2021...

Kimler kira beyannamesi vermez 2018?

Kira geliri elde edenlerin mükellef olduğu gelir vergisi için beyanname dönemi başladı. Peki, kimler kira beyannamesi vermez 2018? Kimler kira beyannamesi verir 2018?

Kimler kira gelir vergisi verir 2018?

Gayrimenkulünü iş yeri yada mesken olarak kiraya veren kişiler, iş yeri veya mesken istisna sınırlarını aşıyorsa beyanname vererek vergilerini vermek zorunda. Peki Kira geliri nedir, kimler kira gelir vergisi verir, kimler kira gelir vergisi vermez?

Kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için ödenen kira gelir vergisi dönemi 1 Mart itibariyle başlamıştı. Vergide 25 Mart'a kadar beyanname verilmesi gerekiyor. İşte kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği..

İşyeri kira geliri beyanı 2016!

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Bu vergiyi istisna bedelinden yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, işyeri kira geliri beyanı 2016 ne zaman verilir? Nasıl verilir?

Konut kira geliri olanlar ne yapmalı?

Ev ve işyerini 1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında kiraya veren kimseler 2016 yılında gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, konut kira geliri olanlar ne yapmalı?

Kira geliri olanlar nasıl vergi ödemez?

Kira gelir vergisinde belirlenen sınırın üstündeki gelirler için beyan vererek ödeme yapılıyor. Ancak kira geliri olanlar bazı hallerde vergi ödemeyebiliyor. Peki, kira geliri olanlar nasıl vergi ödemez?

Kira geliri yoksa beyan verilir mi?

Taşınma mal kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira bedeli alınmıyorsa ne olur? Kira geliri yoksa beyan verilir mi? İşte yanıtı..

Kira geliri damga vergisi 2016!

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi oluyor. Bu vergi kira gelir vergisi için de ödeniyor. Peki, kira geliri damga vergisi 2016 ne kadar?

Hem iş yeri hem de mesken kira geliri olanlar ne yapmalı?

Sözcü Gazetesi yazarlarından Dr. Nedim TÜRKMEN bugünkü yazısında Hem iş yeri hem de mesken kira geliri olanların ne yapması gerektiğini ele aldı. İşte Nedin Türkmen'in o yazısı...

Kira geliri beyanname verme süresi 2016!

Ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Beyannameler belli bir süre içerisinde veriliyor. İşte kira geliri beyanname verme süresi 2016..

Kimler kira geliri beyannamesi verecek Haberi

Kimler kira geliri beyannamesi verecek


1 Mart'ta başlayacak kira geliri beyanında 2014 yılında elde ettiğimiz kiralar için beyanname vereceğiz. 25 Mart'a kadar sürecek beyan sürecinde varsa ödenecek vergi 2 eşit taksitte 31 Mart ve 30 Temmuz'da ödenebiliyor.


Her yıl belirlenen istisna oranı elde edilen kira gelirinden düşülerek vergi avantajı sağlanabiliyor. Ancak istisnadan yararlanmanın şekil ve şartı var.


Konut istisnası


2014 yılı meskenler için belirlenen istisna oranı 3 bin 300 lira. Gerçek kişilerin yıllık elde ettikleri kira geliri 2014 yılı için 3 bin 300 liranın altında kalıyorsa beyan vermeye gerek yok. İstisna oranının üzerinde bir kira geliri söz konusu ise önce istisna oranı 3 bin 300 lira düşülür kalanı üzerinden vergilendirilir. Örneğin geçen yıl toplamda 3 bin lira kira geliriniz var ise beyan vermeyeceksiniz. 10 bin lira kiranız...