25 / 04 / 2024

kira artış davaları

kira artış davaları

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, ev sahibi kira artış davası açabilir mi?

Kira artış davaları ne zaman açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedelinde belli oranda artış yapılabiliyor. Peki, kira artış davaları ne zaman açılır? İşte kira artış davaları..

Kira artış davasında avukatlık ücreti!

Kiracı ve mal sahibi arasında yapılan kira anlaşmasında kira bedelinin tespit edilmesi için dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira artış davasında avukata ödenecek bedel nedir? Kira artış davasında avukatlık ücreti ne kadar?

Kira artış davası ne zaman açılır?

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Ayrıca, kira bedelinin hakim tarafından belirlenmesi için dava açılabiliyor. Peki, kira artış davası ne zaman açılır?

Kira artış davası nasıl açılır?

Türk Borçlar Kanunu gereğince, gayrimenkul kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesi için dava açılabiliyor. Her zaman açılabilen ve süre kısıtlaması bulunmayan bu kira artış davası nasıl açılır?

Kira artış davası nedir?

İşyeri ve mesken gibi gayrimenkullerin kiralama süresinin yenilenmesi halinde, yeni kira döneminde kiracıya belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kira artış davası nedir? Dava nasıl açılır?

Bakan Tunç’tan son dakika kira açıklaması: Kira artışları yüzde 25’i geçemez!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konutlardaki kira artış oranına ilişkin olarak yaptığı açıklamada yüzde 25'in üzerinde zam yapılamayacağını dile getirdi. Bakan Tunç "Tahliye davaları artmış olabilir. Ev sahibi, kirayı artıramadığı için tahliye yoluna başvurmuş olabilir. Tahliye davası da 1 yılda bitmiyor

Tahliye ve kira tespit davaları mahkemeleri kilitledi!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen tüksek kira artışı, ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirirken ‘tahliye’ ve ‘kira tespit’ davaları da mahkemeleri kilitledi.

Kira tespit davaları son 1 yılda yüzde 30 arttı! Süreç ise 3-4 yıl sürüyor!

Konut kira fiyatlarındaki fahiş artış ev sahibi ile kiracıları karşı karşıya getiriyor. Anlaşmazlıkların çoğu mahkemede son bulurken davalar ise en az 3-4 yıl sürüyor. Peki kira tespit davalarında süreç nasıl işliyor? İşte detaylar...

Kira uyarlama davaları arttı!

Döviz kurlarında oluşan artışla “kira” uyarlama davaları arttı. AVM’lerde dövizle kiralama yapan dükkan sahipleri ile kiracılar karşı karşıya geldi.

Kira artışı dava dilekçesi 2016!

Yapılacak artışta anlaşma sağlanamaması durumunda kira artışı için dava açılabiliyor. Bu davalar her zaman açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ediliyor. İşte kira artışı dava dilekçesi 2016..

Kira artış davaları dilekçesi!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Ayrıca kanunen kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. İşte kira artış davaları dilekçesi...

Kira artış davaları ne zaman açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedelinde belli oranda artış yapılabiliyor. Peki, kira artış davaları ne zaman açılır? İşte kira artış davaları..

İşyeri kira artış oranı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında yıllık kira sözleşmesinin dolması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesaplama 2015 kuralı..

Kira artış oranları Mart 2015!

Nisan ayına ait kira artış oranları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Nisan 2015 tarihinde açıklandı. Peki, Nisan ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira artış oranları Mart 2015..

ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Döviz bazında kira artışı 2015!

Kiracının ödeyeceği kira bedeli, Türk parası ile tahsil edilebildiği gibi yabancı para ile de tahsil edilebiliyor. Bu durumda yenilenen kira bedelinde nasıl artış yapılır? İşte döviz bazında kira artışı 2015...

Mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Kira sözleşmeleri ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Yenilenen dönemde kiraya zam yapılıyor. Peki, mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Mart ayı kira artış oranları 2015!

Mesken kira artış hesabında kullanılması zorunlu olan Üretici Fiyat Endeksi, 3 Mart 2015 tarihinde açıklandı. Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,20 arttı. İşte Mart ayı kira artış oranları 2015...

kira artış davaları Haberi

kira artış davaları

Ev sahibi kira artış davası açabilir mi?

Kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor.  Ayrıca kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor.


Kira sözleşme süresi boyunca her dönem yenileme zamanında kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Peki, ev sahibi kira artış davası açabilir mi?


Borçlar Kanunu gereğince; kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor.


Ancak, bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla, izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece belirlenecek kira bedeli, bu yeni kira döneminin başlangıcından itibaren...