28 / 03 / 2024

Kira artış hesabı

Kira artış hesabı

Gayrimenkul kira sözleşmesinin bir seneliğine daha uzaması halinde kira bedelinde zam yapılabiliyor. Kira bedelinde yapılacak zam konur ve işyelerinde farklı şekilde hesaplanıyor. İşte kira artış oranı hesabı Mart 2016 Yİ-ÜFE...

Kira artış oranı hesabı Nisan 2015 TÜFE ÜFE!

Senelik olarak yenilenen kira sözleşmelerinde kira hesaplaması enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, mesken ve işyerinde zam nasıl yapılır? İşte kira artış oranı hesabı Nisan 2015 TÜFE ÜFE...

Kira yasalarına göre kira artışı ne kadar olmalı?

Kira sözleşmelerinin yıllık olarak yenilenmesi halinde kiracıya belli oranlarda zam yapılabiliyor. Peki, kiracıya yapılacak zam nasıl hesaplanır? Kira yasalarına göre kira artışı ne kadar olmalı? İşte Borçlar Kanunu'nda yer alan esaslar...

Kira artışları ne kadar olmalı?

Borçlar Kanunu esasları ile kanunda yapılan değişiklik esasları gereğince taşınmaz kiralamalarında mesken ve işyerinde zam hesaplamaları farklı şekilde yapılıyor. Peki, taşınmazlarda kira artışları ne kadar olmalı?

Temmuz ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmenizin Haziran ayı itibarıyla dolduğunu ve yenilendiğini farz edelim. Bu durumda, ev sahibiniz kira bedelinde yıllık zam uygulayacak. Peki, Temmuz ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira artış oranı ne olmalı?

Kira artış oranı ne olmalı?: Yeni kira kanunu olarak da nitelendirilen Borçlar Kanununda yer alan madde 344'e göre, kira bedelinde yapılacak artışlar, ÜFE oranlarından yüksek olamıyor...

Kira artışı nasıl hesaplanır 2013?

Kira artış oranları, Üretici fiyat endeks oranları (ÜFE) baz alınarak yapılıyor. Buna göre kira artışı nasıl hesaplanır 2013? İşte Üretici fiyat endeksi oranları ve hesaplama formülü...

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

2018 Nisan ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?

Kira artış hesabında kullanılan oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu açıklıyor. Peki 2018 Nisan ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak? diyorsanız işte yanıtı...

İşyeri kira artış oranı hesabı Ocak 2018!

Kira artış oranlarının açıklanması ile işyeri kiracılarına yapılacak zam oranı da belli oldu. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Ocak 2018..

Konut kira artış oranı hesabı Ocak 2018!

Türkiye İstatistik Kurumu Ocak 2018 kira artış oranlarını açıkladı. İşte konut kira artış oranı hesabı Ocak 2018 örneği..

Konut kira artış oranı hesabı Temmuz 2017!

Konuttaki kiracıya kanunen üretici fiyat endeksi oranlarında zam yapılıyor. Temmuz 2017 dönemine ait veriler bugün açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesabı Temmuz 2017 örneği..

İşyeri kira artış oranı Şubat 2017 hesabı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan TEFE (ÜFE) ve TÜFE oranlarına göre kira bedellerine zam yapılıyor. İşyeri kira artış oranı Şubat 2017 hesabı örneği..

Konut kira artış oranı Şubat 2017 hesabı!

Gayrimenkul kira sözleşmesi yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranları ile belli oldu. İşte konut kira artış oranı Şubat 2017 hesabı..

Konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016!

Ev veya işyeri kiralamalarında bu ay sözleşmesi uzayan kimselere, yapılacak artış oranı belli oldu. Kira enflasyon oranları dün TÜİK tarafından açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016..

İşyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi sözleşmenin yenilenmesi durumunda kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2016..

Ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracının imzaladıkları sözleşmelerin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. İşte ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016 örneği..

Mesken kira artış hesabı Eylül 2016!

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her sene mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira artış hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.

İşyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016!

Dükkan ve mağaza nitelikteki işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi durumunda, mal sahibi kiracıya belli oranlarda zam yapıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016..

Kira artış hesabı Haberi

Kira artış hesabı

Kira artış oranı hesabı Mart 2016 Yİ-ÜFE!

Gayrimenkul kira sözleşmesinin bir seneliğine daha uzaması halinde kira bedelinde zam yapılabiliyor. Kira bedelinde yapılacak zam konur ve işyelerinde farklı şekilde hesaplanıyor.


Kanunen konuttaki kiracıya en fazla üretici fiyat endeksi oranlarında zam yapılıyor. Ancak bu kural işyerlerinde 2020 yılına kadar uygulanmıyor. Bu süre içerisinde işyerindeki kiracıya sözleşme serbestisi uygulanıyor. Sözleşmede herhangi bir orana yer verilmemesi durumunda mal sahibi kiracısına istediği oranda zam yapabiliyor.


Konut kira artış oranı hesabı Mart 2016

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,20 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0,34 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,47 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 5,61 artış gösterdi.


Yukarıdaki oranlardan...