20 / 04 / 2024

kira artışı ihtarname örneği 2016

kira artışı ihtarname örneği 2016

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin senelik olarak uzaması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Yapılan zam, kiracıya bir ihtarname ile bildirilebiliyor. İşte kira artışı ihtarname örneği 2016..

Kira artış ihtarname süresi!

Ev ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında kiracının kira süresi boyunca kira bedelini eksiksiz bir şekilde ödemesi gerekiyor. Peki kira artış ihtarname süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kira artışı ihtarname örneği 2021!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşme süresinin uzamatılmasıyla taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin uzaması halinde yeni kira dönemi için belli oranlarda zam uygulanıyor. Yapılacak bu zam ile kiracıya ihtarname gönderiliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği 2021...

Kira artışı ihtarname örneği 2021!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesiyle kira fiyatlarına zam yapılıyor. Yapılacak bu zam ile kiracıya ihtarname gönderiliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği 2021...

Kira artışı ihtarname örneği 2020!

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin uzaması durumunda yeni kira dönemi için belli oranlarda zam yapılıyor. Yapılacak bu zam ile kiracıya ihtarname gönderiliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği 2020...

Kira artışı ihtarname örneği 2019!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesi halinde kirada zam yapılıyor. İşte kira artışı ihtarname örneği 2019...

Kira artışı ihtarname örneği 2017!

Taşınmaz kiralamalarında kiracıya yapılacak yıllık zam, ihtar ile bildirilebiliyor. İşte kira artışı ihtarname örneği 2017..

Kira artışı ihtarname örneği 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin senelik olarak uzaması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Yapılan zam, kiracıya bir ihtarname ile bildirilebiliyor. İşte kira artışı ihtarname örneği 2016..

Kira artışı ihtarı örneği!

Gayrimenkul kiralarında, mal sahibi sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapma hakkına sahip oluyor. Mal sahibi yapacağı zammı kiracıya bir ihtarname ile bildirebiliyor. İşte kira artışı ihtarı örneği..

Kira artışı ihtarnamesi örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin uzaması halinde yeni kira dönemi için belli oranlarda zam yapılıyor. Yapılacak bu zam kiracıya bir ihtarname ile bildiriliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği..

Kira artışı için ihtarname örneği!

Taşınmaz kiralamalarında sözleşmenin uzatılması halinde yeni kira döneminde kiraya belli oranlarda zam yapılıyor. Yeni kira bedelinin kiracıya bildirilmesi için ihtar gönderilebiliyor. İşte kira artışı için ihtarname örneği..

ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Döviz bazında kira artışı 2015!

Kiracının ödeyeceği kira bedeli, Türk parası ile tahsil edilebildiği gibi yabancı para ile de tahsil edilebiliyor. Bu durumda yenilenen kira bedelinde nasıl artış yapılır? İşte döviz bazında kira artışı 2015...

Mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Kira sözleşmeleri ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Yenilenen dönemde kiraya zam yapılıyor. Peki, mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

kira artışı ihtarname örneği 2016 Haberi

kira artışı ihtarname örneği 2016

Kira artışı ihtarname örneği 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin senelik olarak uzaması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Mal sahibi kiracısına ancak kanunda belirtilen oranlarda zam yapabiliyor.


Aksi halde, kiracıya yapılacak zam geçerli olmuyor. Kiracıya dönemin ÜFE oranlarında zam yapılabiliyor. ÜFE oranlarından 12 aylık ortalamalar baz alınarak kira zammı hesaplanıyor.


Yapılan bu zam, kiracıya gönderilecek bir ihtarname ile bildirilebiliyor. İşte kira artışı ihtarname örneği 2016;


Kira artışı ihtarname örneği 2016


İHTARNAME İHTAR EDEN : 

VEKİLİ : 

MUHATAP : 


KONU : Yeni kira dönemi başlangıcından itibaren aylık kira bedelinin net ………-TL olarak ödenmesi ihtarıdır. 


AÇIKLAMALAR : 


1- Mülkiyeti müvekkilime ait olan …….. Mah. …….. Sok. …….. Apt. …. D:…. …………….. adresindeki apartman dairesinde ../../…. başlangıç tarihli kira sözleşmesi ile aylık …………..-TL bedelle kiracı olarak oturmaktasınız. 


2- Yeni kira dönemi...