27 / 04 / 2024

kira geliri ödeme 2021

kira geliri ödeme 2021

Önümüzdeki ay kira geliri elde edenler için beyanname dönemi başlıyor. İstisnalar açıklandı. Peki kimler vergi ödemeyecek? İşte kira geliri vergisi ile ilgili detaylar...

Kira geliri olanlar dikkat! 7 bin TL'lik sınır!

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna sayılıyor. Peki kira geliri olanlar bu yıl ne kadar ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

Kira geliri beyannamesinde 'online ödeme' dönemi!

Koronavirüs salgınına karşı kira geliri beyannamesinde online ödeme dönemi başladı. İşte evden çıkmadan beyanname vermenin yöntemleri...

Kira geliri nasıl beyan edilecek?

2018 yılı kira gelir vergisi beyanname verme ve ilk taksit ödeme dönemi dün başladı. Peki, kira geliri nasıl beyan edilecek? Kira geliri ne zamana kadar beyan edilebilecek?

Dar mükellef kira geliri beyanı 2016!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar için vergi ödemek zorunda oluyor. İşte dar mükellef kira geliri beyanı 2016..

Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016!

Dar mükelleflerin Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor. Peki, 2015 yılında kira geliri elde eden dar mükellefler nasıl vergi ödeyecek? İşte dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016..

Kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için ödenen kira gelir vergisi dönemi 1 Mart itibariyle başlamıştı. Vergide 25 Mart'a kadar beyanname verilmesi gerekiyor. İşte kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği..

3 adımda kira vergisi ödeme işlemleri!

Taşınmaz malını 2015 yılı içerisinde kiraya veren kimseler 2016 yılında vergilendiriliyor. Peki, kira gelir vergisi ne zaman, nereye ve nasıl ödenecek? İşte 3 adımda kira vergisi ödeme işlemleri..

İşyeri kira geliri beyanı 2016!

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Bu vergiyi istisna bedelinden yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, işyeri kira geliri beyanı 2016 ne zaman verilir? Nasıl verilir?

Konut kira geliri olanlar ne yapmalı?

Ev ve işyerini 1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında kiraya veren kimseler 2016 yılında gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, konut kira geliri olanlar ne yapmalı?

Kira geliri olanlar nasıl vergi ödemez?

Kira gelir vergisinde belirlenen sınırın üstündeki gelirler için beyan vererek ödeme yapılıyor. Ancak kira geliri olanlar bazı hallerde vergi ödemeyebiliyor. Peki, kira geliri olanlar nasıl vergi ödemez?

Kira geliri yoksa beyan verilir mi?

Taşınma mal kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira bedeli alınmıyorsa ne olur? Kira geliri yoksa beyan verilir mi? İşte yanıtı..

Kira geliri damga vergisi 2016!

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi oluyor. Bu vergi kira gelir vergisi için de ödeniyor. Peki, kira geliri damga vergisi 2016 ne kadar?

Hem iş yeri hem de mesken kira geliri olanlar ne yapmalı?

Sözcü Gazetesi yazarlarından Dr. Nedim TÜRKMEN bugünkü yazısında Hem iş yeri hem de mesken kira geliri olanların ne yapması gerektiğini ele aldı. İşte Nedin Türkmen'in o yazısı...

Kira geliri beyanname verme süresi 2016!

Ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Beyannameler belli bir süre içerisinde veriliyor. İşte kira geliri beyanname verme süresi 2016..

kira geliri ödeme 2021 Haberi

kira geliri ödeme 2021

Gelir Vergisi Kanunu'nun 70'inci maddesinde belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler 'Gayrimenkul sermaye iradı' şeklinde belirtiliyor. Gayrimenkul sermaye iradının mükellefi ise, kira gelirine konu mal ve hakların sahipleri oluyor. 

Takvim'de yer alan habere göre; önümüzdeki ay kira geliri elde edenler için beyanname dönemi başlayacak. Bu kapsamda istisnalar açıklandı. 

Bu rakamı geçmeyenlerden vergi alınmayacak

2020 yılı için mesken kira gelirlerinin 6 bin 600 TL'si, 2021 yılı için ise 7 bin TL'si gelir vergisinden istisna tutuluyor. 

Bu tutarın altında olan mesken kira gelirleri için yıllık gelir vergisi beyannamesi verilmiyor. İstisna tutarını geçen mesken kira geliri elde edilmesi durumunda ise verilecek yıllık gelir vergisi beyannamesinde, beyan edilen kira gelirinden istisna tutarının düşülmesi gerekiyor. 

Kira gelirinin yanında ticari, zirai veya mesleki...