16 / 04 / 2024

kira sözleşmesi bitmeden evin satılması

kira sözleşmesi bitmeden evin satılması

Kiracı ile mal sahibi arasında yapılan kira sözleşmesi, mal sahibinin tasarruf hakkını engellemiyor. Dolayısı ile ev sahibi evi bir başkasına satabiliyor. Peki, "Kiraladığım ev satıldı haklarım neler?" diyorsanız işte yanıtı..

Evde kiracı varken ev satılabilir mi?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda mülkiyet hakkı yine ev sahibinde oluyor. Peki, ev sahibi istediği zaman kiracısını çıkarabilir mi? Evde kiracı varken ev satılabilir mi? İşte ev sahibi ve kiracı hakları..

Kiracı kontrat tarihinden önce çıkarsa ne olur?

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira kontratında belirtilen süreden az ya da fazla olarak söz konusu evi kullanmak mümkün olmuyor. Peki, kiracı kontrat tarihinden önce çıkarsa ne olur?

Ev satılınca kira kontratı ne olur?

Kiracı olarak kullanmakta olduğunuz gayrimenkul ev sahibi tarafından satılması durumunda bazı haklarınız söz konusu oluyor. Bu durumda kiracının hakları neler? Peki, ev satılınca kira kontratı ne olur?

Kiradaki evin satılması!

Kirada oturduğunuz evin satıldığını farz edelim. Bu durumda ne olacak? Yeni ev sahibi kontrat süresi bitmemesine rağmen kiracısını evden çıkarabilme hakkına sahip mi? İşte yanıtı...

Kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak isteyenler, dikkat!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak isteyenleri uyardı. İşte erken tahliye halinde kiracının sorumluluğu...

Kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı? Kira kontratı bitmeden kiracı evden çıkarsa ne olur?

Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda feshedilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi fesih ihbarı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi nedir?

Kira sözleşmesi haklı nedenle feshi!

Taşınma mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi, sürenin sona ermesi ve feshedilmemesi halinde yenilenmiş kabul ediliyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte kira sözleşmesi haklı nedenle feshi nedenleri..

Belirsiz süreli kira sözleşmesi fesih bildirimi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Kira sözleşmesi belirsiz süreli olarak yapılabiliyor. Peki, belirsiz süreli kira sözleşmesi fesih bild

Belirli süreli kira sözleşmesi nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Peki, belirli süreli kira sözleşmesi nedir?

Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!

Ev veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinde tarafların imzalarının yanı sıra kefil imzası da istenebiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015 ne kadar?

Kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmenin bir seneliğine daha uzatılması halinde kirada artış yapılıyor. Peki, kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

kira sözleşmesi bitmeden evin satılması Haberi

kira sözleşmesi bitmeden evin satılması

Kiraladığım ev satıldı haklarım neler?

Bir ev kiraladığınızı ancak mal sahibinizin evini satışa çıkardığını düşünelim. Kiracı ile mal sahibi arasında yapılan kira sözleşmesi, mal sahibinin tasarruf hakkını engellemiyor. Dolayısı ile ev sahibi evi bir başkasına satabiliyor.


Bu süreçte yeni malik ve kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Siz de kiracıysanız ve "Kiraladığım ev satıldı haklarım neler?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Evi yeni satın alan malikin kiracısından tahliyesini isteme hakkı bulunuyor. Ancak, tahliye isteminin belli bir süre içerisinde yapılması gerekiyor.


Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı...