26 / 04 / 2024

kira tahliyesi

kira tahliyesi

Kira sözleşmesi belirli süreli yapılmış olsa dahi kira sözleşmesinin süresinin bitmesi durumunda kiracının evden çıkmasını istemek yeterli değildir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Kiracı tahliyesi ne kadar sürer?

Kiraya konu olan evinizin tahliyesi, hukuki bir boyuta girdiği takdirde uzun soluklu bir hal alıyor. Peki buna göre kiracı tahliyesi ne kadar sürer? İşte kiracı tahliyeleri...

5 yıllık kiracıyı ev sahibi çıkarabilir mi? Kira tahliyesi ne demek?

Kiracılar, oturdukları yani kiraladıkları konutlar üzerindeki haklarını bilmek istiyor. İşte kiracıların merak ettiği detaylar!

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sık sık yaşanan anlaşmazlıklardan biri de kiracının tahliyesi oluyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi? İşte kiracı tahliyesine dair tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Yasal kira artışı yapmayan kiracının tahliyesi!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira artışı yapılıyor. Peki, yasal kira artışı yapmayan kiracının tahliyesi nasıl olur?

Özel Çağla Koleji’nin binasının tahliyesi ertelendi!

Kira ödemesindeki iki aylık gecikme nedeniyle boşaltılmasına karar verilen Özel Çağla Koleji’nin binasının tahliyesi ertelendi.

3 soruda kiracının erken tahliyesi!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmeleri genellikle senelik olarak yapılıyor. Peki, kiracı gayrimenkulü erken tahliye ederse ne olur? İşte 3 soruda kiracının erken tahliyesi..

Kiracının temerrüdü nedeniyle tahliyesi nasıl olur?

Ev veya işyeri kiralayan kiracıların kira bedelini zamanında ödememesi halinde mal sahibi temerrüt nedeniyle tahliye talep edebiliyor. Peki, kiracının temerrüdü nedeniyle tahliyesi nasıl olur?

10 yıllık kiracının tahliyesi 2016!

Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi ancak Borçlar Kanunu kapsamında yer alan hükümler dahilinde feshedilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracının tahliyesi 2016 nasıl yapılır? Kiracıya nasıl bildirim yapılır?

Kiracı tahliyesi 2016!

Ev ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kiralam süresince tarafların bu sözleşmeye uymaları gerekiyor. Peki, kracı tahliyesi 2016 gerekçeleri nelerdir?

Kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının kira bedelini ödememesi halinde mal sahipleri, kiracı hakkında icra takibi başlatmak isteyebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi nasıl yapılır?

Kiralanan taşınmazın tahliyesi davası nasıl açılır?

Kiraya veren, kira sözleşmesini ancak kanunda belirtilen tahliye nedenlerinin doğması halinde feshedebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi davası nasıl açılır? Tahliye gerekçeleri nelerdir?

Kiracı tahliyesi dava dilekçesi örneği!

Kiraya veren, kira sözleşmesini kanunda belirtilen haklı nedenlerin doğması halinde açacağı dava ile sona erdirebilir. Peki, Kiracı tahliyesi dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte kiracı tahliyesi dava dilekçesi örneği..

kira tahliyesi Haberi

kira tahliyesi

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde yerine getirilmesi gereken tüm yükümlülükler kira sözleşmelerinde yer alıyor. Kiralamanın başlangıç tarihi ve kiralama müddeti de sözleşmede yer alan bağlayıcı maddeler arasında bulunuyor. 

Bu maddelerden yola çıkarak 6098 numaralı Türk Borçlar Kanunu’nun kiracıyı tahliye süresi ve şartları uygulanıyor. Kiracının evi boşaltma süresi ise kira sözleşmesinin belirli süreli ya da belirsiz süreli hazırlanmış olmasına bakılarak belirlenebiliyor.

Kiralama döneminin belli olduğu yani sözleşmesinin bitiş tarihinin yer aldığı kira sözleşmelerinin türüne belirli süreli kira sözleşmeleri deniyor. Belirli süreli kira sözleşmesinde, taraflar bildirimde bulunmadığı durumda 1 yılın sonunda kira sözleşmeleri kendiliğinden yenilenmiş oluyor. 

Kira sözleşmesi bitse dahi gayrimenkul sahibi, kiracının evi boşaltmasını isteyemiyor. Ancak kira sözleşmesinin üzerinden 10 yıl geçtikten sonra bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshedip kiracının tahliyesi talep edilebiliyor. 
 

Kiralamanın başlangıç tarihinin...