20 / 04 / 2024

kira vergisi beyannamesi için son 2 gün

kira vergisi beyannamesi için son 2 gün

Vergilendirme beyana dayalı olup, beyanname sınırından yüksek kira geliri olanlar vergi mükellefi oluyor. Beyannameler 25 Mart 2015 tarihine kadar veriliyor. Buna göre kira beyannamesi için son 2 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira gelir vergisi beyannamesi ne zamana kadar verilecek?

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenlerin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilecek?

2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Geçtiğimiz sene konut ya da işyerini kiraya verenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kira gelir vergisi için geri sayım sona eriyor. 1 Mart'ta beyanname ve taksit ödeme dönemi başlıyor. Peki, kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

2020 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Gelir Vergisi Kanununa göre konut ve iş yeri kiralarından alınan gelir için kira vergisi ödeniyor. Mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” yani kira geliri olarak ifade edilmekte.

Kira gelir vergisi beyannamesi için son gün 25 Mart!

Geçen yıla ait yıllık gelir vergisi beyannamesi 25 Mart'a kadar verilebilecek. Vergi mükelleflerinin 25 Mart'a kadar gelirlerini beyan etmeleri gerekiyor. 

Kira gelir vergisi beyannamesi son günü 2018!

Mart ayı vergi takviminde belirtilen kira gelir vergisi son beyanname günü uzatıldı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi son günü 2018 ne zaman oldu?

Ölüm halinde kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira geliri elde eden kimse vefat ederse ne olur? Ölüm halinde kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018 nedir?

Kira gelir vergisi beyannamesi 2017!

Kira gelir vergisi mükelleflerinin ödemeden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Beyannameler bu sene 27 Mart'a kadar veriliyor. İşte kira gelir vergisi beyannamesi 2017..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 2 gün!

Kira gelir vergisi, taşınmaz mal kiralamalarından gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Bu vergi ödemelerinden önce beyanname verilmesi gerekiyor.Kira gelir vergisi beyannamesi için son 2 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün!

Kira gelir vergisini taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler ödüyor. Vergi için mükellefler öncelikle beyanname veriyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 4 gün!

Kira geliri için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Buna göre, hala beyannamelerini vermemiş mükelleflerin kira gelir vergisi beyannamesi için son 4 gün kaldı..

kira vergisi beyannamesi için son 2 gün Haberi

kira vergisi beyannamesi için son 2 gün

Kira beyannamesi için son 2 gün!

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiralanmasından elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergilendirme beyana dayalı olup, beyanname sınırından yüksek kira geliri olanlar vergi mükellefi oluyor.


Söz konusu beyanname sınırı 2015 yılı için meskenlerde 3.300 TL; işyerlerinde ise 27.000 TL olarak belirlendi. Bu sınırların üzerinde gelirin olması halinde mal sahipleri beyanname veriyor.


Beyannameler 25 Mart 2015 tarihine kadar veriliyor. Buna göre kira beyannamesi için son 2 gün bulunuyor.


Beyannameler vergi dairesinden de internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile de verilebiliyor.


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi; kira geliri elde eden mükelleflerin MERNİS, banka, PTT, sigorta şirketleri, tapu gibi kurum ve kuruluşlardan Başkanlığımız veri tabanına aktarılan bilgileri kullanılarak, beyannamelerin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından önceden hazırlandığı...