23 / 04 / 2024

kiracı borcunu ödemeden çıktı

kiracı borcunu ödemeden çıktı

Gayrimenkulünü kiraya veren mal sahiplerinin yaşadıkları sorunların başında kiracısının borcunu ödemeden kaçması geliyor. Peki, siz de "Kiracı kirayı ödemeden kaçtı ne yapabilirim?" diye soruyorsanız işte yanıtı...

Kiracısı kirayı ödemeden çıkan ev sahibinden isyan: Evde bomba patlamış gibi, tadilat masrafı 150 bin TL'yi geçti!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, kiracı mağduru olan vatandaşlar da yaşadıkları mağduriyeti sosyal medya üzerinden paylaşıyor.  

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Ev sahipleri ve kiracılar bu detaya dikkat! Borcu olana arabuluculuk yok, direkt mahkeme var! 

Konut sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar için yürürlüğe alınan arabuluculuk uygulamasına başvurular yoğun. Peki borcunu ödemeyen kiracı arabuluculuktan yararlanabilir mi? İşte ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken o detay...

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kiracı kirayı ödemeden kaçtı ne yapabilirim?

Gayrimenkulünü kiraya veren mal sahiplerinin yaşadıkları sorunların başında kiracısının borcunu ödemeden kaçması geliyor. Peki, siz de "Kiracı kirayı ödemeden kaçtı ne yapabilirim?" diye soruyorsanız işte yanıtı...

Aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu yazdı. Peki aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Kocasinan Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Kayseri Kocasinan Belediyesi, pandemi kapsamında 44 kiracısının toplamda 1 milyon 430 TL kira bedeli borcunu silme kararı aldı.

Talas Belediyesi kiracıların 10 aylık kira borcunu sildi!

Kayseri Talas Belediyesi, pandemi döneminde faaliyetleri duran ve işleri durma noktasına gelen belediye kiracılarının 10 aylık borcunu sildi. 

İzmir'de kira borcunu ödemeyen kiracı ev sahibini darp etti!

İzmir Bornova'da bir süredir ev kirasını alamayan ev sahibi, tartışma yaşadığı yabancı uyruklu kiracıları tarafından darp edildi. Mahallelinin tepki göstermesi üzerine aile evden tahliye edildi.

Bağımsız bölümler mesken dışında bir amaçla kullanılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Yeni yönetim planına “Kat malikleri aidat borcunu ödemeden bağımsız bölüm satış işlemi yapamazlar, tapuya ibraz edilmek üzere borcu yoktur yazısı almak zorundadırlar” diye bir madde eklemişler. Bu nasıl uygulanır?' sorusunu yanıtladı.

Kiracının ödemediği aidatları ev sahibi ödüyor!

Hem kiracılar hem de ev sahipleri ödenmeyen aidatların durumunun ne olacağını merak ediyor. Aidatlarını ödemeden binayı terk eden kiracıların borcu ev sahibine kalıyor.

Garanti Bankası'ndan kiracıya özel konut kredisi!

Garanti Bankası kiracıya özel konut kredisi kampanyasından yararlanmak isteyenler, peşin faiz ödemeden konut kredisi kullanabiliyor.banka, 3-120 ay vade aralığındaki oranlarım yüzde 1.20'den yüzde 1.16'ya indirdi.

Kiracı kira borcunu ödemezse ne olur?

Kiracı, kiralama süresi boyunca belirlenen kira bedelini belirlenen zamanlarda ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracınızın kira bedelini ödemediğini düşünelim. Bu durumda kiracı kira borcunu ödemezse ne olur?

kiracı borcunu ödemeden çıktı Haberi

kiracı borcunu ödemeden çıktı

Taşınmaz mal sahipleri, gelir elde etmek ya da kendi kirasını ödemek için evini ya da işyerini kiraya verebiliyor. Gayrimenkul sahipleri özgür iradeleri ile kiradan gelecek para ile taksite girebiliyor veya krediyle ev satın alabiliyor. Hal böyleylen kiracının ödemede sorun çıkarması mal sahibinin de maddi yönden daha olumsuz etkilenmesine yol açabiliyor.
 
Kira borcunu ödemeyen kiracılar tahliye edilebiliyor. Kanunen kiracı, kira bedelini ödemezse, mal sahibi kiracısına ödeme yapması için yazılı olarak bir süre veriyor. Verilen bu sürede de borcun ödenmemesi durumunda, sözleşme feshedilebiliyor. 

Kanunda kiracıya verilecek süre konut ve çatılı işyer için en az otuz gün belirtiliyor. Bu süreçte kimi kiracılar borcunu ödemeden evi habersiz bir şekilde tahliye edebiliyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalanlar haklarını nasıl arayacaklarını araştırıyor. Peki, siz...