26 / 04 / 2024

kiracı kombi arıza

kiracı kombi arıza

Kiracı kira bedelinin yanı sıra bazı masrafları da ödemek ile mükellef oluyor. Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini de ödüyor. Peki, kombi bozulursa kiracı mı öder?

Kiracı ev sahibine şok yaşattı: Balkona bile yatak koydu, 90 bin TL kira aldı!

İstanbul Avcılar'da bir kiracı, tuttuğu daireyi başka birine kiraladı. Bu kişi de evdeli 3 odaya 10'ar adet yatak koydu ve her birini 3 bin TL'den günlük ya da kısa süreliğine kiraya vererek 90 bin TL gelir elde etti. İşte ayrıntılar...

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

Kiracılar dikkat! Kombi bozulursa masrafı kim öder?

Kiralık evlerde bulunan kombinin bozulması durumunda meydana gelen masrafın kimin ödeyeceği merak edilmektedir. Yaşanan bu sıkıntılı durumda ev sahibi mi yoksa kiracı mı bu masrafı karşılar? İşte haberin detayları...

Kiracılara son dakika uyarısı: 6 aylık süre verilmediyse tahliye başlar mı? Aman dikkat!

Son zamanlarda fahiş oranlarda artan kiralar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Ev sahipleri, çeşitli sebeplerle mevcut kiracılarını tahliye etmek isterken, kiracılar evden çıkmamak için çözüm yolu arıyor. Peki tahliyede hangi detaylar önemli?

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kanun devrede! Kira sözleşmesinde yeni dönem başladı! 15 gün süreniz var...

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren çok önemli kanun resmen devreye sokuldu. Arık kira sözleşmeleri kağıt üzerinde kalmayacak. İşte 15 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat...

Ev sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız! Aman dikkat...

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı bu şartlarla evden çıkarmaya kalkışırsanız başınız ağrıyabilir. Hak sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız...

Volkswagen’de kırmızı alarm! Sebebi bilinmeyen bir arıza nedeniyle araç üretimi durduruldu!

Alman otomotiv devi Volkswagen, sebebi bilinmeyen sistem arızası nedeniyle araç üretimini durdurdu. Aynı zamanda, Volkswagen Grubu'nun Porsche ve Audi markalarının da söz konusu arızadan etkilendiği, konunun araştırılması amacı ile kriz masası kurulduğu ifade edildi.

Arçelik’ten çılgın kampanya! Atria 24 Premix yoğuşmalı kombi alana termostat sadece 99 TL!

Yoğuşmalı kombi almak isteyenler için Arçelik’te dev indirim kampanyası başladı. Arçelik, Atria 24 Premix yoğuşmalı kombi alana termostatın sadece 99 TL olduğunu duyurdu.

Kasko poliçelerinde mekanik arıza teminatı da olmalıdır!

RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, “Garantisi biten 3 yaş üzerindeki araçların kasko marifetiyle mekanik arızalar için sigortalanması, artan yürütme maliyetleri karşısında tüketicilerin talep ettiği önemli hizmetlerden biri” ifadesini kullandı.

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Kombi ile klima almayı düşünenler mutlaka baksın! İkili alımda 4 bin TL indirim! 6 Haziran 2023 fiyat listesi....

Haziran ayında kampanyalarını çeşitlendiren Arçelik, kombi ile klima beraber alımına 4.000 TL indirim fırsatı sunuyor. Peki, Arçelik'te klima fiyatları ne kadar? Arçelik kombi kaç TL? İşte detaylar...

kiracı kombi arıza Haberi

kiracı kombi arıza

Kombi bozulursa kiracı mı öder?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı kira bedelinin yanı sıra bazı masrafları da ödemek ile mükellef oluyor. Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini de ödüyor. Bu konuda yerel âdete de bakılıyor.


Kiracılık hukukuna göre; Kiracı, kendisinin gidermekle yükümlü olmadığı ayıpları kiraya verene gecikmeksizin bildirmekle yükümlüdür; aksi takdirde bundan doğan zarardan sorumlu oluyor.


Peki, kombinin bozulması halinde masrafı kim öder? Kombi bozulursa kiracı mı öder? Ev sahibi mi?


Kira sözleşme hükümlerin saklı kalmak üzere bağımsız bölüme ait demirbaş giderleri mal sahibi ödemek ile mükellef oluyor. Kombi konusunda ise yapılacak masraflar şu şekilde paylaşılıyor.


Demirbaşların iyi halde tutulmasını gerektiren masraflar kiracıya ait oluyor. Demirbaş içerisinde bulunan parçaların değişikliği ve kullanım ömrünü tamamlaması nedeni ile oluşan yüklü tamir masrafları...