19 / 04 / 2024

kiracının emlak vergisi

kiracının emlak vergisi

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken emlak vergisinden taşınmaz malda kiracı olması durumunda mal sahibi mi yoksa kiracı mı sorumlu olur? Emlak vergisi kiracıya mı ait?

Evi, iş yeri ve arsası olanlar şimdi bakın: Emlak vergisi nasıl, nereye ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi nasıl, nereye ödenir? İşte gayrimenkul sahiplerinin ödeyeceği o vergi ile ilgili tüm merak edilenler...

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemelerinde son dakika! Tapusu olanlar hemen bakın! Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 

Milyonlarca tapu sahibi 'Emlak vergisi 2'nci taksit ödemesi ne zaman?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte 2'nci taksit ödeme tarihi...

Emekli oldum emlak vergisi ödeyecek miyim?

2022 yılında emekli olanların emlak vergisi muafiyetinin ne zaman başladığı merak ediliyor. Siz de "Yeni emekli oldum emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Emlak vergisi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Tapu alım satım işlemine konu olan gayrimenkulün emlak vergisi borcunun olmaması gerekiyor. Peki, emlak vergisi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Tek ev ve arsa için emlak vergisi ödenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde tek evi ve arsası bulunanların emlak vergisi ödeyip ödemeyeceğini kaleme aldı.

Evini kiraya verip eşiyle yaşayanlar emlak vergisi öder mi? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, evini kiraya verip eşiyle beraber yaşayan vatandaşların emlak vergisi ödeyip ödemediği sorusunu kaleme aldı.

Nilüfer Belediyesi'nden emlak vergisi ödemelerinde kolaylık! 

Bursa Nilüfer Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların emlak vergisi borçlarını ödemeleri için kolaylık sağlıyor. Vatandaşlar bu imkanlar sayesinde belediyeye gelmeden ödeme yapabilecek.

Evini kiraya verip başka yerde oturanların emlak vergisi ne olacak?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, kendisine ait evini kiraya verip başka yerde oturan vatandaşın emlak vergisi ödeyip ödemeyeceği sorunu kaleme aldı.

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2021!

Yeni satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2021...

Kurumların emlak vergisi alacakları, zam ve faizleri yapılandırılıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırma kapsamına alınıyor" dedi.

Vatandaşın emlak vergisi yükü hafifletilecek!

Tüm dünyayı hızla yayılan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında emlak vergisi ödemelerini 1 yıl erteleyecek Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de görüşülüyor.

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2020!

2019 yılı içerisinde satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu önümüzdeki yıl başlayacak. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2020...

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2019!

Yeni satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Satın alımın gerçekleştiği senenin sonuna kadar ise emlak vergisi beyannamesinin verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2019...

kiracının emlak vergisi Haberi

kiracının emlak vergisi

Emlak vergisi kiracıya mı ait?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Taşınmaz malda kiracı olması durumunda vergiden mal sahibi mi yoksa kiracı mı sorumlu olur? Emlak vergisi kiracıya mı ait?


Kanunen Emlak Vergisini, taşınmaz malın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa taşınmaza malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Buna göre taşınmaz malda kiracı olması, emlak vergisi mükellefi olması gerektiği anlamına gelmiyor.

Bir taşınmaz mala paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar. 


Bina vergisi mükellefiyeti;

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde...