28 / 03 / 2024

kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder

kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder

2017 yılı çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, vergide mükellef kimdir? Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Buna dikkat edin, evinizden olmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Peki kiradaki evin satışında kiracının öncelikli alım hakkı var mı? İşte o sorunun yanıtı ve Tamer Heper'in konuyla ilgili yazısı...

Yusufeli'nde yanan 60 evin yerine yenileri inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Yusufeli'nde yanan 60 evin yerine yenilerinin yapılacağını söyledi.

Emlak ve çevre temizlik vergisini kiracı mı öder?

Kimi mal sahipleri kiradaki gayrimenkulü için vergi mükellefinin kimin olması gerektiğini sorgulayabiliyor. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kiracı mı öder? Vergi mükellefi kimdir?

Bu yıl 200 metrekarelik dubleks bir evin maliyeti ne kadar?

İnşaat metrekare maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeniden tespit ediliyor. Peki Bu yıl 200 metrekarelik dubleks bir evin maliyeti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

2017 yılı çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, vergide mükellef kimdir? Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

Kiradaki dükkanın çevre temizlik vergisi!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden alınan vergi için ödemeler devam ediyor. Peki, kiradaki dükkanın çevre temizlik vergisi ödemesini kim yapmalı?

2017 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

Emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlendi. Peki, 2017 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2016?

Bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit ediliyor. Peki, bu rakamlar ile bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2016?

Kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergi mükellefi kullanıcı oluyor. Peki, kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisini kim öder? İşte yanıtı...

Boş evin çevre temizlik vergisi olur mu?

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, boş evin çevre temizlik vergisi olur mu?

Kiradaki evin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetindan faydalanan mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, ev kiradaysa ne olur? Kiradaki evin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Kiradaki evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, taşınmaz kiradaysa ne olur? Kiradaki evin emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı..

kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder Haberi

kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder

Belediye gelirlerinden biri olan çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri için ödenirken, arsa ve araziler için ödenmiyor. 2017 yılı çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor.


Vergi için ikinci taksit ödemeleri ise 1-30 Kasım tarihleri arasında yapılacak. İsteyen mükellefler vergi borcunun tamamını ilk taksit döneminde ödeyebilecek.


Peki, vergide mükellef kimdir? Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?


Vergide kullanıcı, mal sahibi değil kullanan kimse oluyor. Bu nedenle evde kiracı olması durumda vergi mükellefi de kiracı oluyor. Aynı zamanda bu vergi konutlarda su faturasına yansıtıldığı için kiracının faturasını ödemesi halinde vergi de ödenmiş oluyor.


Konutlara ait çevre temizlik vergisi 2017

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 28 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş...