25 / 04 / 2024

kiralık hazine arazisi

kiralık hazine arazisi

Ülkemizin yurt dışında tarım amaçlı kiraladığı araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hazine arazisinde çiftçilik dönemi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği ile köyünde hiç toprağı olmayıp tarım yapmak isteyenlere, 60 dönüme kadar hazine arazisini 10 yıl süreyle kiralama fırsatı sunuyor. Kira süresi 10 yılın sonunda 10 yıl daha uzayabiliyor.

Hazine arazilerinin kiralanmasında kadın ve genç girişimlere öncelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiraya verilen hazine arazilerinin ihalelerinin yaklaşık yüzde 30'unu kadın, yüzde 47'sini ise genç girişimciler kazandı...

16 bin kişiye 1.2 milyon dekar hazine arazisi kiralandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, tarım yapılması amacıyla tarımsal arazi edindirme çalışmalarına 195 köyde 15 bin 951 çiftçi ailesine, 1 milyon 27 bin 782 dekar hazine arazisi verildi.

Hazine arazisi nasıl kiralanır?

Devlete ait olan hazine arazileri tarımsal, ticari, spor ve sosyal nitelikli amaçlar ve balıkçı barınağı olarak kullanılmak üzere için kiralanabiliyor. Peki hazine arazisi nasıl kiralanır?

Kiralık konutlara ilişkin denetimler sıklaştı! Usulsüzlük yapanlara 7.2 milyon TL ceza kesildi! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralık konutlara ilişkin denetimlerin artırıldığını belirtti. İşte Bakanlığın vergi kayıp ve kaçağını önlemek için gerçekleştirdiği denetimler ve sonuçları...

Bakan Nebati az önce duyurdu! ‘Kiralık konut üreticileri’ geliyor!

"Ülkeye 'kiralık konut üreticisi' kavramını getirerek, kiralık konut arzını artıracağız” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kiralık konutların, kentsel dönüşümde riskli yapı malik ve kiracılarına sunulacağını söyledi.

İstanbul'da 19 adet Hazine arazisi yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksitle satılıyor! Bu fiyatlara hemen bakın!

İstanbul'da yer alan 19 adet Hazine arazisi açık artırma ile satışa çıkarılıyor. İstanbul'un 4 ilçesinde yer alan Hazine arazilerinin toplam büyüklüğü yaklaşık 40 bin metrekare olarak belirlendi. İşte detaylar...

Ve hükümet düğmeye bastı! 32 ilde yüzde 25 peşinatla Hazine arazisi satışı başladı

Hükümetin son dönemde artan konut ihtiyacına cevap verebilmek için devreye aldığını açıkladığı uygun fiyatlı hazine arazisi satışları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaş ev sahibi olabilsin diye arazilerini halka evet peşkeş çekeceğiz" açıklaması yapmıştı.

Yaklaşık 13 milyon metrekare Hazine arazisi kiraya verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2021 yılının ilk 6 ayında 39 şehirde toplam 12,9 milyon metrekare Hazine arazisi kiralandı.

Muş'ta yaklaşık 480 bin metrekare hazine arazisi kullanıcılara satılacak!

Muş Hasköy'de 478 bin metrekare civarındaki hazine arazisi kullanıcılara satılmak üzere belediyeye devredildi.

Adana'da 5 bin 500 dönümlük hazine arazisine yeni sanayi sitesi!

Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışına yakın bir mesafede yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni sanayi sitesi için tam 5 bin 500 dönümlük hazine arazisi ayrılacak.

İzmir Menderes'te 50 dönümlük hazine arazisi Diyanet'e devredildi!

İzmir’in Menderes ilçesinde yer alan ve mülkiyeti Hazine’ye ait yaklaşık 50 dönümlük arazi Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, daha önce Etibank tarafından kullanılan alanın planlarında da değişiklik yaptı. 

Hazine arazisi nasıl kiralanır?

Nüfusuna kayıtlı olduğu köyünde hiçbir toprağı olmayıp çiftçilik yapmak isteyen vatandaşlara Hazine arazileri kiralık olarak verilecek. Kira bedelleri de peşin veya dört eşit taksitle ödenebilecek.

16 bin kişiye 1.2 milyon dekar hazine arazisi kiralandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, tarım yapılması amacıyla tarımsal arazi edindirme çalışmalarına 195 köyde 15 bin 951 çiftçi ailesine, 1 milyon 27 bin 782 dekar hazine arazisi verildi.

Pamukkale'de hazine arazisi üzerindeki binalar yıkıldı!

Denizli'nin Pamukkale İlçesi Karakurt bölgesinde hazine arazisi üzerinde inşa edilmiş kaçak yapıların yıkımı başladı. Yıkılan barakaların imar barışı fırsatından yararlanmak istediği öğrenildi.

Hazine arazisi kiralama işlemleri!

Hüküm ve tasarrufları devlet tarafından yapılan hazine arazileri en fazla 10 süreyle kiraya verilebiliyor. İşte, hazine arazisi kiralama işlemleri!

Hazine arazisi satış dilekçesi örneği!

Hazine arazisi satın alım işlemlerinde taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hazine arazisi satış dilekçesi örneği!

kiralık hazine arazisi Haberi

kiralık hazine arazisi

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ülkemizin yurt dışında tarım amaçlı kiraladığı arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı  Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Arslan, ''Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Arslan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Artan nüfus, değişen tüketim alışkanlıkları tarım ürünlerine olan ihtiyacı artırırken, tarımda yaşanan daralma daha fazla tarım ürünü ithal edilmesine neden olmaktadır. Yurtiçi ihtiyacı karşılamak ve tarım ürünleri ihracatını artırmak için verimsiz alanları tarıma uygun hale getirmek, var olan alanları daha etkin kullanmak ve çiftçiyi desteklemek gerekmektedir. Durum böyleyken yanlış ve yetersiz tarım politikalarına bağlı olarak ülkemizde ekilen tarım azalarının azaldığı ve çiftçinin üretimden çekildiği görülmektedir. 2002 yılında 26...