23 / 04 / 2024

kiranın az gösterilmesi

kiranın az gösterilmesi

Kira gelir vergisi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Elde edilen bu gelirin istisnayı aşması halinde beyanname veriliyor. Peki, kira geliri olmasına rağmen az beyanda bulunmanın cezası nedir? İşte kira bedelinin az gösterilmesi cezası...

Bankada paranız varsa acil bakın! Az evvel açıklandı, gören de duyan da inanamıyor!

Eğer sizin de bankada paranız varsa acil bakın... Az evvel açıklandı, gören de duyan da inanamıyor... İşte son dakika Ekim 2023 mevduat faizi oranları...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisinin yüksek olduğunu dile getirerek, "İşin ilginç yanı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böylesi bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü." diye konuştu.

Altın 2 gün sonra bu kadar olacak!

Altın için şok eden açıklama az önce geldi! Altın 2 gün sonra bu rakama erişecek! Peki, 2 gün sonra altın fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Altının 6 gün sonra ne kadar olacağı az önce resmen açıklandı! Rakamı duyan herkes mıh gibi çakıldı! Hemen bir göz atın

Altını olanların ya da altın almak isteyenlerin en çok merak ettiği ve araştırdığı yatırım araçları arasında bulunan altının 6 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı. Rakamı duyan herkes mıh gibi çakıldı! Hemen bir göz atın...

Altın 2 gün sonra bu kadar olacak! Analistler az önce açıkladı! Şimdi hemen bakın, sonra pişman olmayın!

FED kararın üzerinden geçen zamanla birlikte altında yükseliş başladı. Yatırımcılar, ne yapacağını araştırmaya başladı. Analistler, altın için 2 gün sonrayı işaret etti. İşte altının 2 gün sonra geleceği seviye...

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Elazığ'daki binaların hasarları az mı gösterildi?

24 Ocak'ta Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki Sivrice depreminden sonra hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Depremzedeler, hasar tespit çalışmalarında binalardaki hasarın az gösterildiğini iddia ediyor...

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi!

Tapuda evin değerini daha az göstererek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde tapu harcı cezası kesiliyor..

Kiranın eksik ödenmesi halinde tahliye!

Kiranın eksik ödenmesi halinde tahliye gündeme gelebiliyor. Kanunen kiracının kirasını ödememesi halinde kiraya veren kiracısından tahliyesini isteyebiliyor..

Amasya Camiboğazı Göleti projesi için kamulaştırma yapılacak!

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde, Camiboğazı Göleti için kamulaştırma yapılacak.Açıklamada, Camiboğazı Göleti'nin hizmete açılmasıyla yıllık 2 milyon 671 metreküp içme suyu faydası sağlanacağı kaydedildi.

Tapuda satış bedelini az göstermek suç mu?

Taşınmaz malların tapu devir işlemleri için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Yasal olarak bu harç hem alıcı hem de satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Peki, tapuda satış bedelini az göstermek suç mu?

Tapuda bedelin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satımları için ödenen harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, satış bedeli az beyan edilirse ne olur? Tapuda bedelin az gösterilmesi cezası nedir?

Reza Zarrab’ın kaçak katını kimse görmemiş!

Reza Zarrab’ın Ebru Gündeş’e hediye alıp neredeyse yeniden yaptırdığı Boğaz kıyısındaki yalı, iddiaya göre hiç denetlenmedi; Koruma Kurulu bile tadilatı Sözcü gazetesinin haberleriyle fark etti.

kiranın az gösterilmesi Haberi

kiranın az gösterilmesi

Kira bedelinin az gösterilmesi cezası!

Taşınmaz mal kiralamalarında, kira bedelinin tahsilatlarının banka aracılığı ile yapılması gerekiyor. Bu tahsil şekli için mesken kiralamalarında 500 TL sınırı bulunurken; işyerinde bu şekilde bir sınır bulunmuyor.


Kira bedeli ne olursa olsun işyerinden elde edilen kira parasının banka aracılığı ile tahsil edilmesi gerekiyor.


Böylece elde edilen kira bedellerine Maliye tarafından rahatlıkla ulaşılabiliyor. Kira geliri elde edip de kira gelir vergisi ödemeyenler tespit edilebiliyor.


Kira gelir vergisi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Elde edilen bu gelirin istisnayı aşmaması halinde vergiden muaf tutuluyor.


Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması..

Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınır. Buna göre;

- Gayrimenkulün bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması,


- Kiraya verilen gayrimenkulün kira bedelinin emsal kira bedelinden düşük olması...