26 / 04 / 2024

kocaeli de tarihi yapıların restore edilmesi

kocaeli de tarihi yapıların restore edilmesi

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden Kocaeli'de 1923-2013 yılları arasında 65 tarihi yapı restore edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu: "Kocaeli'deki tarihi yapılarımızı da insanımızın hizmetine sunmamız gerekir" dedi...

Kocaeli'de çiftçilerin arazilerinden yapılan kesintiler mecliste!

Kocaeli'de uygulanan toplulaştırma işlemlerinde çiftçilerin arazilerinden yapılan kesintiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli'de 9 millet bahçesi inşa ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli'de "Millet Bahçelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor" etkinliğine katıldı. Kurum kentte 9 millet bahçesi inşa edildiğini dile getirdi. 

Kocaeli'de 7.8 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kent Konut İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kocaeli'de yer alan gayrimenkulü 7 milyon 788 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Kocaeli’de 1.502 binada hasar tespit edildi!

17 Ağustos 1999 depremi sonrasında Kocaeli’de 1.502 adet hasarlı binanın olduğu tespit edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hasarlı binalar için çalışmalara başladı.

Kocaeli'de 225 yatırım teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve liman kenti Kocaeli'de hayata geçirilmesi planlanan ve sabit yatırım tutarı 5,9 milyar TL'ye ulaşan 225 yatırım için teşvik belgesi düzenlendi.

Kocaeli'de Eylül’de 3 bin 519 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ülke genelinde Eylül'de gerçekleşen konut satış rakamını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Kocaeli'de Eylül ayı içerisinde 3 bin 519 adet konut satıldı.

Kocaeli’de 14 bin 805 konut satışta!

İnşaat sektörünün parlayan yükselişi Kocaeli’de 14 bin 805 adet konut satılık. Bu konutların 4 bin 520 tanesi direkt sahibinden. 9 bin 365 tanesi emlak ofisinden, 767'si inşaat firmasından ve 55 tanesi de bankadan satılıyor. 

Kocaeli’de kentsel çalışmalara 10 milyar TL bütçe ayrıldı!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, yaptığı açıklamada, "Kocaeli’de kentsel çalışmalara 10 milyar TL bütçe ayrıldı" dedi.

Kocaeli'de depremin izleri silindi!

Kocaeli'de depremin izlerinin kalmadığını söyleyen KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Yapılan değişikliklerle yeni binalar artık çok daha üst seviye depremlere dayanıklı hale geldi" dedi.

Hakan Meriçliler Çeşme'de tarihi otel aldı!

Hakan Meriçliler, Çeşme'de tarihi bir otel satın alarak, işletmecilik yapmaya başladı. Meriçliler, ''Otel kısmetse 16 Temmuz’da açılıyor. Hepinizi otelime bekliyorum” dedi.

Kocaeli'de 620 milyon liralık teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca nisan ayında Kocaeli'de 620 milyon liralık sabit yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Kocaeli'de hastane inşaatında çalışan işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı!

Sahte seyahat belgesiyle Kocaeli'den Bartın'a gelmek isteyen 12 kişiden birinin COVID-19 testi pozitif çıktı. Kocaeli'de hastane inşaatında çalışan işçinin test sonucunun pozitif çıkması sebebiyle aynı minibüste seyahat eden kişiler de karantinaya alındı...

Kocaeli’de bin 500 hasarlı bina var!

Elazığ'daki 6.8 büyüklüğündeki deprem, hasarlı binaları tekrar gündeme getirdi. 1999'da Kocaeli'de 7.4 şiddetindeki depremde hasar gören ve güçlendirilmeyen 1500 binada insanların oturmaya devam ettiği iddia edildi...

kocaeli de tarihi yapıların restore edilmesi Haberi

kocaeli de tarihi yapıların restore edilmesi


Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden Kocaeli'de 1923-2013 yılları arasında 65 adet tarihi yapının restore edildiği bildirildi. 


Sırrı Paşa Konağı’nda düzenlenen "Tarihin Dönüşümü Sunumu"nda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geçmişini bilmeyen bir ulusun geleceğine yön veremeyeceğini savundu. 


Kocaeli'nin tarihi miras yönüyle çok zengin bir kent olduğuna işaret eden Karaosmanoğlu, Osmanlı döneminden kalan çok güzel konak ve sarayların olduğunu ancak sanayileşmeyle bunlara gereken önemin gösterilmediğini söyledi. 


Karaosmanoğlu, tarihi zenginlikleri ortaya çıkarmada son dönemde ciddi çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "Hükümetimiz buna çok büyük önem verdi. Sadece Türkiye'de değil, Balkanlar'da, Kuzey Afrika'da Osmanlı'dan kalan pek çok mirası ayağa kaldırdı. Kocaeli'deki tarihi yapılarımızı da insanımızın hizmetine sunmamız gerekir" diye konuştu. 


Kocaeli'deki tarihi yapıların önemli bir bölümünü restore ettiklerini dile getiren Karaosmanoğlu, buna öncü olmak isteyenlere devletin büyük...