19 / 04 / 2024

Kocaeli Kapanca Sokak butik otel

Kocaeli Kapanca Sokak butik otel

Kocaeli’nin Akçakoca Mahallesi’nde bir yamaçta bulunan Tarihi Kapanca Sokağı'ndaki 19. yüzyıl mimarisinin özelliklerini taşıyan ahşap yapılar koruma altına alındı.

Kocaeli Kapanca Sokak'taki tarihi yapılar koruma altına alındı!

Kocaeli’nin Akçakoca Mahallesi’nde bir yamaçta bulunan Tarihi Kapanca Sokağı'ndaki 19. yüzyıl mimarisinin özelliklerini taşıyan ahşap yapılar koruma altına alındı.

Kocaeli Kartepe'de ''imar haksızlığı'' iddiası!

Kocaeli Kartepe ilçesi Acısu Yavuz Sultan Mahallesi Huzur Sokak’ta yaşayan bir vatandaş, Belediye'nin imar haksızlığı yaptığını iddia ederek, yasal yollara başvuracağını ifade etti.

İzmit'e yeni butik otel!

Kocaeli Sanayi Odası tarafından Kapanca Sokak’ta hayata geçirilen butik otelin inşaatı devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir’den Nusaybin’e üç park!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nusaybin'de hayata geçirdiği Kardeşlik Parkı, Barış Mahallesi Parkı ve Bulun Sokak Parkı'nı hizmete açtı.

Kocaeli Semahat Aracı Evi restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye’sine bağışlanan İzmit Kozluk Mahallesi Dut Sokak 63 pafta, 206 ada, 2 parselde yer alan Semahat Aracı Evi yenileniyor.

İzmit Kapanca Sokak'ta sağlıklaştırma çalışmaları başlıyor!

İzmit Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Akçakoca Mahallesi’nde yer alan Kapanca Sokak’taki sağlıklaştırma çalışması Şubat sonuna kadar tamamlanmış olacak.

Kocaeli'de hangi yatırımlar yapılacak?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın 2017 yılında kent genelinde yapılacak cadde, sokak ve köy yollarındaki üst yapı düzenlemelerine yönelik çalışmalarla ilgili, bir sunum gerçekleştirildi.

Kocaeli Seymen Caddesi’nde Akçaray çalışması!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Tramvay çalışmaları kapsamında, Seymen Caddesi üzerindeki Hanlı Sokak ve Elzem Sokağın kesiştiği kavşakta trafik düzenlemesi gerçekleştirilecek.

Kocaeli Başiskele’de yol çalışmaları başladı!

Kocaeli'nin büyüyen ve nüfusu artan semtlerinden biri olan Başiskele’de, 8 sokağın yolları yenileniyor. Bu çalışmalar kapsamında Fatih Mahallesi’nde 12 metre genişliğinde ve yaklaşık 500 metre uzunluğundaki Çam Sokak parke taşları ile kaplanacak.

CHP Kocaeli il binasında tadilat çalışmaları başladı!

CHP İl Örgütü Kocaeli Fethiye Caddesi Feridun Özbay Sokak’ta bulunan bir binayı satın aldı. CHP il binası olarak kullanılacak binanın tadilat çalışmalarının önümüzdeki hafta başlaması planlanıyor.

Özgür Kocaeli Gazetesi'nin İzmit'teki binası yıkıldı!

Kocaeli'nin en eski gazetelerinden Özgür Kocaeli Gazetesi'nin el değiştirerek yeni binasına taşınmasının ardından Cebesoy Sokak’taki eski gazete binası kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.

Kocaeli Dilovası’nda imara açılmayan sokak kalmayacak!

Kocaeli Dilovası’nda Dilovası Belediyesi Fen İşleri Yol Yapım ekipleri, ilçe genelinde açılmamış yolları imara açarak vatandaşın rahatça kullanacağı şekilde hale getiriyor.

Kocaeli tramvay hattında son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tramvay Hattı Proje uygulama çalışmaları hızla devam ediyor. İlk olarak Yahya Kaptan Hanlı Sokak’ta başlatılan çalışmalar, Salkım Söğüt Sokak ve Sarı Mimoza Caddesi’nde devam etti.

Kocaeli Kapanca Sokak butik otel Haberi

Kocaeli Kapanca Sokak butik otel

Kocaeli Akçakoca'daki bir yamaçta bulunan Tarihi Kapanca Sokağı, 19. yüzyıl mimarisinin özelliklerini taşıyan ahşap yapılardan oluşuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ana yoldan, Kocaeli Saat Kulesi ve Hümayun Kasr-ı‘na çıkan yokuştan devam ederek karşılaşacağınız meydandan 150 metre kadar bir süre daha yokuş çıkarak ulaşabileceğiniz Kapanca Sokak‘ta yer alan evlerin yaklaşık 18 tanesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na göre Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla tescil edilerek koruma altına alındı. 

ŞEHİR MERKEZİNE SADECE 500 METRE UZAKTA


Kentsel sit alanı içinde kalan yolun her iki tarafından sivil mimarlık örneği yapılardan meydana gelen bir sokak olan Tarihi Kapanca’da bir tane çesme, bir tane sarnıç ve bir tanede okul bulunuyor. Şehir merkezine 500 metre mesafede yer alan Kapanca Sokağı’nı...