18 / 04 / 2024

kocaelide yürüyüş yolu nerelerde var

kocaelide yürüyüş yolu nerelerde var

Kocaeli genelinde mevcut doğa yürüyüş parkurlarını düzenleyen ve bunlara yenilerini ekleyen Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde spor yapmak, yürümek, doğayla baş başa kalmak isteyenlere alternatifler üretiyor...

Mimarlardan İBB'ye denizden koparılan cami tepkisi!

İBB tarafından Üsküdar'daki tarihi  Şemsi Ahmet Paşa Camisi’nin hemen önüne yapılan yürüyüş yolu için çalışmalar başladı. Tamamlandığında caminin yalı özelliği ortadan kalkması nedeniyle mimarlar söz konusu projeye karşı çıktı. 

2023'e kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var!

Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini, doğusuyla batısını birbirine bağlayan bu ekolojik koridorların bir parçasının da millet bahçeleri olduğunu vurgulayan Kurum, "2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var" dedi.

Melen Botanik Vadisi’ne bisiklet ve yürüyüş yolu yapılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Melen Botanik Vadisi’nde 15 kilometre uzunluğa sahip olacak bisiklet ve yürüyüş yolunda çalışmaların başladığını müjdeledi.

Hattuşa'nın binlerce yıllık kalıntıları 'seyir terası'ndan izlenecek!

Anadolu'da kurulan ilk medeniyet olan Hititler'in, Çorum'un Boğazkale ilçesindeki başkenti Hattuşa, tepenin diğer yamacındaki Budaközü Vadisi'ne kurulan yürüyüş yolu ve seyir teraslarından izlenebiliyor.

2 bin 800 yıllık Şamran Kanalı Van'ın cazibe merkezi olacak!

Van'da Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olan 51 kilometre uzunluğuna sahip tarihi Şamran Kanalı, "Menua Yürüyüş Yolu Projesi" kapsamında yeniden turizme kazandırılacak.

Hakkari'de sosyal hayatın geliştirilmesi için yeni tesisler kuruluyor!

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen Hakkari Belediyesi, sosyal etkinliklerin yapılabileceği alanların artırılması için Gola Züryan Göletini ıslah ederek etrafında bisiklet ve yürüyüş yolu, kafe ve dinlenme alanın yer alacağı sosyal tesis kuracak.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 15 metrekareye çıkacak!

Yaya ulaşımına katkı sunmak amacıyla da 2023 yılına kadar 3 bin kilometre yeşil yürüyüş yolu yapacaklarını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm bu çalışmalarla, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 8’den 15 metrekareye,

Türkiye Emlak Bankası İzmit’e şube açtı!

2001 yılında kapanan Türkiye Emlak Bankası, İzmit’in en işlek caddelerinden biri olan Yürüyüş Yolu üzerinde yeni şube açtı. Banka şube açarak büyümeyi hedefliyor...

Yüksekova Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi!

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Dilimli Barajı´nda sular altında kalacak olan 5 köy yolu ve Edendere karayolu için yeni yol ve Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi.

Murat Kurum: Bisiklet ve yürüyüş yolu yapma zorunluğu getiriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Stratejik planda, artık yeni planlanacak alanlarda bisiklet ve yürüyüşü yolu yapma zorunluğu getiriyoruz. Bu da şehirlerimizin daha yaşanabilir hal alması için önemli." diye açıklama yaptı. 

Bisiklet ve yürüyüş yolu projelerine finansal destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, Çevre Dostu Sokak ve Gürültü Bariyeri Projelerine finansal destek verilecek..

Kanlıca-Paşabahçe bisiklet ve yürüyüş yolu açıldı!

İBB ve Beykoz Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü sahil genişletme çalışmalarında Kanlıca-Paşabahçe bisiklet ve yürüyüş yolu açıldı.

Niğde-Tepeköy yolu ne zaman bitecek?

Niğde ile Tepeköy arasındaki yol çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde-Tepeköy yol projesinin ne zaman biteceğini sordu..

kocaelide yürüyüş yolu nerelerde var Haberi

kocaelide yürüyüş yolu nerelerde var


Kocaeli genelinde mevcut doğa yürüyüş parkurlarını düzenleyen ve bunlara yenilerini ekleyen Büyükşehir, kent genelinde spor yapmak, yürümek, doğayla baş başa kalmak isteyenlere alternatifler üretiyor.


Samanlı Dağları, Sapanca Gölü ve Ballıkayalar gibi tabiat harikalarına sahip Kocaeli’de yaz-kış demeden istediğiniz her gün ve her anda yürüyüş yapabilir, doğayla baş başa kalabilirsiniz. Bunun için Büyükşehir’in yeniden düzenlediği veya kentin dört bir köşesinde oluşturduğu yeni yürüyüş yollarına yönelmeniz yeterli. 


Büyükşehir Belediyesi, bu güne kadar Kocaeli genelinde 60 adet yürüyüş yolunu hayata geçirdi. Büyükşehir’in Kocaeli’de oluşturduğu yürüyüş yolları birbirine eklendiğinde 123 bin 881 metreyi buluyor.


Büyükşehir Belediyesi, yürüyüş yollarının yanı sıra bisiklet yollarına da önem veriyor. Başarılı öğrencilere binlerce bisiklet dağıtan Büyükşehir, yürüyüş yollarının yanı sıra vatandaşlarımız için bisiklet yolları da oluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir’in kent genelinde...