29 / 03 / 2024

Konak-Karşıyaka tramvay hattı

Konak-Karşıyaka tramvay hattı

Konak ve Karşıyaka tramvay projelerine ihale öncesi ve sonrası yaptığı güzergah ve proje revizyonları şaşırtmaya devam ediyor. Projelerde 4. kez revizyon yapan Büyükşehir Belediyesi tramvay hattını yaz boz tahtasına çevirdi.

Eminönü, Alibeyköy tramvay hattı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Eyüpsultan ilçesi, Eminönü, Alibeyköy tramvay hattı projesine ilişkin (Revizyon Nazım İmar Planı Eyüp Kısmı) 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çiğli Tramvay Hattı'nın temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın temel atma töreni bugün gerçekleşti. 

Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı imar planı askıda!

Başakşehir İlçesi, Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.07.2016 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattının yer altına alınmasına ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı Seyitnizam ve Zeytinburnu İstasyonları Arasındaki Kısmın Yer Altına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Fransız kamu şirketlerine "tramvay hattı" tepkisi!

Fransız kamu şirketlerinin, Kudüs ile İsrail'in yasa dışı yerleşim birimlerini birbirine bağlayacak tramvay hattının inşaatını üstlenmeleri tepkiyle karşılandı.

İzmir'de emlak fiyatları raylı sistemle uçtu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Nisan 2017'de hizmete sunulan Karşıyaka tramvay hattı ve 16 Şubat 2018'de devreye alınan Konak tramvay hattı gayrimenkul fiyatlarını uçurdu.

Konak Tramvayı 24 Mart'ta açılıyor!

Geçtiğimiz sene Karşıyaka tramvayını hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24 Mart Cumartesi gününden itibaren Konak tramvayında da yolculu ön işletmeye başlıyor.

Konak Tramvay Hattı'nda sona gelindi!

Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki Konak Tramvay hattının Mithatpaşa Alt Geçidi üzerinde kalan son 50 metrelik kısmı da 1 hafta içinde tamamlanacak. Tramvay hattında deneme sürüşlerinin Şubat ayı içerisinde başlaması planlanıyor.

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

İzmir Karşıyaka Tramvayları imar planı askıda!

İzmir Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi kapsamında Karşıyaka Tramvay güzergahının kara tarafında kalan kısmının imar planlarına işlenmesine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıda...

Karşıyaka Stadı'nın yapımına engel!

Göztepe ve Alsancak Stadları için yapılan müracaat Konak Belediyesi'nden sorunsuz olarak geçti. Ancak Karşıyaka Belediyesi, imar planlaması düzenleme müracatına meclise hiç taşımadan olumsuz görüş bildirdi.

Karşıyaka tramvayı hizmete açıldı!

İzmir Alaybey ile Mavişehir İZBAN arasında 14 durakla hizmet verecek Karşıyaka Tramvayı hizmete açıldı.

Karşıyaka tramvayı hizmete açılıyor!

İzmir Karşıyaka'da tramvayla ulaşım gelecek hafta başlayacak. Tramvay Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşecek ön işleletme süresince ücretsiz olacak.

Konak-Karşıyaka tramvay hattı Haberi

Konak-Karşıyaka tramvay hattı

Büyükşehir, Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde 4. kez revizyon yaptı, hattı yaz boz tahtasına çevirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerine ihale öncesi ve sonrası yaptığı güzergah ve proje revizyonları şaşırtmaya devam ediyor. Projelerde 4. kez revizyon yapan Büyükşehir Belediyesi tramvay hattını yaz boz tahtasına çevirdi. Daha önce Konak tramvayının Şair Eşref Bulvarı üzerinde geçecek ve orta refüjdeki dut ağaçlarının kesilmesine veya taşınmasına neden olacak ilk projede yapılan revizyonda, hat karma trafiğe dönüştürülerek bulvar üzerine kaydırıldı. 2. revizyon ise Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda apartmanların önündeki yeşil alan ve otoparkların üzerinde geçen ilk güzergahın Mithatpaşa Caddesi'ne alınmasıyla gerçekleşti. 3. revizyonda sahilde kaldırım ve yeşil alan üzerinde olacak güzergah deniz tarafına doğru 5 metre kaydırılarak palmiyelerin hepsinin yerinde kalması sağlandı....