26 / 04 / 2024

Kontrat bitmeden evden çıkmak

Kontrat bitmeden evden çıkmak

Kiracı kiralananı boşaltmak istediği takdirde evi boşaltabilir mi? Kiracı istediği zaman çıkabilir mi? İşte kiracının hakları ve kontrat bitmeden evi boşaltma hususu ile ilgili merak edilenler...

Kontrat bitiminden önce çıkmak!

Bir kiracı olarak kontrat bitiminden önce çıkmak istediğinizi düşünelim. Böyle bir durum mümkün müdür, işte yanıtı...

Kontrat bitmeden evden çıkmak!

Kontrat bitmeden evden çıkmak istediğinizi farz edelim. Böyle bir durum mümkün müdür? Detayları haberimizde...

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat bu kuralı çiğneyenleri mülk sahibi evden çıkarıyor! Davalar da sürünmemek için hemen bu şartlara bakın

Ev sahibi ve kiracılar arasında daireyi kiralamadan önce kontrat imzalanıyor. Bu kontrat içinde bazı şartlar bulunuyor. Eğer bu şartlara uymazsanız ev sahibi sizi evden çıkarabiliyor. Peki, ev sahibi kirasını ödemeyen kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir?

Kira kontratı var ev sahibi evden çıkarabilir mi? En sağlam kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratı yani sözleşmesi, kiracı ve ev malikinin arasında imzalanan resmi bir belgedir. Bu kontratta olmazsa olmaz birtakım konular bulunmaktadır. İşte bu konuda kiracıların ve ev sahiplerinin sorduğu sorular!

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Sakın bunu yapmayın, mahkemelik olabilirsiniz!

'Kiracı sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?' sorusunun yanıtı milyonlarca ev sahibi ve kiracı tarafından merak ediliyor. Peki kiracı sözleşme sona ermeden daireden çıkarsa, kira borcu devam eder mi? İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi bitmeden iş yeri kiracısı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde iş yeri kiracılarının kontrat bitmeden tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Kontratı biten kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Yatırımlık bir ev aldım, kiraya verdim. Kiracıma kontratı bitmeden 1.5 ay önce kontratı uzatmayacağımı ve evi tahliye etmesini söyledim. Kontrat 4 ay önce bitti, ne evi tahliye etti ne 4 aydır kira ödüyor. Ne yapmam lazım bu durumda?' sorusunu yanıtladı.

Kira sözleşmesi bitmeden evden çıkarsam ne olur?

Kiracısınız. Kiranızı düzeni ödüyor ve zam dönemlerinde ev sahibiniz söylemeden kendiniz zam yapıyorsunuz. Ancak evi sözleşme bitmeden önce boşaltmak istiyorsunuz. Peki bu durumda ne olur?

Kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak isteyenler, dikkat!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak isteyenleri uyardı. İşte erken tahliye halinde kiracının sorumluluğu...

Kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı? Kira kontratı bitmeden kiracı evden çıkarsa ne olur?

Kiracı kontrat bitmeden çıkarılır mı?

Kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, kiracı kontrat bitmeden çıkarılır mı?

Kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum çıkabilir miyim?

Mesken ve işyerleri için kira sözleşmesi imzalayan kiracılar bazı hak ve sorumlululara sahip oluyor. Peki kiracılar sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum çıkabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kiracı sözleşme bitmeden nasıl evden çıkabilir?

Evin kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile resmi bir sözleşme imzalanması ve yapılan anlaşmanın tüm şartları bu sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. Peki, kiracı sözleşme bitmeden nasıl evden çıkabilir?

Kira sözleşmesi bitmeden kiracı evden çıkabilir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi ile kiracı kiraladığı taşınmazı süresi boyunca kullanma hakkına sahip oluyor. Genellikle senelik olarak yapılan kira sözleşmesi bitmeden kiracı evden çıkabilir mi?

Kontrat bitmeden evden çıkmak Haberi

Kontrat bitmeden evden çıkmak

Kiracı istediği zaman çıkabilir mi?

Kira kanununa göre keyfi nedenlerden dolayı kiracının evden çıkması mümkün olmuyor. Buna göre "Kiracı istediği zaman çıkabilir mi?" sorusunun yanıtı şu şekilde karşımıza çıkıyor.


Kiracının keyfi olarak evden çıkmak istemesi halinde, evden çıkamıyor. Evi boşaltmak mümkün olmadığı için yapılan kiracının kira sözleşmesinde belirtilen süresinin bitmesini beklemesinden başka çözümü olmuyor.


Kira sözleşmesinde belirtilen sürenin bitmeden kiracının evden çıkmasını mümkün kılan iki istisnai durum bulunuyor.


1- Kiraya konu olan evin yararlanma işlevi yoksa, kiracı bu durumu sebep göstererek evi boşaltabiliyor. 


2- Ev sahibinin de kontratın erken sona ermesini istemesi halinde; karşılıklı olarak sözleşme feshedilebiliyor.


Ancak ev sahibi kontratın erken bitmesini istemiyorsa ve evin kullanılmasında bir güçlük, başka bir engel olmadığı takdirde kiracı kontrat bitmeden evden çıkamıyor.


Kiracının kontrat süresi bitmeden evden çıkması halinde...