24 / 04 / 2024

kontu alan Yabancıya vatandaşlık hakkı

kontu alan Yabancıya vatandaşlık hakkı

1 milyon dolarlık taşınmaz mülk alımı yapan yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkı verilmesi ile ilgili Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve MAKSEM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan görüşlerini açıkladı.

Yabancıya satılan her 2 konuttan birisi İstanbul’da!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, Türkiye genelinde yabancıya satılan her 2 konuttan birisinin İstanbul’da yer alan konsept projelerden gerçekleştiğini ve bu talebi gören gayrimenkul geliştiricilerinin pazarlama çalışmalarını yabancı müşteri pazarına çevirdiğini değerlendirdi....

Konut alan yabancılar eşya için 4,3 milyar lira harcadı!

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada Türkiye'den konut alan yabancıların iç dizayn, mobilya ve beyaz eşya gibi ev eşyasına 150 bin lira harcadığını söyledi.

Dolandırıcılar yabancıya konut satışında darbe vuruyor!

Son yıllarda Türkiye'den ev alan yabancı sayısı bir hayli arttı. Hal böyle olunca yaşanan bu talep dolandırıcıları harekete geçirdi. Öyle ki bir daire birden fazla kişiye satılıyor. 

Türkiye 2020'de yabancıya konut satışında ilk 10'da!

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ekonomik etkileri tüm sektörlerde görülse de, Türkiye yabancıya gayrimenkul satışında rekor kırdı.  

Yabancıya konut satışı üst üste 5 aydır yükselişte!

Yabancıya konut satışında, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesi seviyeler görülürken, üst üste 5 aydır yükseliş sürüyor.

Yabancıya konut satışı 4 katına çıkacak!

Gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcı hareketliliği bekleniyor. Dövizde yaşanan yükseliş ile sağlık alanında yürütülen başarılı çalışmaların bunda etkili olacağını dile getiren Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, yabancıya satışın eski rakamların 4 katına çıkacağını belirtti.

Yabancıya konut satışı CuEngine ile 100 milyon doları aştı!

Farklı ülkelerdeki tecrübeleriyle gayrimenkul alanında her dilde 360 derece satış desteği sağlayarak yabancıya satışa hız kazandıran CuEngine Turkey, 100 milyon dolar satış cirosunu aştı. 

Gayrimenkul alan 7 bin yabancıya vatandaşlık!

Taşınmaz edinimi yoluyla vatandaşlık almak isteyen yaklaşık 7 bin yabancıya uygunluk belgesi verildi. Taşınmaz edinimi şartını yerine getiren yabancılar arasında 1475 kişiyle İran vatandaşları ön sırada yer aldı.

Mısır'da gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık yasa tasarısı onaylandı!

Mısır'da gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesini öngören tasarı parlamentoda onaylanarak yasalaştı...

Yabancıya vatandaşlık hakkı müteahhite yaradı!

Yabancıya vatandaşlık şartı ülkelere göre farklılık gösteriyor. Türkiye'de ise 250 bin dolarlık gayrimenkul alan yabancı vatandaşlık alabiliyor.

‘Satış vaadi' ayarıyla yabancıya 50 bin konut satılacak!

250 bin dolarlık konut almayı 'vaat eden' yabancıya da artık vatandaşlık hakkı verilecek. Bu kararla, yabancıya 10 milyar dolarlık 50 bin konut satılması bekleniyor.

Yabancıya satılan 3 konuttan biri İstanbul'da!

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri satış kaydedildi. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu söyledi. 

Yabancıya konut satışında bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu dağıtmalıyız!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Yabancıya konut satışında, İstanbul genelinde bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu sektörümüz adına Avrupa Yakası’na doğru dağıtmamızın faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi...

kontu alan Yabancıya vatandaşlık hakkı Haberi

kontu alan Yabancıya vatandaşlık hakkı

MAKSEM GROUP YÖNETİM KURULU ÜYESİ

BİLAL AYDOĞAN



En başta ülke ekonomisine katkısı olacak bir uygulama olarak görüyorum. Gayrimenkul sektörü açısından da şüphesiz olumlu katkıları olacaktır.  Türkiye’den vatandaşlık almak isteyen çok sayıda yabancı yatırımcı mevcut. Bununla birlikte Türkiye gayrimenkulleri de güçlü bir yatırım aracı olarak görülüyor. Vatandaşlık hakkı almak isteyen yatırımcılar açısından oldukça faydalı bir uygulama. Ülke ekonomimiz açısındansa ciddi bir döviz girdisi sağlanacak ve yeni sermaye kaynakları oluşturulacak. Bu nedenle oldukça başarılı bir uygulama olarak değerlendiriyoruz.


ARTAŞ İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI

SÜLEYMAN ÇETİNSAYA



Yabancı yatırımcılara vatandaşlık verilmesi uzun zamandır gündemde olan ve çok sayıda yatırımcı tarafından takip edilen bir konuydu. Bu konu üzerine hükümetin önemli çalışmaları oldu. Uygulamaya geçirilen haliyle yabancı yatırımcıda aranacak özelikler son derece yerinde olmuş. Uygulama, sermaye yatırımı, ülke...