25 / 04 / 2024

Konut Değerleme Uzmanlığına kimler başvurabilir

Konut Değerleme Uzmanlığına kimler başvurabilir

Konut Değerleme Uzmanlığı işini Sermaye Piyasası Kurulu’nun lisanslamaya ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde “Konut Değerleme Uzmanlığı Lisansı” almış olan kişiler yapabiliyor. Peki kimler Konut Değerleme Uzmanı olabilir?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ne iş yapar?

Günümüzde en çok merak edilen mesleklerin başında Gayrimenkul Değerleme Uzmanı geliyor. Bu mesleği yapmayı düşünen vatandaşlar Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı hakkında araştırma yapıyor. Peki, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ne Yapar? İşte detaylar...

Peker GYO'nun Çamlıca Değerleme Raporu yeniden incelenecek!

Peker GYO, Hasan Peker'e ait intifa haklarının güncel ve 25 Aralık 2019 tarihi itibariyle değerlerinin takdir edildiği 20 Nisan 2020 tarih ve 2020-ÖZEL-289 sayılı değerleme raporunu yayınladı. Raporun değerleme standartlarına uygunluğunun gözden geçirilmesi için Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği'n

Atakum Belediyesi'nden gayrimenkul değerleme uzmanlarına e-hizmet servisi!

Atakum Belediyesi, kredili konut satışları ile ilgili rapor hazırlama sürecinde arşiv kayıtlarına erişebilmek için belediyeye gitmesi gereken gayrimenkul değerleme uzmanlarına e-hizmet kanalı açtı. Uzmanlar, koronavirüs salgını sürecinde işlemlerini telefon, elektronik ödeme ve e-posta sayesinde yap

Endeksa'dan değerleme uzmanlarına özel 3 aylık üyelik!

Endeksa, koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirlere destek oluyor. Gayrimenkul danışmanlarına ücretsiz eğitimler veren Endeksa, 3 ay ücretsiz olarak değerleme uzmanlarına özel üyeliği sağlayacak.

QNB Finansbank’tan konut değerinin tamamına kredi!

QNB Finansbank yüzde 100 Konut Kredisi ürünü dahilinde peşinat gerekmeksizin konut değerinin tamamına kadar kredi kullandırıyor...

Emlak Konut 2020 yılı değerleme şirketini seçti!

Emlak Konut GYO, 2020 yılı içerisinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için " Atak Gayrimenkul Değerleme A.Ş." ve "Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş." den değerleme hizmeti alınmasına karar verdi.

QNB Finansbank konut değerinin tamamına konut kredisi kullandırıyor!

QNB Finansbank peşinatı olmayan müşterileri için konut değerinin tamamına konut kredisi kullandırıyor. Yüzde 100 konut kredisi detayları nelerdir?

Gayrimenkul değerleme uzmanları lisanslaşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Zuhal Balsarı Keskin, Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansı verilen gayrimenkul değerleme uzmanının görevlerini anlattı.

QNB Finansbank’tan konut değerinin tamamına kredi

QNB Finansbank yüzde 100 konut kredisi ürünü kapsamında konutun ekspertiz değerinin tamamına kadar konut kredisi kullandırıyor.

Emlak Konut değerleme şirketini seçti!

Emlak Konut portföyümüzde değerleme yaptırılması gereken her bir varlık ile, 2017 yılı içerisinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme şirketini seçti.

Emlak Konut İstmarina değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Kartal Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (İSTMARİNA) Gayrimenkul Değerleme raporunu yayınladı.

Emlak Konut GYO Çayyolu ve İstinye arsa değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara Çankaya Çayyolu'nda ve İstanbul İstinye'de yer alan arsalara ait değerleme raporlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte rapor...

Emlak Konut GYO, Tekirdağ Kapaklı değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bulunan parseller için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten yapılan açıklama...

Konut Değerleme Uzmanlığına kimler başvurabilir Haberi

Konut Değerleme Uzmanlığına kimler başvurabilir

Konut Değerleme Uzmanlığı!

Konut değerleme uzmanı, sadece konut değerlemesi yapmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu’nun lisanslamaya ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde “Konut Değerleme Uzmanlığı Lisansı” almış olan kişilere "Konut Değerleme Uzmanı" deniyor.


Konut değerleme uzmanlığı lisansının alınabilmesi için bazı şartlar gerekiyor. Söz konusu şartlar şu şekilde sıralanıyor:

- Dört yıllık üniversite mezunu olmak,

- Konut değerleme uzmanlığı lisanslama sınavında başarılı olmak,

- Konut değerlemesi alanında en az bir sene tecrübe sahibi olmak.


Tecrübe şartını sağlamayan kişiler yine de sınava girebilmekte ve başarılı oldukları takdirde sonradan gereken tecrübe şartını sağladıklarında lisans almaya hak kazanıyor.


Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavında başarılı olan ancak gayrimenkul değerlemesi alanında üç senelik mesleki tecrübesi bulunmadığından Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansını alamayan kişiler, bir senelik mesleki tecrübeye ulaştıklarında talep etmeleri halinde Konut Değerleme Uzmanlığı Lisansı alabiliyor.


Konut Değerleme Uzmanlığı...