29 / 03 / 2024

konut edindirme yardım süreci

konut edindirme yardım süreci

11 Aralık 1986 tarihli ve 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanun ile uygulamaya konulan key ödemeleri süreci nasıl işliyor?

Kentsel dönüşüm kira ve konut kredisi yardımı ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında sunulan finansal destekler arasında kira ya da konut kredisi yardımı da yer alıyor. Peki devletin kentsel dönüşüm konutlarına kredi ya da kira yardımı ne kadar?

Almanya'da konut yardımı zamlanıyor!

Almanya'da 1 Ocak 2020'den itibaren, konut yardımı artılacak. İki kişilik bir hane için ortalama 140 euro olan yardımın 190 euroya çıkartılması planlanıyor.

Almanya'da konut yardımı zamlanıyor!

Almanya'nın İçişleri Bakanlığı, konut yardımını artırmayı planlıyor. Bu kapsamda Nisan ayında konuyla ilgili yasa tasarısının Federal Meclis'te ele alınması öngörülüyor...

Devletten yaşlılara konut yardımı!

Devlet, yaşlılara evde sağlık ve maaş, bakım parası, konut yardımı gibi 7 imkân sağlıyor. İşte yaşlılar için sunulan fırsatlar…

İHH'dan İdlib'de dul ve yetim ailelerine konut yardımı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Pakistan'ın en önemli STK'larından Hubeyb Vakfı ile İdlib ilinde dul ve yetim aileleri için başlattığı konut projesi kapsamında inşaatı tamamlanan ilk binaların açılışını yaptı.

Konut kira yardımı almak için gerekli 8 belge!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında evi yıkılan malikler, kentsel dönüşüm kira yardımına başvurabiliyor. Başvuru sürecinde bazı belgeler gerekli oluyor. İşte konut kira yardımı almak için gerekli 8 belge..

Konut yardımında yeni dönemin detayları belli oldu!

KONUT yardımında yeni dönemin detayları belli oldu. Konut yardımında tasarıyla yapılan kolaylaştırmaların ardından, ilk yıl 10 bin kişinin sisteme gireceği öngörülüyor.

Konut hesabı devlet yardımı şartları 2018!

Konut hesabı devlet katkısı, Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi halinde 15 bin TL'den 20 bin TL'ye çıkacak. Peki, konut hesabı devlet yardımı şartları 2018 nelerdir?

Konut hesabı devlet yardımı 2018!

2016 yılında yürürlüğe giren konut hesabı devlet yardımında yapılan yardım artırılıyor. Peki, konut hesabı devlet yardımı 2018 ne kadar olacak?

Yeni konut hesabı devlet yardımı 2018!

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni konut hesabı devlet yardımının geleceğini açıkladı..

Konut devlet yardımı ne kadar?

Konut devlet yardımı, 26 Ağustos tarihi itibariyle başlıyor. Bu tarihten itibaren hesap açarak para biriktiren kimseler, 3 sene sonra devlet yardımını alabiliyor. Peki, konut devlet yardımı ne kadar?

15 bin lira konut yardımı başvuru adımları!

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmeliğin yarın yürürlüğe girmesi ile birlikte devlet ilk kez ev alacaklara 15 bin lira konut yardımı yapacak. İşte 15 bin lira konut yardımı başvuru adımları..

Dar gelirliye konut yardımı yarın başlıyor!

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik yarın yürürlüğe giriyor. Böylece dar gelirliler konut yardımı alabilmek için bankalara müracaat edebilecek..

konut edindirme yardım süreci Haberi

konut edindirme yardım süreci

Key ödemeleri süreci!

Konut Edindirme Yardımı, 11 Aralık 1986 tarihli ve 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanun ile uygulamaya konulmuş olup, KEY paraları, 3320 sayılı Kanunun 1. maddesinde belirtilen kişiler (aylıklarını 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2914 Sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 2802 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununa göre almakta olan Devlet memurları ile diğer kamu görevlilerine kanunla veya kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kuruluşlarda çalışanlara ve T.C. Emekli Sandığından emekli, adi malullük ve vazife malullüğü aylığı almakta olanlar, 10 veya 10′dan fazla işçi çalıştıran işyerlerinde çalışan işçiler, 506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu ile aynı Kanunun geçici 20 nci maddesine tabi ve 23 Ocak...