25 / 04 / 2024

konut hesabı açmak

konut hesabı açmak

Devlet katkısıyla konut almak isteyenler, cuma günü itibarıyla konut hesabı açtırabilecek. Üç yıl düzenli ödeme yapanları 15 bin liraya kadar destek bekliyor.

Altın alacaklar acilen buraya bakmalı! Fiziki altın almak mı? Bankada altın hesabı açmak mı? İşte yanıtı!

Altın her zaman dikkat çeken bir yatırım aracıdır. Son dönemde banka altın hesabı hizmetlerine ilgi arttı. Altına yatırım yapmak isteyenler genellikle kuyumcudan fiziki altın almanın veya bankada altın hesabı açmanın avantajlarını araştırıyorlar. Bu yüzden uzmanlar da bu soruya açıklık getirdi.

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

İlk kez ev alacaklar dikkat! Konut hesabı nasıl açılır? 

Evlilik hazırlığı yapan ve ev sahibi olmak isteyen yeni evli çiftlere devlet desteği sürüyor. Peki konut hesabı nasıl açılır? Konut hesabı nedir? Konut hesabı nasıl açılır? İşte ayrıntılar...

Konut hesabı hangi bankalarda açılır?

Devlet, ilk defa ev alacaklara destek veriyor. Konut hesabı açarak düzenli birikim yapanlara 28 bin 548 TL'ye varan destek sunuluyor. Peki konut hesabı hangi bankalarda açılıyor?

Ev almadan konut hesabı açanlara 28 bin 548 TL devlet katkısı!

Devlet, ilk defa ev alacaklara destek veriyor. Konut hesabı açarak düzenli birikim yapanlara 28 bin 548 TL'ye varan destek sunuluyor. İşte tüm merak edilenler...

Neşe Erberk’in anaokulu açmak için sahte rapor hazırlattığı ortaya çıktı!

Neşe Erberk’in Beşiktaş’ta konut alanında olan anaokulunu açmak için sahte teknik rapor hazırlattığı belirtildi.

Konut hesabında hibe şartları neler?

Devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden kendileri için konut hesabı açan kişilere, birikimleri sonrasında hibe sağlanıyor. Peki konut hesabında devletten hibe almanın şartları neler?

Konut hesabında devlet desteğinin şartları neler?

İlk defa konut alacakların devletten destek almaları için devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden konut hesabı açmak ve belirli bir süre birikim yapmak gerekli. Peki ilk kez konut alacaklara devlet desteğinin şartları neler?

İlk kez ev alacaklar dikkat! Konut hesabından kimler yararlanabilir?

Devlet tarafından evlenecek çiftlere konut ve çeyiz hesabı üzerinden bazı destekler veriliyor. Çiftler bankalarda açtığı konut ve çeyiz hesabında birikim yaptığı takdirde devlet desteği alabiliyor. Peki konut hesabı nasıl açılır? Kimler yararlanabilir?

İlk kez konut alacaklar dikkat! Konut hesabıyla ilgili her şey!

Evlilik hazırlığı yapan ve ev sahibi olmak isteyen yeni evli çiftlere devlet desteği sürüyor. Peki konut hesabı nasıl açılır? Konut hesabı nedir? Konut hesabı ödeme planı nasıl? İşte detaylar...

Konut hesabı açanlar dikkat! Ödemeler ne zaman yapılacak?

Bankada düzenli birikim yaparak ilk evini alanlara devlet katkısı sunan konut hesabı uygulamasının kapsamı genişletildi.Peki konut hesabı nedir? Konut hesabı nasıl açılır? İşte merak edilen detaylar...

Konut hesabı ödemeleri başlıyor!

Evi olmayanlar için çıkarılan Konut Hesabı’ndan ödemelerin 2020'den önce yapılması bekleniyor. Hükümet Çeyiz Hesabı açanlara da ödemeleri yılbaşı öncesi yapmayı planlıyor...

Konut hesabında birikim yapana yüzde 25'lik katkı!

2019 yılı içinde konut desteğinde katkı 24 bin 476 liraya artırılırken, çeyiz desteği 9 bin lira olarak açıklandı. Konut hesabında 5 yıl boyunca birikim yapana yüzde 25'lik katkı sunuluyor.

konut hesabı açmak Haberi

konut hesabı açmak

Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konut satın almalarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen 'konut hesabı' uygulaması için bankalara 26 Ağustos Cuma gününden itibaren başvurulabilecek. Konut hesabı uygulamasıyla vatandaşların konut satın almaları için oluşturdukları birikimlerine yüzde 20'ye varan oranda devlet katkısı sağlanacak. Söz konusu devlet katkısı 15 bin lira seviyesini geçemeyecek.  


NASIL BAŞVURULACAK? 

1- Devlet katkısı ödemesine hak kazanmak için gerekli şartların tamamını sağlayan Türk vatandaşlarının sisteme dahil olmak için nüfus cüzdanlarıyla Türkiye'de kurulu mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırması gerekiyor.


2- 18 yaşından küçükler için veli ya da vasisi hesap açtırabilecek.


3- Bir kişinin sadece bir konut hesabı olabilecek.


4- Ortak hesaplar, konut hesabı olarak değerlendirilmeyecek.


5- Türkiye'de ikamet şartı olmadığı için yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları da...