16 / 04 / 2024

konut kira gelir vergisi 2013

konut kira gelir vergisi 2013

Konutunuzu veya iş yerinizi kiraya verdiğinizi düşünelim. Elde edilen kira gelirleri "gayrimenkul sermaye iradı" olarak vergiye tabi tutuluyor. Bunun için ise kiracı beyanı verilmesi gerekiyor...

Konut kira gelir vergisi 2013!

Konut ve işyeri kira gelirlerinin beyanı 1 Mart 2013'de başladı. Beyan verme sürecinin devam ettiği şu günlerde sadece konut kira geliri olanların dikkat etmesi gereken noktalar var. İşte konut kira gelir vergisi 2013...

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Geçtiğimiz sene konut ya da işyerini kiraya verenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi 2022!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde ettiğiniz gelir için gelir vergisi mükellefi olabilirsiniz. Peki, kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri başladı mı?

The Superior Suites'te aylık 13 bin TL kira gelir garantisi!

Ege Yapı tarafından hayata geçirilen ve bölgenin "Bölgesinin Getiri Potansiyeli En Yüksek Konut Projesi" seçilen The Superior Suites Kordon İstanbul aylık 13 bin TL kira gelir garantisi sunuyor.

Konut kira geliri istisnası 2021!

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Bu tutar 2021 yılı için belirlendi. İşte konut kira geliri istisnası 2021...

Konut kira geliri vergi istisnası 2021!

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Bu tutar 2021 yılı için belirlendi. İşte konut kira geliri vergi istisnası 2021...

Kira gelir beyannamesi için son tarih ne zaman?

Kira gelir vergi ödemesi ne zaman yapılacak sorusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İş yeri, konut, ev gibi gayrimenkulleri olan vatandaşlar konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İşte kira gelir vergi ödemesi hakkında detaylar haberimizde.

Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi 2019!

Konut veya işyerini geçtiğimiz sene kiraya vererek gelir elde eden vatandaşların bu sene kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi 2019... 

Kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Konut veya işyerini geçtiğimiz sene kiraya vererek gelir elde edenler bu sene kira gelir vergisi ödüyor. Vergide 2. taksit ödemeleri bu ay yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Kira gelir vergisi 2. taksiti son günü 2018!

Kira gelir vergisi, konut veya işyerini bir sene boyunca kiraya vererek gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Bu sene ilk taksitler Mart'ta ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti son günü 2018 ne zaman?

Kimler konut kira gelir vergisi ödeyecek?

Konut kiralamalarında elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde mülk sahiplerinin beyanname verilmesi gerekiyor, bu sınırın altındaki gelirler için beyanname verilmiyor. Peki, kimler konut kira gelir vergisi ödeyecek?

Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018!

Konut kira geliri elde eden kişiler beyannamelerini 1-26 Mart tarihleri arasında verebiliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018 nedir?

konut kira gelir vergisi 2013 Haberi

konut kira gelir vergisi 2013

Kiracı beyanı!

Kiracı beyanı bir diğer deyişle kira beyannamesi ile ilgili hükümler Kira Geliri Elde Edenler İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Düzenleme Rehberi kapsamında yer alıyor. Rehberde belirtilen esaslara göre, mal ve hakların kira gelirlerinin hangi hallerde ve nasıl vergilendirileceği konusu Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesini izleyen maddelerinde açıklanıyor.


Vergi mükellefiyeti, mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifa ve intifa hakkı sahipleri ile kiracıları tarafından işyeri, mesken ve benzeri şekillerde kullanılmak üzere bu mal ve hakların kiraya verilmeleri sonucunda kira geliri elde etmeleri nedeniyle doğar. Elde edilen bu kira gelirleri “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergiye tabi tutuluyor. 


Gayrimenkulleri işyeri olarak kiralayan kişi ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden gelir vergisi kesintisi yapacaklardır. Yani işyerinin kiracıları, ödeyecekleri kira üzerinden vergi keseceklerdir.


Kimlerin vergi kesintisi...