23 / 04 / 2024

konut kiraları son durum

konut kiraları son durum

Yüksek bedeller ile mülklerini kiraya vermek isteyen ev sahiplerinin uyguladığı yeni yöntem pes dedirtti. 5 seneden az süre oturan kiracıyı çıkartmak isteyen konut sahipleri “hülle” yöntemine yöneliyor.

Kiracıların yüksek fiyat mağduriyeti giderilecek!

Artan kira ücretleri karşısında vatandaşların mağdur olmaması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Ev kiralarındaki fahiş artışlar denetlenecek!

Kiralardaki artışın sebeplerinin araştırılarak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için meclise araştırma önergesi verildi.

2022 konutta üretim yılı olacak!

2022 senesinin gelmesiyle sektörde hareketlilik olacağını söyleyen KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut fiyatlarının artacağını dile getirdi.

Faizlerdeki indirim konut sektörünü nasıl etkiledi?

Geçtiğimiz haftalarda kamu bankaları tarafından uygulanan faiz indirimi kararı ile konut sektöründe hareketlilik beklendi. Peki, faiz indirimi kararı konut sektörünü nasıl etkiledi?

Konut fiyatları yüzde 20 arttı!

İnşaat malzemelerinde meydana gelen artış nedeniyle yeni konut fiyatlarında artış devam ediyor. Ülke genelinde fiyatlar yüzde 20 arttı. 

Konut kredisinde faiz indirimi fırsatçılara yaradı!

Haber7 köşe yazarlarından Fuat Öner bugünkü köşe yazısında konut kredisinde faiz indirimini, kaleme aldı.

Faizler indi konut fırsatçıları devreye girdi!

Merkez bankasının faiz kararı sonrası kamu bankalarının konut kredisi faizlerini indirmesiyle ev fiyatlarına yüzde 10 zam yapıldı. Peki, ev ararken nelere dikkat edilmeli?

İstanbul'da ev kiraları düşecek mi?

Kovid-19 pandemisi, arz talep dengesindeki bozulması, yabancı etkisi gibi sebepler ilk sırada yer almak üzere pek çok kentte konut kiralarında ciddi yükseliş. İstanbul'un ilçelerinde bir senede yükselişler yüzde 100'ü aştı.

Artan konut fiyatlarına karşı yerel önlem çağrısı!

Son zamanlarda konut ve kiralarındaki artış hızla artıyor. Emlakçılar ise bu artışın yerel önlemlerle engellenebileceğini dile getirdi.

Tüketim harcamalarında en büyük pay konut kiralarında!

Tüketim harcamalarında aslan payını konut ve kira aldı. Konut giderlerinde kira, yüzde 62 ile en yüksek paya sahip olurken, bunu yüzde 14’lük oranla ısınma izledi. Öte yandan konut harcamalarının payının, en düşük gelir grubunda arttığı ortaya çıktı.

2014'te toplam 23.6 milyon TL kira ödemesi yapıldı!

2014'te toplam 2.8 milyon konut için 23.6 milyar lira kira ödendi. Gelir İdaresi rakamlarına göre konut başına ortalama kira da 618 liradan 685 liraya çıktı..

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Konut fiyatları son 2 yılda yüzde 600 arttı! Şimdi düşüş bekleniyor mu?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Peki son 2 yılda yüzde 600 artan konut fiyatları hangi şartlarda düşer? İşte ayrıntılar...

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Ekonomist Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı olarak yaptığı toplantıda, konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlamasının kaldırılacağını söylediğini belirtti.

İstanbul'da konut fiyatları son 5 yılda 10 kat arttı!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. İstanbul’da konut birim metrekare fiyatını Ekin ayında 41,766 TL olurken kentte son 5 yılda konut fiyatları yaklaşık 10 kat arttı.

konut kiraları son durum Haberi

konut kiraları son durum

Konut kiralarının hızla artması nedeniyle konut sahipleri, kiracıları evden çıkarmak için her yolu deniyorlar. TGRT Haber'de yer alan habere göre; mülkünü daha yüksek fiyatlara kiraya vermek isteyen ev sahiplerinin uyguladığı yöntem pes dedirtti. 5 seneyi doldurmayan kiracılarını evden çıkarmak isteyen konut sahipleri, evlerini yakınlarına devrediyor. Bu durumda yeni ev sahibi, mevcut kiracıya tahliye davası açıyor yada daha yüksek fiyatta tekrar kiralıyor. 5 seneyi aşan kiracıya ise konut sahipleri kira tespit davası açıyor. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı kira tespit ve tahliye davaları sebebi ile mahkemelerde ciddi yoğunluk yaşanıyor. Bu durum karşısında bazı aileler ise yüksek kira fiyatlarını karşılamak için birkaç aile aynı evde yaşıyor.

EV SAHİBİ KİRACISINI İSTEDİĞİ ZAMAN ÇIKARMAZ

Avukat Emel Özbek, konut sahibinin istediği zaman kiracısını çıkaramayacağını...