19 / 04 / 2024

konut kredilerinde güven

konut kredilerinde güven

Bu tavsiye Türkiye'nin en önemli bankacılık uzmanlarından biri olan Ekrem Keskin'den. Bankalar Birliği Genel Sekreteri Keskin, bankaların kredi reklamlarında ürünün tüm maliyetlerini açıklamadığına dikkat çekti, "Reklam cazibesine kapılıp kredi almayın" d

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredilerinde yeni karar! Kredi değer oranları değişti

BDDK'nin aldığı karara göre, sıfır ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişti. İşte detaylar...

Yüksek faiz oranlı konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların merakla beklediği konulardan. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredilerinde güncel faiz oranları kaç oldu? 

Banka kredi faiz oranlarında yeni bir indirim kararı geçtiğimiz hafta Yapı Kredi tarafından açıklandı. Peki konut kredilerinde güncel faiz oranları kaç oldu? 

Faik Öztrak'tan konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılması tedbirine tepki gösterdi.

Osman Arslan: Konut kredilerinde aşağı yönlü düzenlemeler yapıldı!

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Halkbank'ın, Merkez Bankasının Temmuz ve Eylül aylarındaki indirim kararlarının hemen ardından kredi faiz oranlarında güncellemelere giden ilk bankalar arasında yer aldığını, konut kredilerinde aşağı yönlü düzenlemeler gerçekleştirildiğini söyledi.

Konut sigortasıyla evde güven artıyor!

Konut sigortasının evlerde gerçekleşebilecek hasarları teminat altına alarak kiracı ve ev sahiplerine güven verdiğini dile getiren Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, beraber sunulan ek hizmetlerin de ev halkının konforunu artırdığını belirtti.

Konut kredilerinde son durum ne?

Özellikle geçen hafta açıklanan Merkez Bankası faiz indiriminden sonra gözler konut kredisi faiz oranlarına çevrildi. Peki Konut kredilerinde son durum ne?

Konut kredilerinde yeni dönem!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Yönetmeliği,Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmeliğe göre, konut kredilerinde yeni dönem başlatıldı. 

İnşaat sektöründe güven artışı konut fiyatlarına yansıyor mu?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Levent Alkan bugünkü yazısında, HKFE ve TUİK Konut Satış Verileri'nden bahsetti. Alkan, inşaat sektörü güven artışının fiyatlara yansıyıp yansımadığını değerlendirdi.

Adıyaman'da inşaata güven azaldı!

Adıyaman'da inşaat sektörüne güven gitdikçe azalıyor. Bölgede faaliyet gösteren bir inşaat firması ticari imara açık olan arsaları alarak, vatandaşa konut olarak satması büyük mağduriyetlerin oluşmasına neden oldu.

Konut kredilerinde kullanım oranının artması sektörü canlandıracak!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, konut kredilerinde kullanım oranının yüzde 80'e çıkarılma kararına ilişkin, "Faizlerin düşüşüyle başlayan olumlu hava bu kararla güçlenecek" dedi.

Konut sektörüne güven yüzde 25.5 arttı!

Tüketici güven endeksinde konut ve otomobil satışlarındaki iyimser havayla birlikte 2016’nın zirvesi görüldü. Merkez Bankası, “Faiz indirimine devam” dedi. Eylül ayıyla birlikte piyasalarda ciddi hareketlilik öngörülüyor.

konut kredilerinde güven Haberi

konut kredilerinde güven


Bankalar Birliği Genel Sekreteri Keskin, bankaların kredi reklamlarında ürünün tüm maliyetlerini açıklamadığına dikkat çekti, "Reklam cazibesine kapılıp kredi almayın" dedi..


Keskin, bankaların mümkünse reklamda vermedikleri maliyet bilgilerini müşteri bankaya geldiğinde vermesini, müşterilerin ise tüm maliyetleri öğrendikten sonra kredi kullanmasını istedi.


Bankaların patronu Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, bankaların piyasa rekabeti ve pazar payını artırma çabası nedeniyle rasyonel olmayan kararlar aldığını üzülerek izlediğini söyledi. Bankaların çok özel ve cazip başlıklarla yeni ürünler tanıtmaya başladığını ve bu konuda şikayetler almaya başladıklarını hatırlatan Keskin, "Müşterinin de çok hoşuna gidecek şekilde sanki o ürün bedavaymış veya çok düşük faizliymiş gibi ürünler çıkarılabiliyor. Oysa bankalar sunulan hizmetle ilgili o hizmetin maliyeti...