27 / 04 / 2024

konut kredisi hayat sigortası

konut kredisi hayat sigortası

Tüketici Mahkemesi, konut kredisiyle ilgili dikkat çeken bir karar verdi. Kredi çektikten sonra vefat eden kişinin hayat sigortası talep ettiği, bankanın yapmadığı ortaya çıkınca mirasçılar dava açtı. Mahkeme 4 yıl boyunca ödenen paraların iadesine karar verdi.

Kredi hayat sigortasını bankadan almak zorunda değilsiniz!

Kredi hayat sigortalarıyla ilgili bugüne kadar tüm bildiklerinizi unutun! Bu konuda doğru yönlendirildiğinize emin misiniz? 

Konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken, tüketicilere hayat sigortası da yapılıyor. Peki konut kredisinde hayat sigortası ne işe yarar? Konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu? İşte yasal esaslar...

Konut kredisinde sigorta şart

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, konut kredisi alırken hayat sigortası yaptırılmasının önemine işaret ederek, ''Bu yolla sistemin devamlılığı sağlanıyor. Kredi alan kişinin vefatı halinde ev borcu sigorta şirketi tarafından ödeniyor'' açık

Konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken başvuru sahiplerine hayat sigortası da kullandırılıyor. Peki, konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Kısa çalışma ödeneği alan bazı vatandaşların konut kredisi başvurusu onaylanmıyor mu?

Kamu bankalarının, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması amacıyla Haziran'ın başında yürürlüğe aldığı düşük faizli konut kredisi kampanyasında kısa çalışma ödeneği alanlar arasında meslek ayrımcılığı yapıldığı ileri sürüldü. 

Dev konut kredisi kampanyasıyla ilgili tüm merak edilenler!

Kamu bankaları tarafından normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için başlatılan konut kredisi kampanyası başladı. İşte kamu bankalarının başlattığı dev kampanya...

İş Bankası’ndan yüzde 0.95 faizli konut kredisi!

İş Bankası hayat sigortalı kampanyalı konut kredisi için aylık %0.95 faiz oranı ile kredi sunuyor. Bankadan %0.95 faiz oranı ile konut kredisi hesaplama maliyeti ne kadar oluyor?

Konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu?

Tüketici Mahkemesi konut kredisi kullanırken yapılan hayat sigortalarıyla ilgili emsal olacak bir karar verdi. Hayat sigortası yapmadan ödenen tutar da mirasçılara iade edilecek.

Konut kredisi borcu ödenen ev satılabilir mi?

Konut kredisi, doğru ödeme planı yapıldığı takdirde ödenmesinde sıkıntı çıkmayacak bir kredi lakin hayat bazen planladığımız gibi gitmeyebiliyor. Peki kredi borcu ödenen evi satmak mümkün mü?

Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi alırken istenen sigortalar arasında DASK, hayat sigortası, konut sigortası ve ferdi kaza sigortası bulunuyor. Peki, konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu? Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi ferdi kaza sigortası!

Konut kredisi almak isteyen kimseler adına birkaç sigorta da düzenleniyor. Bu sigortalar arasında DASK, konut sigortası, hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası da yapılabiliyor. Peki, konut kredisi ferdi kaza sigortası nedir?

Konut kredisi erken ödeme tazminatında değişiklikler yapıldı!

Konut kredisi erken ödeme tazminatı 12 ay içinde %2’den %1’e düşürülürken, bankaların yaptığı hayat sigortası zorunluluğu kaldırıldı. Hayat sigortası, tüketici isteğine bağlı olarak kredi alınan banka dışından da yaptırılabilecek.

Konut kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen kimselere uzun vadede ve düşük faizli olarak uygulanıyor. Kredi kullanan kimselere, birtakım sigortalar da yapılıyor. Peki, konut kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Soma'da hayatını kaybedenlerin ailelerine faizsiz konut kredisi!

Soma'ya yapılacak yardımla ilgili paketin değerlendirilmesinin ardından hazırlanan yasa tasarısı TBMM’ye gönderilecek. Pakette Soma' da hayatını kaybedenlerin ailelerine faizsiz konut kredisi verilmesi de yer alıyor...

Konut kredisi borcu biten tüketiciye hayat sigortası primi ödetildi!

Konut kredisi borcu biten tüketiciye hayat sigortası primi ödetildi. Bankanın, sigorta hedeflerini tutturmak için, konut kredisi kullanan ve bu krediyi ödeyen bir vatandaşa, konutun satılmasına rağmen konut kredisi poliçesi yapıldığı belirlendi.

Konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken, tüketicilere hayat sigortası da yapılıyor. Peki konut kredisinde hayat sigortası ne işe yarar? Konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu? İşte yasal esaslar...

konut kredisi hayat sigortası Haberi

konut kredisi hayat sigortası

Tüketici Mahkemesi, çektiği konut kredisini öderken ölen kişinin kalan borcunu mirasçılarından isteyen bankanın hayat sigortası yapmadığını tespit edince 4 yıl boyunca ödenen kredilerin iade edilmesine karar verdi. Hürriyet Gazetesi'nden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; dava dosyasına göre, C.K, 2012'de bir kamu bankasından 66 bin TL tutarında konut kredisi çekti. C.K, 3 Kasım 2014 yılında yaşamını yitirdi. C.K’nın mirasçıları, kredi borucunu 2018 yılına kadar ödemeye devam etti. Ancak aile, ödeme yapılmasına ve onay verilmesine rağmen bankanın C.K için hayat sigortası yapmadığını belirledi.

YERİNE GETİRMEDİ

Bu durum üzerine aile, avukatı Fırat Bilici aracılığıyla Ankara 13. Tüketici mahkemesine dava açtı. Dava dilekçesinde, “Davacıların, miras bırakanlarının vefatı üzerine, sigortadan yararlanmak üzere davalıya başvurmaları ile davalının sigorta yapma yükümlülüğünü miras bırakanın açık muvafakati olmasına rağmen yerine getirmediği bu sebeple de yararlanamayacakları ortaya...