20 / 04 / 2024

Konut mağdurları son durum

Konut mağdurları son durum

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı. Mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden vatandaşlar, Esenyurt Belediyes'ne arsanın akıbetini de sordu. 

Konut mağdurları mecliste!

Ev sahibi olma hayaliyle yola çıkan konut mağdurları yeni çözüm yolları arıyor. Konut mağdurları, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gitti ve bazı görüşmeler gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan binlerce konut mağduruna müjde!

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. İşte yüz binlerce konut mağdurunu yakından ilgilendiren o görüşmenin detayları...

Konut mağdurları yeniden meclis gündeminde!

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, konut mağdurlarının yaşadığı sorunları meclis gündemine taşıdı. Mustafa Yeneroğlu, konuyla ilgili soru önergesi verdi.

Konut mağdurları Bakırköy Adliyesi önünde haklarını arıyor!

Konut alma hayaliyle alın teri dökerek biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran konut mağdurları bugün Bakırköy Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. İşte mağdurların yaptığı o açıklama...

Konut mağdurları Bakırköy Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak!

Konut alma hayaliyle alın teri dökerek biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran konut mağdurları bugün Bakırköy Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak...

Konut mağdurları bir kez daha meclis gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, konut mağdurlarının sorunlarını bir defa daha Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Türkiye'de 300 bin kişi konut mağduru!

Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi, Türkiye'de 300 bin kişinin konut alırken dolandırıldığını söyledi. 

Konut mağdurları bir kez daha TBMM gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Esenyurt ve Tuzla başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında sayısı 100 bine ulaşan konut mağdurlarının sorunlarını bir defa daha Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

İstanbul'da 100 bin kişi mağdur!

Raci Şaşmaz, Fikirtepe'de büyük konut mağduriyetine sebep olmuştu. Raci Şaşmaz, sorunlarını sosyal medyada dile getiren hak sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunurken, İstanbul'da 100 bin kişinin konut mağduru olduğu öğrenildi.

Murat Kurum'dan konut mağdurlarına müjde!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenyurt konut mağdurları ile ilgili açıklama yaptı. Kurum, "Esenyurt'taki süreçlere ilişkin desteği vereceğiz" dedi.

100 bin konut mağdurunun sorunu TBMM'de!

100 bin konut mağdurunun sorunu meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi konuyla ilgili araştırma önergesi hazırladı...

100 bin konut mağdurunun sorunu Meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi “21. yüzyılın en büyük soygunu” dediği Esenyurt, Tuzla ve bazı bölgelerdeki konut satış vaadiyle dolandırılan 100 bin konut mağdurunun sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Konut mağdurları CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda!

Esenyurt Konut Mağdurları platformu üyeleri, CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Bozkurt bir araya geldi.

Konut mağdurları mecliste!

Ev sahibi olmak isterken dert sahibi olan konut mağdurları Ankara'ya giderek seslerini TBMM'de duyurmaya çalıştı...

TOKİ mağdurları Meclis'te! Dursun Ataş: TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde KDV yüzde 1'e düşürülmeli!

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurları son zamanlarda gündemden düşmüyor. Şimdi de İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İşte Dursun Ataş'ın o açıklaması...

TOKİ mağdurlarından 3 farklı ilde eylem: KDV yüzde 1 olarak alınsın, taksit artışlarına indirim yapılsın!

TOKİ mağdurları, evlerinin 5 yıldır teslim edilememesi ve konut fiyatları ile taksitlere uygulanan zamlar sebebiyle mağdur oldukları için İstanbul, Eskişehir ve Kayseri'de eylem yaparak, açıklamalarda bulundu. Peki TOKİ mağdurlarının talepleri neler? İşte ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu 'Sabit taksitle sosyal konut ürettik' dedi, vatandaştan yorum geldi: 'Darısı TOKİ mağdurlarının başına'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı paylaşımda asgari ücretin altında ve sabit taksitle sosyal konut ürettiklerini söyledi. Paylaşıma TOKİ mağdurlarından da yorum gecikmedi...

TOKİ Eskişehir mağdurlarından açıklama: Yüzde 1 KDV ile 0,49 faizli sabit ödeme hakkımızı geri istiyoruz!

TOKİ Eskişehir mağdurları ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'den konut teslimlerinde ve ödemelerde yaşanan sorunlarla ilgili son dakika açıklamaları geldi. İşte o açıklamalar...

TOKİ Tuzla mağdurlarından eylem!

TOKİ mağdurları, senelerdir tamamlanmayan konutları sebebiyle Kartal Soğanlık Gümüşsuyu Mahallesi'ndeki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı inşaatının önünde bir araya gelerek eski bakan Murat Kurum’u protesto etti. 

TOKİ Eskişehir 100 bin konut projesinde taksitler 22 bin TL'ye kadar yükseldi! Mağdurlar tepkili!

TOKİ Eskişehir 100 bin sosyal konut projesinin mağdurları dün Meclis'teydi. Evlerine kavuşamayan mağdurlar, yükselen fiyatlara tepkili. İşte detaylar...

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarından Murat Kurum'a tepki: Maliyet dar gelirliye kalıyor, davamızdan vazgeçmeyeceğiz!

TOKİ tarafından 2019'da başlatılan “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” mağdurları, sorunların çözülmesini ve evlerine kavuşmayı talep ediyor. Mağdurlar, dönemin Bakanı Murat Kurum’un verdiği sözü hatırlattı ve davalarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

Esenyurt konut mağdurları Meclis'te! Milletvekilinden kamu kuruluşlarına çağrı! 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, Meclis'te gerçekleştirdiği açıklamasında Esenyurt konut mağdurlarını da gündeme getirdi. İşte İzsiz'in o açıklaması... 

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

Staj ve çıraklık mağdurlarına duyuruldu! Meclis tarih verdi!

Staj ve çıraklık mağdurları uzun bir süredir meclisten çıkacak haberi bekliyorlardı. İşte bu konuda yaşanan son gelişmeler!

EYT'de son dakika gelişmesi! Staj mağdurları için flaş formül belli oldu! 

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Aktarılan son dakika detaylarına göre, staj mağdurları için yeni formül belli oldu. İşte detaylar...

Evim mağdurları faizsiz finansman sisteminden ayrılıyor! Sözleşmeler yenilenmiyor!

Evim mağdurlarının yüzde 60 ile 90'lık kısmının sistemden çıktığına dikkat çekildi. Peki Evim mağdurlarının son durumu ne? İşte ayrıntılar...

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı: Mağduriyetlerimiz giderilsin!

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı. Mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden vatandaşlar, Esenyurt Belediyes'ne arsanın akıbetini de sordu. 

Konut mağdurları son durum Haberi

Konut mağdurları son durum

İstanbul Esenyurt’ta 2015'te tamamlanması planlanan Innnovia4 projesindeki konutların teslimleri hala gerçekleştirilmedi ve 4 bin kişi mağdur oldu. 


 
Haklarını arayan ve mağdur oldularını her fırsatta dile getiren konut mağdurları dün Esenyurt Belediyesi'nin önünde bazı açıklamalarda bulundu. 

Peki konut mağdurları neler söyledi? İşte mağdurların açıklamaları ve talepleri...

Konutla Dolandıran Hak Sahipleri Platformu, belediyenin önünde gerçekleştirdiği açıklamada mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. 

Platform Başkanı Özlem Hanelçi, Esenyurt’ta 30 bin tüketiciye konut firmalarınca maketten konut satışı yapıldığının altını çizerek, "Bu konutlar, mahalle aralarında konut yapan müteahhitlerce değil, markalı konut üreten, televizyonda ve gazetelerde, ünlü sanatçılar, siyasetçiler ve medyatik simaların tanıtım kampanyaları ile tüketicilere pazarlandı" açıklamasında bulundu. 

Evrensel'in aktardığına göre; Innovia 4 projesinden daire alanların, senelerdir evlerini teslim alamadığına vurgu yapan Özlem Hanelçi, "Innovia 4 projesinde...