25 / 04 / 2024

Konut mağdurları mecliste!

Konut mağdurları mecliste!

Ev sahibi olma hayaliyle yola çıkan konut mağdurları yeni çözüm yolları arıyor. Konut mağdurları, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gitti ve bazı görüşmeler gerçekleştirdi.



Konut mağdurları, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bakanlarla görüştü. Görüşmeye,  Altun Ay ZAKARADZE (Tuzla Konut Mağdurları Temsilcisi ve Konut ve Mülk Mağdurları Birliği Kurucu Üyesi), Aydın AĞAOĞLU (Tüketici Konfederasyonu Başkanı ve Konut ve Mülk Mağdurları Birliği Kurucu Üyesi), Oktay İYİSARAÇ (Konut Mağduru ve Tüketici Konfederasyonu Etik Komisyonu Başkanı), Ayhan Kıvrak (Caprisgold Mağduru ve Dernek üyesi ve Konut ve Mülk Mağdurları Birliği üyesi), Yasin Bektaş (Fikirtepe Platform Başkanı) ve Alev Ay katıldı. Konut mağduriyetleri Sayın TÜKONFED Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu'nun yönlendirmesi ve Tuzla Mağdurları Temsilcisi (Alev) Altun Ay Z. nin de mücadeleci girişimleriyle üst seviyede yetkililere iletildi. 

Konut mağdurları mecliste!

TBMM Alt Komisyon rapolarındaki geriye dönük mağduriyetlere karşı bir çalışma olmadığını fark eden Mağdur Temsilcileri saat 10:00'da Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'yle, saat 11:30'da Ticaret Bakanlığı'yla, 13:00'te Meclis Genel Başkan Yardımcısı ve 14:00'te de Hamza Çebi ile görüştü. 

Mağdur Temsilcileri Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Daire Başkanı ve beraberindeki heyete konuyu iletip ilgili bakanlıklar ve komisyonla koordineli bir şekilde Temsilcilerin bilgisi dahilinde çalışmalar yapılmasını istediler. Toplantıya katılan Tüketici Konfederasyonu başkanı Aydın Ağaoğlu da aynı şekilde Çözümün Bakanlıklar ve TBMM'nin ortak yürüteceği bir çalışma ile mümkün olabileceğini iletti.

Konut mağdurları mecliste!

Mağdur temsilcileri "Yargı yoluyla da mağdur oluyoruz yıllar süren davalarla Devletimizden acil çözüm bekliyoruz, hepimiz perişan durumdayız" dediler. Daha sonra Mağdur temsilcileri ve Aydın Ağaoğlu Ticaret Bakanlığı  
Tüketici hakları koruma ve piyasa gözetimi Genel başkan yardımcısı Bayram Uzunoğlan ve Fadıl Şallıya konuyu anlattı ve geriye dönük mağduriyetlerin çözüm sürecini Ticaret Bakanlığı'nın da içinde olduğu bir komisyonla beraber daha adil ve daha hızlı çözülebileceğini ilettiler.

Bakanlıklardan olumlu sözler alan Temsilciler, TBMM Başkan Vekili Celal Adan'ı ziyaret edip mağduriyetler için çözüm sözü aldılar. Ve Kurumlara bir dilekçe ile hazırladıkları proje raporlarını teslim ettiler.

Binlerce konut mağduru şimdi bu görüşmenin sonuçlarını heyecanla bekliyor.

Evim mağdurlarının yüzü güldü! Alacaklar için çözüm bulundu!

Konut mağdurları yeniden meclis gündeminde!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com 


Geri Dön