18 / 04 / 2024

konut satışları koronavirüs

konut satışları koronavirüs

Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Kovid-19 döneminde "Özellikle gayrimenkul alanında son dönemde başlatılan kampanyalar çok sayıda sektör için büyük fayda sağlamakta" dedi.

Destek paketi ve normalleşme süreci konut satışlarını artıracak!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,6 azalarak 50 bin 936 oldu. Peki koronavirüs konut satışlarını nasıl etkileyecek? Sektör temsilcilerinin konut satışlarına ilişkin görüşleri neler? İşte detaylar...

2020'nin ilk çeyreğinde 341 bin 38 konut satıldı!

2020 yılının ilk çeyreğinde konut satışları yüzde 33 arttı ve 341 bin 38 oldu. 2019 sonunda gayrimenkul faaliyetlerinin büyüme oranı yüzde 13,1 olarak kaydedildi...

Konut sektörü koronavirüs sonrası hareketlenecek!

TÜİK tarafından açıklanan Mart 2020 konut satış istatistikleri sonrasında sektör temsilcileri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konut sektörünün koronavirüs sonrasında hareketleneceğini ifade etti...

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

ABD'de bekleyen konut satışlarında sürpriz!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,8 yükselip, beklentilerin üzerinde gelirken, üst üste 3. ayda da artış kaydetti.

Orta Gelirliye Konut Kampanyası sektörü kilitledi! Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın açıklanacak olması, konut sektörünü kilitledi. Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi. İşte ayrıntılar...

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

ABD'de yeni konut satışları Mayıs'ta yüzde 10,7 arttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, piyasa beklentilerinin aksine yükseliş gösterdi. Mayıs ayında aylık yüzde 10,7 artan yeni konut satışları 696 bine çıktı.

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage faiz oranlarının artmasıyla ikinci el konut satışları Mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,4 düştü.

Konut satışları Mayıs ayında yüzde 107.5 arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Altan Elmas, konut satışlarının ocak-mayıs aylarında bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 37,7 artışla 575 bin 889 olarak gerçekleştiğine dikkat çekti.

Konut satışları yılın 2. yarısında ivme kazanacak!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satışları verilerini değerlendiren, Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu konut satışlarının yılın 2. yarısında ivme kazanacağını söyledi.

konut satışları koronavirüs Haberi

konut satışları koronavirüs

Bodrum'un ikinci Swissôtel projesi olan 'Swissotel Resort Bodrum Hill'de inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, "Dijital altyapı çalışmaları ve yatırım çeşitlendirmesiyle gelecek için oldukça kararlı ve umutluyuz” diyor.

1997 yılından bu yana faaliyetlerini Bodrum'da sürdüren ve sekiz şirketle farklı iş alanlarında hizmet veren Çağdaş Holding, özellikle gayrimenkul, inşaat ve turizm alanlarında öne çıkıyor. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından tüm çalışma ortamlarında hijyen standartlarını en yüksek seviyeye çıkaran firma, inşaat ve şantiyede çalışan personellerin sağlık kontrolleriyle de yakından ilgileniyor. “Swissotel Resort Bodrum Beach otelimizi mart sonu itibarıyla, çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığını düşünerek geçici olarak hizmete kapattık” diyen Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, 5 Haziran tarihinde ise,...