20 / 04 / 2024

konut satışları talep etkisi

konut satışları talep etkisi

Ocak ayında satılan konut sayısının 1.67 gerilemesi nedeniyle gergin bir dönem yaşayan inşaat sektörünün Şubat ayı rakamlarıyla yüzü güldü. Konut satışı rakamları yüzde 15 oranında artarak 95 bin 21 oldu.

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Yaklaşık 2 yıl önce BDDK denetimine giren tasarruf finansman sektörü konut satışlarının yüzde 15’ini finanse ediyor. Sistemde en fazla 1 milyon liralık tasarruf imkanının verildiğini belirten sektör yetkilileri, bu rakamın güncellenerek 10 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyor.

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 

Arsa ve tarlaları kapsayan konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını resmen solladı. 

Konutta arz talep dengesi bozuldu mu? Yeni konut satışlarında son durum ne? 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Erdal Eren, konut sektöründe arz talep dengesizliğinin artarak sürdüğüne dikkat çekti ve yeni konut satışlarının yavaşladığını aktardı...

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

İnşaat sektörü pandemide dijitalleşti konut satışları yüzde 11 arttı!

TÜİK verilerini derleyen proje veri ve talep bankası YapıRadarcom tarafından yapılan açıklamaya göre inşaat sektöründeki dijitalleşmenin de katkısıyla 2020'de konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı.

Konut satışlarında gümüş madalyalı Haziran!

'Sudan ucuz' konut kredisi faiz oranları sebebiyle Haziran 2020'deki konut satışı 190 bine ulaştı. Kredili ve ikinci el konuta talep arttı. Peki sıfır konut satışlarında durum ne oldu? İşte detaylar...

Rusya'da konut satışları yüzde 15 düşebilir!

Siberbank Başkan yardımcısı Bessonov, Rusya'da azalan talep sonucunda  konut satışlarının yüzde 15 civarında düşebileceğini dile getirdi.

Konut kredisi kampanyaları sıfır konut satışlarını arttırdı!

2018 Aralık ayında sıfır konut satışları ilk kez ikinci el konut satışlarını geçti. Sıfır konutlarda yaşanan talep artışının ana nedeni sadece sıfır konutlara uygulanan konut kredisi kampanyaları oldu…

Konut satışları yurtiçi üretim ve talebi destekliyor!

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi yurtiçi talep kaynaklı büyüme söz konusudur. Otomotiv, beyaz eşya üretim satışları ile konut satışları yurtiçi üretim ve talebi destekleyen göstergeler olmuştur" dedi.

Makbule Yönel Maya: Konut satışları Haziran'da ivme kaybedecek!

Seçim öncesi beklemeye geçen talep ve kredi faizlerinde yükselişle konut satışları hız kesti. Mart ve Nisan aylarındaki güçlü artış hızı Mayıs'ta ivme kaybetti.

Cazip faiz oranları krediyle konut satışlarını artırdı!

Martta konut satışları yüzde 32.4 artarken en fazla artış yüzde 85.2 ile ‘ipotekli satış’ olarak bilinen kredili satışlarda görüldü. Yaşanan talep patlamasında, cazip konut faizleri ve seçim öncesine çekilen talepler etkili oldu.

Şanlıurfa'da konut satışları düştü!

Şanlıurfa’da konut satışları düştü, piyasadaki hareketlilik yerini belirsiz bir durgunluğa bıraktı. Sektördeki gerileme temel olarak, yeterli talep olmamasına rağmen gereğinden fazla inşaat yapılması, arsa fiyatlarının yüksek olmasına bağlanıyor.

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

konut satışları talep etkisi Haberi

konut satışları talep etkisi

Ocak ayında satılan konut sayısının 1.67 gerilemesi nedeniyle gergin bir dönem yaşayan inşaat sektörünün Şubat ayı rakamlarıyla yüzü güldü. Şubat ayında konut satışı rakamları yüzde 15 oranında artarak 95 bin 21 oldu. Yılın ilk iki aylık döneminde yüzde 6.4’lük artışla 181 bin 188’e yükseldi. Şubat’ta yabancılara satılan konut sayısı yüzde 27.8 artarak bin 369’a çıkarken, iki aylık dönemdeki artış yüzde 16.6 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu(TUİK)’nun Şubat ayı konut satış istatistik verilerine göre, Türkiye’de Şubat ayında 95 bin 21 konut satıldı. Bu dönemde satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artış gösterdi. İki aylık dönemde ise konut sayısı yüzde 6.4 artarak 170 bin 236’dan 181 bin 188’e yükseldi.


İKİNCİ EL TALEBİNDE BÜYÜK ARTIŞ

Şubat ayında satılan konutların yüzde...