25 / 04 / 2024

konut satışlarında büyük yükseliş

konut satışlarında büyük yükseliş

Satılık konut fiyatları Türkiye genelinde son bir yılda yüzde 17.1 arttı. En büyük yükseliş yüzde 21.6 ile İstanbul'da gerçekleşti. 1+1 daireler en fazla talep gören konut tipleri oldu.

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Ayçiçek yağında büyük vurgun! Fiyatı 167 TL'den 336 TL'ye çıkardılar!

Ayçiçek fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeler duyanları hayrete düşürüyor. Ayçiçek fiyatlarında büyük vurgun! Fiyatı 167 TL'den 336 TL'ye çıkardılar...

Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Altın fiyatlarının seyri vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Ünlü ekonomist Barış Soydan bankalar ile Kapalıçarşı'daki altın fiyatları arasındaki büyük marja dikkat çekti. Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Isıtıcı satışlarında büyük artış! Simtech Km1714 quartz ısıtıcı ne kadar?

Ekim ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde havalar hissedilir derecede serinlemeye başladı. Kasım ayıyla beraber sıcaklıkların oldukça düşmesi beklenirken, ısıtıcı satışlarında da artış başladı. Simtech Km1714 quartz ısıtıcı, özellikleriyle göz doldururken, fiyatı da merak konusu oldu.

Hollanda'da yeni konut satışları çakıldı! Yüzde 56,2'lik sert düşüş!

Hollanda'da yeni konut satışlarında dert düşüş gözlemlendi. Bu kapsamda ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56,2 azaldı.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Araç satışlarında 'nakit kral'! Satışlar kredisiz yapılıyor

Araç alacaklar dikkat! Araç piyasasında yeni bir detay ortaya çıktı. Kredi ile araç almayı düşünenler bu habere sizi ilgilendiriyor. Uzman isimler satışların büyük bir bölümünün peşin parayla yapıldığını söyledi. İşte tüm detaylar...

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.

Deprem bölgesindeki konut satışlarında zirve Kayseri'nin!

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından inşaat faaliyetleri hız kazanırken, konut satışları da yeniden canlandı. Türkiye'de yapılan konut satışlarının yüzde 8,80’i afet bölgelerinde gerçekleşti.

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Yaklaşık 2 yıl önce BDDK denetimine giren tasarruf finansman sektörü konut satışlarının yüzde 15’ini finanse ediyor. Sistemde en fazla 1 milyon liralık tasarruf imkanının verildiğini belirten sektör yetkilileri, bu rakamın güncellenerek 10 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyor.

İpotekli konut satışlarında büyük düşüş! TÜİK’ten çok konuşulacak istatistik!

TÜİK Mart 2023 konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre konut satışları mart ayında yüzde 21,4 oranında düşerken, konut kredilerine 250 bin TL tutarında limit getirildiği iddiası sonrası gelen ipotekli konut satış verileri de dikkat çekti. Mart ayında ipotekli satışlarda da yüzde 16,5 oranın

konut satışlarında büyük yükseliş Haberi

konut satışlarında büyük yükseliş

Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Kasım ayı raporu yayınlandı. İkinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, istanbul, izmir ve Kocaeli'de gerçekleştirildi. Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde ise bir önceki aya göre yüzde 1,15, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,10 oranında artış oldu. Bir önceki senenin aynı ayına göre; yıllık satış fiyatlarındaki değişimlere bakıldığında, yüzde 21,58 oranıyla en yüksek artış istanbul ilinde, yüzde 8,79 ile en düşük artış ise Bursa'da gerçekleşti. 


YENİLERDE DÜŞÜK

"Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre, yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,59 oranında azaldı, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda yüzde 5,63 yükseldi. Bir önceki aya göre bakıldığında ise, Kocaeli, metrekare başına...