12 / 12 / 2025

konut satışlarında ikinci el

konut satışlarında ikinci el

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Remax Uğur Eryürek; ikinci el konut seçeneklerinden ve inşaat firmalarının neler yapması gerektiğinden bahsetti.

Konut satışlarında yılın en yüksek rakamına ulaşıldı!

Konut satışlarında yılın en yüksek aylık satışına ulaşılırken, Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy da faiz indirimlerinin sürmesi durumunda konut satış hacminde tarihi bir eşiğin aşılabileceğine dikkat çekti.

Konut satışlarında son 13 yılın en iyi Eylül ayı rakamları görüldü!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda konut satışlarında son 13 yılın en iyi Eylül ayı rakamları görüldüğünü belirtti.

Konut satışlarında 'Değer artış vergisi' vatandaşı cezalandırıyor!

Konut satışlarında uygulanan vergi sistemi, vatandaşları zor durumda bırakıyor. Değer artış vergilerinin vatandaşı cezalandırdığını söyleyen 169,3 bin takipçili Triger Osman X sosyal medya hesabından vergi reformu önerisinde bulundu.

Konut satışları Temmuz ayında yılın zirvesine çıktı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre konut satışlarında Temmuz ayında 142 bin 858 ile yılın en yüksek aylık rakamı görülürken tüm zamanların en yüksek ikinci temmuz ayı verisine de ulaşıldı.

Faizlerdeki düşüş sürerse konut satışlarında yeni rekorlar kırılabilir!

Konut satışları ilk 7 ayda 834 bin 751’e ulaşırken, Luxera GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş faizlerdeki düşüş devam ederse konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını söyledi.

Konut satışlarında yılın en yüksek aylık satışı!

Hakan Bucak Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Gayrimenkul Girişimcisi Hakan Bucak, yaptığı açıklamada konut satışlarında yılın en yüksek aylık satışının görüldüğünü söyledi.

Ankara'daki konut satışlarında yüzde 37 artış! Haziranda tam 9 bin 428 konut satıldı! 

TÜİK Ankara bölge müdürlüğünden alınan verilere göre Ankara’da haziran ayında konut satışları yüzde 37 artarak toplamda 9 bin 428 konut satıldı. İşte ilçe düzeyinde konut satışları ve analizler...

Konut satışlarında tablo karışık!

Konut satışlarında tablonun karışık olduğunu dile getiren Mars Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bucak, “Veriler artış gösterse de nitelik kaybı sürüyor” dedi.

Konut satışlarında resmen tüm zamanların Ocak-Nisan rekoru kırıldı!

2025 yılının ilk 4 ayında gerçekleşen konut satışları 2024 yılının aynı dönemine göre yüzde 27,9 artış göstererek, 454 bin 145'e çıkarken söz konusu bu veri tüm zamanların en yüksek ocak-nisan rakamı oldu.

Ankara’da konut satışları Ocak’ta  yüzde 40 oranında düştü!

Ankara’da konut satışlarında Ocak ayında düşüş yaşandı. Başkent’te faaliyet gösteren Gayrimenkul PR yetkilileri bu düşüşte, inşaat firmaları ve mülk sahiplerinin Ocak ayında yaptığı suni fiyat artışının da etkili olduğunu söyledi.

İlk el konut satışları 13 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Emlak Uzmanı  Mustafa Hakan Özelmacıklı, ikinci el konut satışlarında rekor hareketlilik yaşanırken, birinci el konutlarda ise satış rakamlarının 13 yılın en düşük seviyesine gerilediğini söyledi.  İşte konut satış analizi..

Konut satışlarında son 5 yılın Ocak ayı rekoru kırıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışlarında son 5 yılın Ocak ayı rekoru kırıldı.

Konut satışlarında yıllık ortalama artış yüzde 2.3 oldu!

Gayrimenkul değerleme uzmanı Ahmet Büyükduman, 12 yılda konut satışlarında yıllık ortalama artışın yüzde 2.3 olduğunu açıkladı.

konut satışlarında ikinci el Haberi

konut satışlarında ikinci el


Remax Uğur Eryürek'in konuşması: 


İkinci elde projeleri biz desteklemek durumundayız. Konutta para var, ikinci elde de var. Sürekli para istiyorsanız projelerle elde etmeniz mümkün. Biz ne yapıyoruz projelerde stabil bir hale getirmeye çalışıyor. İnşaat firmaları emlak ofislerine değer düşürüyor ve benzeri sebeplerle biraz dışarıda tutmaya çalışıyor. Şöyle bazı firmalar bu işin ikinci ellerini kendileri yapmaya çalışıyorlar. Bu şekilde çözüm üretmeye çalışıyorlar. Dışarıdan çalışan emlak ofislerini etik olmayan emlak ofislerini kabul ediyoruz. Ama biz ne yapacağız biraz daha birbirimizi destekleyeceğiz.Markalar çok önemli. Profesyonel ekip yetiştirip inşaat firmalarından destekle bir yere getirirsek birbirimizi destekleyerek çok çok iyi noktalara getiririz. Biz bunu birkaç tane İstanbul genelinde büyük projeyle denedik ve başardık. İkinci el emlak operasyonlarını biz inşaat firmalarından destek görmek istiyoruz. Firmaların ılımlı...