19 / 04 / 2024

konut sektörü faiz indirimi 2021

konut sektörü faiz indirimi 2021

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan bugünkü köşesinde kamu bankalarının konut kredisi faiz indirimini kaleme aldı. İşte H. Bader Arslan'ın 'Kamu bankalarının konut kredi faizi indirimi işe yarar mı?' başlıklı yazısı...

Düşük faizli konut kredisi ve yabancıya vatandaşlık limitinin yükseltilmesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Gün geçtikçe artan fiyatların, değişen müşteri profilinin üzerine bankaların açıklamış olduğu faiz  oranlarının sonrasında konut sektöründe mülk sahipleri ve müşteriler arasında büyük bir sorun oluştu. Mülk sahiplerinin yüksek beklentileri nedeni ile alıcılar konut almaktan vazgeçiyor.

Faizlerdeki indirim konut sektörünü nasıl etkiledi?

Geçtiğimiz haftalarda kamu bankaları tarafından uygulanan faiz indirimi kararı ile konut sektöründe hareketlilik beklendi. Peki, faiz indirimi kararı konut sektörünü nasıl etkiledi?

Kamu bankalarının faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Kamu bankalarının faiz indirimi hakkında değerlendirme yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kararın konut sektörünü olumlu bir şekilde etkileyeceğini dile getirdi. 

Rusya'da konut sektöründe başı Moskova ve St. Petersburg çekiyor!

Rusya'da düşük faiz ve teşvikli ipotek programı sayesinde patlama yapması öngörülen konut sektörü, birkaç bölge dışında durağanlığını sürdürüyor. Rusya'da 800'ün üstünde şehirde tek bir yeni inşaat projesi olmadığı belirtiliyor.

Faizlerdeki düşüş konut sektörünü canlandırdı!

Merkez Bankası’nın öncülüğünü yaptığı düşük faiz ortamı, konut sektörünü canlandırdı. İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Merkez Bankası’nın faiz hamleleri başta olmak üzere, gayrimenkul sektörü ile tüketicisinin lehine yönelik adımların sektör güvenini tazelediğini vurguladı...

Konut sektörü 2020 yılına nasıl başladı?

Türkiye genelinde konut metrekare ortalama birim fiyatı, 2019 yılı itibarıyla 2 bin 930 liraya yükselerek rekor kırdı. Peki faiz oranı düşünce konut fiyatları arttı mı? Konut sektörü 2020 yılına nasıl başladı? Reidin Genel Müdürü Alp Çapa merak edilen soruları yanıtladı…

Konut sektörü 2020’de zirveyi görecek!

Konut sektörü, yılın ilk yarısında zorlansa da yılın ikinci yarısında gelen faiz indirimleri sayesinde toparlandı. Yeni yılda ise satış rekorlarının kırıldığı günlere geri dönme hedefi var.

Türk konut sektörüne Çinli ilgisi!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarını 0.99’a indirmesi konut sektöründeki satışları da artırdı. Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, Uzakdoğulu yatırımcı için Türk konut sektörünün cazip olduğunu söyledi.

Aydın’da konut sektörünün önü açıldı!

Özbaşak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Müteahhit Kasım Payza, konut kredisi faiz oranlarının düşmesinin Aydın’da bitme noktasına gelen konut sektörüne de nefes aldırdığını belirtti.

Konut sektörü için bir pazarlama yöntemi!

Bloomberg'den Ali Çağatay, konut sektöründe faaliyet gösteren pazarlama departmanlarına bir öneride bulundu. Çağatay, "Bu faiz indirim sürecinde, pazarlama tekniğini değiştirebilirlerse, umulan ve beklenen sayıdan daha fazla konut satmaları mümkün olabilir" diyor...

Konut sektöründe gözler faiz indiriminde!

Konut sektörünün önde gelen isimleri yapılacak faiz indirimi sonrasında konut kredilerinde de oranların 0.98 ile 1.02’lere kadar geri çekilmesini beklediklerini ifade etti.

Konut sektörü 2019'dan umutlu!

Döviz kurundaki dalgalanmalar ve faiz oranlarının artışından olumsuz etkilenen konut sektörünün temsilcileri, yılın sonuna doğru yaşanan hareketliliğin 2019 yılı boyunca devam edeceğini düşünüyor.

Konut sektöründe çarklar yeniden harekete geçiyor!

Hükümet konut sektöründe önce KDV oranlarını yüzde 18’den 8’e, tapu harçlarını ise yüzde 4’ten yüzde 3’e düşürdü. Başbakan Yıldırım da yaptığı açıklamada konut kredilerinde faiz oranlarının yüzde 1’e çekileceğini açıkladı. 

konut sektörü faiz indirimi 2021 Haberi

konut sektörü faiz indirimi 2021

Kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. Peki kamu bankalarının bu konut kredisi faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek? 

"Konut sektörü yakın tarihimizin en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşıyor. Bir yandan kira ve satış fiyatlarındaki sıçrama tüketici tarafını zorlarken, diğer yandan maliyetlerdeki ve fiyatlardaki yükseliş nedeniyle özellikle yeni konut satışlarındaki azalma piyasada nadir rastlanabilecek bir resmin oluşmasını sağladı" değerlendirmesinde bulunan Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan'ın 'Kamu bankalarının konut kredi faizi indirimi işe yarar mı?' başlıklı yazısı şu şekilde:

Merkez Bankası tarafından açıklanan konut fiyat endeksi 2017 başında 95,5 düzeyinde idi. Son açıklanan 2021 Ağustos verisinde endeks 192’ya yükseldi. Yaklaşık 4,5 yıl içinde fiyatlar iki katının üzerine çıktı. Bu artışın üçte ikisi 2020 sonrasında yaşandı. Bazı şehirlerdeki artış bunun çok...