19 / 04 / 2024

konut vergisi beyannamesi ne zaman verilir

konut vergisi beyannamesi ne zaman verilir

Aynı çatı altındaki birden çok bağımsız birim ve dairelerin her biri ayrı ayrı bildiri vermesi gerekiyor mu? Konut vergisi beyannamesi nasıl dolduruluyor? İşte konut vergisi beyannamesi örneği...

2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Geçtiğimiz sene konut ya da işyerini kiraya verenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Emlak Konut GYO 2020 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO Vergi Usul Kanunları yöntemine göre yasal süresi içinde düzenlenmiş 2020 yılı hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamesi yayınlandı. 

Değerli konut vergisi beyannamesi 2021!

Türkiye'de değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan yaklaşık olarak 150 bin konut için değerli konut vergisi ödenecek. Peki beyanname nasıl verilecek? İşte değerli konut vergisi beyannamesi 2021...

Değerli konut vergisi nasıl hesaplanır?

Gündeme geldiği günden beri dikkatleri çeken değerli konut vergisi hesaplaması vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki değerli konut vergisi hesaplaması nasıl yapılır? Değerli konut vergisi beyannamesi ne zaman verilir? İşte detaylar...

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018!

Yeni gayrimenkul satın alan malikin emlak vergisi sorumluluğu ise satışın gerçekleştiği tarihi takip eden sene oluyor. Sene sonuna kadar beyanname veriliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? İşte emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018..

Kira gelir vergisi beyannamesi son günü 2018!

Mart ayı vergi takviminde belirtilen kira gelir vergisi son beyanname günü uzatıldı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi son günü 2018 ne zaman oldu?

Ölüm halinde kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira geliri elde eden kimse vefat ederse ne olur? Ölüm halinde kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018 nedir?

5 soruda emlak vergisi beyannamesi 2018!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. İşte 5 soruda emlak vergisi beyannamesi 2018..

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2018?

Gayrimenkul satın alan kimselerin aldıkları gayrimenkuller için emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2018?

Emlak vergisi beyannamesi nedir?

Emlak vergisi beyannamesi, gayrimenkul ile sahibinin bilgilerinin detaylı olarak bildirildiği beyannamedir. 

Emlak vergisi beyannamesi için son 20 gün!

2017 yılı içinde gayrimenkul satın alan kimselerin sene sonuna kadar emlak vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi beyannamesi için son 20 gün kaldı..

Emlak vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?

Bu sene içerisinde taşınmaz mal satın alan kimselerin 31.12.2017 tarihine kadar emlak vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor. 

konut vergisi beyannamesi ne zaman verilir Haberi

konut vergisi beyannamesi ne zaman verilir

Konut vergisi beyannamesi!

Konut vergisi beyannamesini, gayrimenkul edinenler veriyor. Beyannamede, bina, hangi belediyenin sınırı veya mücavir alanı içinde ise bu satıra o belediyenin adı yazılıyor. Beyannamede; bina arsasının alanı: İmar ve kadastro planı ile tespit edilen parselin metrekaresi oluyor. İmar ve kadastro görmemiş arsalar için, inşaat sahası ile mütemmimi olan parçanın toplam alanı oluyor.


Ayrıca binanın mesken, işyeri, otel veya fabrika gibi kullanış şekli belirtilmesi gerekiyor. Paylı (müşterek) mülkiyette ise her hissedarın kendi hissesini ayrı bildirim ile bildirmesi gerekiyor.


Aynı çatı altındaki birden çok bağımsız birim ve dairelerin her biri ayrı ayrı bildiri veriliyor. Söz konusu konut vergisi beyannamesi örneği aşağıda yer alıyor.


Konut vergisi beyannamesi örneği:


.................  BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

.................  İL-İLÇE-BELDE


Emlak Vergisi Sicil No: ................. 

Vergi Kimlik Numarası: .................


MÜKELLEFİN

Soyadı

Adı (Kurum İse Unvanı)

Baba Adı

Doğum Yeri/Tarihi

Nüfusa K....