26 / 04 / 2024

konya metro

konya metro

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesine ait hafif raylı sistem hattı projelerini üstlenecek.

Konya Akşehir arasına raybüs yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısına katılarak Konya yatırımları hakkında bilgi verdi. Bakan Elvan, Konya’ya ulaşımla ilgili müjdeler verdi ...

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

19 yıldır Konya'nın gündeminde olan Konya metro projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan kanuni süreçlerin başlaması ile inşaatın başlayacağını açıkladı.

Ankara-Sivas, Bursa-Osmaneli ve Konya-Karaman YHT projeleri mecliste!

Ankara-Sivas, Bursa-Osmaneli ve Konya-Karaman hızlı tren hattı projeleri ile Gebze-Darıca metro hattı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya Metrosu 4,5 yıldan önce tamamlanacak!

Konya'nın en büyük devlet yatırımı olan Konya Metrosu Projesi’nin önemini ve şehre kazandırdıklarını anlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Metro ile birlikte Konya dünyaca metrosu olan şehirler arasına yükselecek'' dedi.

Konya'nın metro projesi ihalesi mecliste!

Konya'ya yapılacak olan metro projesinin ihalesi meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya Metrosu’na bakanlık destek verecek! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, metro ihalesinin bu ay içinde yapılacağını söyledi. Ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı projeye 1 milyar liralık katkı sağlayacak. 

Konya'ya 1 milyon euroluk metro yatırımı! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği Konya Metrosu projesinin 1 milyar avronun üzerinde bir yatırımla hayata geçirileceğini söyledi. 

Konya'ya metro müjdesi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'ya metro müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah Konya metrosunun yapımına başlıyoruz" dedi.

Küçükçekmece'ye 2 yeni metro hattı gelecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "İnşallah 2 yeni metro hattımız da önümüzdeki dönemde ilçemize gelmiş olacak. Zaten banliyöyü tamamladık. Hatta burayı Yüksek Hızlı Tren'le Ankara'ya, Konya'ya bağladık. Artık Küçükçekmece'den Ankara'ya gitmek mümkün" dedi...

Konya Karaman arası 40 dakika düşecek!

Konya'da düzenlenen mitinge katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, metro başta olmak üzere şehrin geleceği için kritik öneme sahip tüm yatırımların yerine getirilmesini takip edeceğini söyledi.

Konya Metrosu ihale aşamasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Konya'da şehir içerisindeki toplu taşımayla ilgili sorunu çözmek için metro projesi var. Bununla ilgili proje çalışmalarımızı tamamladık. İhale aşamasına gelmiş bulunuyor" dedi..

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

Konya metro projesi yine ertelendi!

Konya'da son 3 yerel seçiminde Tahir Akyürek'in "vaatleri" arasında birinci sırada bulunan metro projesi yine ertelendi.

Konya Selçuklu'da acele kamulaştırma kararı!

Konya'nın Selçuklu İlçesinde bulunan yapımı devam eden metro hattı ve transfer merkezi istasyonları ile Konya YHT gar sahası projelerinin bölge ile entegrasyonunun sağlanması için acele kamulaştırma kararı alındı.

konya metro Haberi

konya metro

Bakanlar Kurulu'nun, Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Buna göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca üstlenilecek projelere, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait projeler eklendi. Kampüs-Beyhekim-Yeni YHT Gar-Gar-Meram Belediyesi Hafif Raylı Sistem Hattı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi-Yeni YHT Gar-Fetih Caddesi-Meram Belediyesi Hafif Raylı Sistem Hattı, bakanlıkça...