26 / 04 / 2024

Konya Metrosu şehirlerarası yolları bağlayacakmı

Konya Metrosu şehirlerarası yolları bağlayacakmı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdelediği Konya Metrosu, yüksek hızlı tren hatları ve şehirler arası yolları birbirine bağlayacak.

Konya Metrosu 4,5 yıldan önce tamamlanacak!

Konya'nın en büyük devlet yatırımı olan Konya Metrosu Projesi’nin önemini ve şehre kazandırdıklarını anlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Metro ile birlikte Konya dünyaca metrosu olan şehirler arasına yükselecek'' dedi.

Konya Metrosu çalışmaları ne durumda?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, "Son dönemde Konyamız çok önemli yatırımlar alıyor. Bunların başında Konya metrosu. Konya metrosunun temellerini atmak için çalışmalar yürütüyoruz. Konyamız inşallah birkaç yıl içinde metrosu olan şehirler sınıfına ulaşmış olacak" dedi...

Konya metrosu 4 yılda tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesince yapılacak ve 7,5 milyar liraya mal olacak Konya metrosu 4 yıl sonra hizmet vermeye hazır hale gelecek...

Konya Metrosu'nun ihalesine 3 firmadan teklif!

Konya'da yıllardır beklenen Konya Metrosu'nun ihalesi gerçekleşti. İhale kamuoyunun da yakından bildiği 3 firma teklif verdi.

Konya Metrosu’na bakanlık destek verecek! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, metro ihalesinin bu ay içinde yapılacağını söyledi. Ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı projeye 1 milyar liralık katkı sağlayacak. 

Konya'ya 1 milyon euroluk metro yatırımı! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği Konya Metrosu projesinin 1 milyar avronun üzerinde bir yatırımla hayata geçirileceğini söyledi. 

Konya Metrosu ihale aşamasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Konya'da şehir içerisindeki toplu taşımayla ilgili sorunu çözmek için metro projesi var. Bununla ilgili proje çalışmalarımızı tamamladık. İhale aşamasına gelmiş bulunuyor" dedi..

Konya metrosu için bir adım daha atıldı!

Konya metrosu için Ulaştırma Bakanlığı’nın geçtiğimiz aylarda proje ihalesini yapmasının ardından bakanlık ve yüklenici firma yetkilileri Konya’ya gelerek, Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinden teknik ekiple inceleme yaptı.

Konya Metrosu için ihaleye çıkılıyor!

Konya’nın dört bir yanını birbirine bağlayacak Konya Metrosu Projesi'ne ilişkin hazırlıklar tamamlandı. 13 Ekim’de etüd, proje ve mühendislik hizmetleri işi ihalesine çıkılacak.

Konya Metrosu Projesi'nin ihalesi 13 Ekim'de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin: "Konya’nın dört bir yanını birbirine bağlayacak Konya Metrosu Projesi'ne ilişkin hazırlıklar tamamlandı. 13 Ekim’de etüd, proje ve mühendislik hizmetleri işi ihalesine çıkılacak" dedi.

Konya metrosu öğrencilerin üniversite tercihlerini etkileyecek!

"Üniversite kenti" olma yolunda ilerleyen Konya'da öğrenciler, 2018'de ilk etabı tamamlanacak metro ile artık daha kısa süren ve konforlu bir yolculukla okullarına ulaşabilecek.

Konya Metrosu, YHT hatları ve şehirler arası yolları bağlayacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdelediği Konya Metrosu, yüksek hızlı tren hatları ve şehirler arası yolları birbirine bağlayacak.

Konya Metrosu YHT hatlarını birbirine bağlayacak!

Başbakan Davutoğlu'nun müjdelediği Konya Metrosu, yüksek hızlı tren hatları ve şehirler arası yolları birbirine bağlayacak.

Konya Metrosu şehirlerarası yolları bağlayacakmı Haberi

Konya Metrosu şehirlerarası yolları bağlayacakmı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdelediği Konya Metrosu tamamlandığında, yüksek hızlı tren hatları ve şehirleri arası yollar arasında irtibat sağlanmış olacak


Kentteki 5 üniversite, hastaneler ve hızlı tren garlarıyla bir uçtan bir uca irtibatı sağlayacak Konya Metrosu, üç etaptan oluşacak. Gelecek yılın ilk aylarında kazma vurulacak metronun ilk etabının 2018'deki Şeb-i Arus törenlerinde hizmete açılması hedefleniyor. 


Kamu kurumları, sanayi bölgeleri, hastaneler ve turistik bölgelere ulaşımı kolaylaştıracak 44 kilometrelik metro hattı, kent içi ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak. 


İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü il 


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun metro müjdesinin kentte büyük heyecan ve sevinçle karşılandığını söyledi. 


Böyle büyük yatırımların, hükümet desteği olmaksızın yapılamayacağına işaret eden Akyürek, Metro Konya Projesi'nin kentin sadece bugününü değil, geleceğini de ulaşım açısından kurtaracağını anlattı. 


Konya'da yolcu ve...