19 / 04 / 2024

Kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi yazımı

Kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi yazımı

Kooperatif ortaklığı için belirli şartlar gerekiyor.Kooperatifin kurulması için ortakların verilen dilekçe vermeleri şartı da bulunuyor.Peki,kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi nasıl yazılır?İşte,kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi!

Kaymakamlık sınavına giriş belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu

Kaymakamlık sınavı giriş yerleri açıklandı. 2023 ÖSYM Kaymakamlık sınavı giriş belgeleri sorgulama ekranından sınava girilecek yerler belirlendi. İşte haberin ayrıntıları...

Electrolux EW6F3146BEB çamaşır makinesi Türkiye pazarına giriş yaptı! İşte teknik özellikleri ve fiyatı...

Evlerin başlıca beyaz eşya ürünlerinden çamaşır makinesi, yeni evlenecek çiftlerin ilk önce aldığı beyaz eşya ürünlerinden biri olduğu gibi evini sıfırdan düzenler için de öncelikli ürünlerden biri oluyor. Türkiye piyasasına giriş yapan Electrolux’ün yeni çamaşır makinesi de bu konuda öne çıkıyor.

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

Tesla, Türkiye pazarına girişini çekilişle kutluyor!

Tesla, yakın zamanda Türkiye pazarına giriş yaparak adından söz ettirmeye başladı. Bu gelişmenin ardından, WORLDEF tarafından düzenlenen World Ecommerce Forum'da düzenlenecek bir çekilişle bir kişiye Tesla Model Y hediye edilecek.

Fuzul Yapı'dan halka arz için ilk adım: Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştü!

Türkiye’de markalı konut sektörünün öncüleri arasında yer alan Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iznini aldı ve halk arz sürecinin ilk adımını attı. 

İşte Türkiye pazarına giriş yapacak yeni Çinli otomotiv devi!

Dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticilerinin ilk tercihleri arasında yer alan Türkiye’ye bir dev daha giriş yapıyor. BYD (Build Your Dreams) ve ALJ Türkiye kararı duyurdu.

Chery, Türkiye yollarına çıkmak için gün sayıyor!

Çin kökenli otomobil markası Chery, üç farklı modeli ile Türkiye yollarına çıkmak için gün sayıyor. Peki Chery, ne zaman Türkiye pazarına giriş yapacak? Modelin özellikleri neler? Detaylar haberimizde...

Facebook kripto para piyasasına giriş yapıyor!

ABD'li sosyal medya şirketi olan Facebook, bu yıl sonunda 'Diem' adını taşıyan proje ile kripto para piyasasına girecek.

Emlak Katılım’dan Türkiye’nin ilk ortaklığa dayalı sukuk ihracı!

Emlak Katılım, 17-18 Mart 2021 tarihlerinde talep toplamasını yaptığı 455 gün vadeli ve yaklaşık 47 milyon lira tutarlı sukuk ihracıyla, Katılım Bankacılığına özel bir fon toplama yöntemi olan Özel Fon Hesabı Havuzu üzerinden Türkiye’nin ilk emek-sermaye ortaklığına dayalı sukuk ihracını yaptı.

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi'ne girişler yasaklandı!

İstanbul'da yaşanan depremin sonrasında yapılan ön hasar tespiti sonucunda tahliye edilmesine karar verilen İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasına girişler yasaklandı...

İzmir Antik Smyrna Agorası'na giriş binası inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antik Smyrna Agorası'nın bilinirliğini ve turistik değerini artırmak üzere içinde emanet holü, mağaza ve bilet gişesi de bulunan ana giriş binasını inşa ediyor.

TMSF, Yapı Azim Ortaklık Girişim'in 7 gayrimenkulünü satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Yapı Azim Ortaklık Girişim A.Ş.’ye ait 7 gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi yazımı Haberi

Kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi yazımı

Kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi!

Kooperatif ortaklığı tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını iş gücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım amacıyla kurulan teşkilatlar olarak karşımıza çıkıyor.


Kooperatifin mutlaka 7 ortağının bulunması gerekiyor ve bu sayının tamamlanmaması durumunda koopearatif kurulamıyor.


Kooperatif adını sadece kanuna göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor. Kooperatifler ve üst kuruluşlarının unvanlarında, kamu kurum ve kuruluşlarının isimlerine yer verilemiyor. Ayırca; Sermaye miktarı sınırlandırılarak kooperatif de kurulamıyor.


Kooperatif ortaklığı başvuru dilekçesi yazarken şu şekilde yazılması gerekiyor:



................ KOOPERATİFİ ORTAK KAYIT ve KABUL DİLEKÇESİ

ADI SOYADI:

BABA ADI:

DOĞUM YERİ VE YILI:

BAĞLI OLDUĞU SOS.GÜV.KUR.:

İŞ YERİ ADRESİ, TELEFON NO:

İKAMETGAH ADRESİ:

ORTAĞIN ADINA HABERDAR 

EDİLEBİLECEK KİŞİNİN ADRESİ:

 1163 sayılı Kooperatifler kanununa göre düzenlenmiş ....................... KOOPERATİFİ Ana sözleşmesini okudum. 1163 sayılı Kooperatifler kanunu, Kooperatif Anasözleşmesi, Genel Kurul...