26 / 04 / 2024

Körfez Köprüsü güzergahı

Körfez Köprüsü güzergahı

İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, iki yaka arasında mühendis ve işçilerin çalışacağı 'kedi yolu' olarak da adlandırılan geçici yürüyüş yolunda sona yaklaşıldı.

Körfez Köprüsü 2 yakayı birleştirdi!

İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi'nin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, iki yaka arasında mühendis ve işçilerin çalışacağı geçici yürüyüş bantları da döşenmeye başlandı.

Körfez Köprüsü'nün ayakları su üstünde yükselmeye başladı!

İstanbul-İzmir arasını yaklaşık 3.5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi İzmir Otoyolu Projesi' nin en önemli geçiş noktalarından biri olan İzmit Körfez Köprüsü' nde çalışmalar hızla ilerliyor...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü emlak fiyatlarını artırdı!

26 Ağustos 2016’da hizmete açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, güzergahındaki konut fiyatlarını artırdı. Köprü güzergahında bulunan Çatalca, Sarıyer, Arnavutköy ve Beykoz’daki satılık konutların metrekare fiyatlarında artış oldu.

Bursa Kaplıkaya Köprüsü gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yıldırım'da projelendirilen Kaplıkaya Köprüsü, Siteler ve Bağlaraltı mahalleleri birbirine bağlayarak yıllardır konuşulan bir hizmeti daha bölgeye kazandırıyor.

Ankara Hacettepe Köprüsü'nün güzergahı değişiyor!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından yürütülmekte olan Başkentray Projesi kapsamında yenilenecek olan Hacettepe Köprüsü'nde güzergah değişikliği yapıldı.

Aytemiz'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü güzergahına iki istasyon!

TÜRKİYE’nin önde gelen akaryakıt şirketi Aytemiz, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu güzergahında gerçekleştirdiği iki yeni yatırım ile istasyon ağını güçlendiriyor.

Yavuz Sultan Köprüsü güzergahındaki 5 proje!

8 karayolu ve 2 demiryolu şeridi bulunan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün güzergâhındaki projeler yatırımcının ilgisini çekiyor. İşte köprüye yakın 5 proje...

İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek demiryolunun güzergahı!

Bakan Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçmesi planlanan demiryolunun güzergahını açıkladı.

Osman Gazi Köprüsü arsa fiyatlarını yüzde 100 artırdı!

Osman Gazi Köprüsü güzergâhındaki köylerde araziler iki yılda yüzde 100 değerlendi. Bölgede arazi yatırımı yapmak hala çok cazip. Emlakçılar köprünün açılışı ile yeniden hareketlenme olacağını söylüyor.

Körfez Geçiş Köprüsü’nün son tabliyesini Cumhurbaşkanı yerleştirecek!

Körfez Geçiş Köprüsü, Türkiye ekonomisine itici güç olacak. Köprünün kritik önem taşıdığı Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun 27 milyar liralık bir ekonomik faaliyeti tetiklemesi bekleniyor.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü 2 ay içinde açılacak!

Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün 2 ay içinde tamamlanacağını bildirdi.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü GÖKTÜRK-2 ile görüntülendi!

İzmit'teki Körfez Geçişi Asma Köprüsü, GÖKTÜRK-2 uydusunca görüntülendi. "Haftanın fotoğrafı" başlığı altında yayımlanan görüntüde, inşaatı devam eden Körfez Geçişi Asma Köprüsü yer aldı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son 340 metre!

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve çoğunluğunu Türk işçilerinin oluşturduğu 750’ye yakın işçi, Körfez Geçiş Köprüsü’nde iki yakanın birleşmesini sağlamak ve son 340 metreyi tamamlamak için 252 metrelik yükseklikte gece gündüz çalışıyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün belgeseli çekilecek!

Önümüzdeki ay sonunda ulaşıma açılması beklenen İzmit Körfez Geçiş köprüsü'nde 113 tabliyeden 91'i yerleştirildi.Öte yandan drone'larla yapım aşamaları görüntülenen projenin, tamamlanmasının ardından belgesel hazırlanacağı öğrenildi.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü havadan görüntülendi!

433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan İzmit Körfezi Asma Köprüsü havadan görüntülendi. İşte dev projenin son görüntüleri...

Körfez Köprüsü güzergahı Haberi

Körfez Köprüsü güzergahı

Uzaktan hiçbir hareketlilik gözlenmemesine rağmen, çok dikkatli bakıldığında veya kamera ile yaklaştırıldığında görülebilen 150 metre yüksekte çalışan personel , dörtte üçü tamamlanan geçici yolu bitirmeye çalışıyor.

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'ndeki Dil Burnu ile Yalova'nın Altınova İlçesi'ndeki Hersek Burnu arasında yaptırılan köprü ayakları arasında, Ocak ayında başlanan kılavuz kablo çekiminin tamamlanmasının ardından, Şubat ayında da üzerinden araçların geçeceği tabliyelerinin yerleştirileceği ana kablo çekimi için hazırlık başlatıldı. Bu kapsamda, ana kabloyu çekecek mühendis ve işçilerin çalışacağı 'kedi yolu' olarak da anlandırılan geçici yürüyüş yolu çalışması başlatıldı.


Mühendis ve işçilerin yaklaşık 150 metre yüksekte, uzaktan bakıldığında görülmeyecek noktada iki yaka arasında gerçekleştirdikleri bu çalışmanın da sonuna gelindi. Burada çalışma yapan personel, ancak çok dikkatli bakıldığında veya kamera ile yaklaştırıldığında fark edilebiliyor. Geçici yolun en geç...