29 / 03 / 2024

körfez ülkeleri ticari yatırımları

körfez ülkeleri ticari yatırımları

Ortadoğuda ve Körfez ülkelerinde en büyük yatırım sahasına ve inşaat sektörüne sahip olan Suudi Arabistanda Suudi müteahhitler tarafından ertelenen 147 milyar dolarlık projeler için Ticaret Odası hükümetten yardım istedi

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

Karadağ, Körfez’in de radarına girdi!

Mirnadom Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, "Azerilerin yapımı halen devam eden yaklaşık 3 milyar Euro’luk dev Porto Novi projesi sayesinde birçok Azeri Karadağ’a hem gayrimenkul hem de ticari yatırım yapıyor. Benzer hareket şimdi de Körfez bölgesi için oluşuyor" dedi...

Körfez Belediyesi'nden 3.3 milyon TL'ye satılık ticari arsa!

Körfez Belediyesi, Atalar Mahallesi'ndeki ticari arsayı ihale ile satıyor. İhale 9 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşecek...

İsrail'den Körfez ülkelerine demiryolu projesi planı!

Tel Aviv yönetimi, uzun zamandır yapmayı planladığı İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Körfez ülkeleri arasında demiryolu inşa edilmesine yönelik planını açıklayacak.

Kocaeli Körfez'de 3.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Körfez Belediyesi,  Atalar - (Yarımca) Mahallesi'ndeki ticari imarlı arsayı ihale ile satıyor. İhale 10 Ekim'de yapılacak...

Türk müteahhitlik firmaları Körfez'de çok etkili!

Fuarın ikinci günü incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Körfez’den yatırım rüzgarının iyi estiğini belirterek, “Durağanlık yaşasak da geçecek. Ticari etki yok, yaşananlar psikolojik” diye konuştu.

İnşaat sektöründe Körfez endişesi!

Körfez ülkeleri tarihsel olarak Türk müteahhitlik sektörünün en önemli pazarlarından. Katar krizi, kısa zamanda çözüme kavuşmazsa, inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün etkileneceği söyleniyor.

Körfez GYO'dan özel durum açıklaması!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Balıkesir Edremit'te Körfez Termal Devremülk Projesi Ticari Alan Satışı yapıyor. Ticari niteliklik tesisin piyasa değeri 6.300.000 TL+KDV olarak belirtiliyor.

Körfez Termal Devremülk'ün değerleme raporu yayınlandı!

Körfez GYO'nun Körfez Termal Devremülk Projesinde yer alan 305 no'lu ticari ünitenin ve 3 adet ticari ünitenin yıllık kira değer tespitine yönelik değerleme raporunu yayınlandı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Akkuyu NGS'nin inşaatına Körfez ilgisi!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaatıyla ilgili bilgi verdi. Lihaçev, Körfez ülkeleri ve Rus şirketlerinin NGS'nin inşaat süreciyle ilgilendiğini belirtti.

Türkiye'deki tarım arazileriyle Körfez’in ihtiyacı giderilebilir!

Türkiye’den tarım arazilerinin tahsisi konusunda bir taleplerinin olup olmadığının sorulması üzerine Naqi, gelecekte insanları ilgilendiren en önemli hususların su, gıda ve tarım olduğunu, Körfez ülkeleri olarak gıda güvenliği konusuna çok önem verdiklerini vurguladı.

Emir Of İstanbul franchise fırsatıyla körfez portföyünü yönetin!

Emir Of İstanbul Global gayrimenkul ve yatırım danışmanlığında sürdürülebilir büyüme ve başarı sağlayarak, Körfez ülkeleri başta olmak üzere Dubai, Katar, Riyad , Kuveyt, Jeddah, USA'daki şubeleriyle dinamik bir kuruluş olmayı hedefliyor.

körfez ülkeleri ticari yatırımları Haberi

körfez ülkeleri ticari yatırımları

Arabnews gazetesinde yer alan habere göre Suudi müteahhitler ülkenin çeşitli bölgelerinde yer alan ve toplam değeri 147 milyar dolar olan inşaat sektörü yatırımlarını erteleyince, Suudi Arabistan Ticaret Odası Konseyi ülkenin uluslararası arenada olumsuz etkilenmesi ve ülke ekonomisine zarar verilmemesi için Suudi hükümetine seslenerek gerekli tedbirlerin alınması ve uluslararası anlaşmaların yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Özellikle büyük ölçekli hükümet projelerinin yer aldığı yatırımların ertelendiğine dikkati çeken Suudi Arabistan Ticaret Odası Konseyi Uluslararası Anlaşmalar Komitesi Başkanı Fahd Al Hammadi, gecikmelere neden olan dev projelerin derhal hayata geçirilmesi için hem hükümet yetkililerini, hem de Suudi müteahhitleri sorunların bir an önce çözülmesi yönünde...