24 / 04 / 2024

koroanvirüs esnafa kira yardımı

koroanvirüs esnafa kira yardımı

Sakarya Erenler Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda belediyeye ait iş yerlerinden kira alınmamasına karar verdi. 

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmelerinde 'tahkim' şartına dikkat!

Avukat Öztürk Yazıcı, Eko Haber'de kaleme aldığı yazısında, kira sözleşmelerinde tahkim şartını anlattı. İşte Öztürk Yazıcı'nın o yazısı...

Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

Depremin ardından iş yerlerinin neredeyse tümünün yıkıldığı Malatya’da ticari hayatın durmaması amacıyla harekete geçen büyükşehrin sağlamlığını ve kalitesini ispat etmiş tesislerini esnafa tahsis etti ve  esnaftan 3 yıl kira alınmayacağını söyledi.

Kiracılara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı! Kanun teklifi hazırlandı! Kiracılar dikkat!

Kira fiyatlarındaki yükselişe acil çözüm bulunmasına ilişkin çağrıda bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konutu olmayan vatandaşlara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı yapılması için Meclis'e kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? Ev sahibi kiraya verdiği konutu kontrol edebilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri açısından kira sözleşmesi önemlidir. Aynı kiracılar ile devam edilip edilmeyeceği kira sözleşmesinin yenilenme arifesinde belli olur. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Kirada oturanlara zam haberi! Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu

Türkiye'de yaşanan konut sıkıntısı nedeniyle yükselen kiralar enflasyondaki artışla birlikte iyice yükselmeye başladı. TÜİK'in açıkladığı nisan enflasyon rakamlarından sonra kira fiyatlarındaki artış oranı da belli oldu.

Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Mayıs 2022 kira artış hesaplama örneği!

Kira sözleşmesi bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracıların heyecanla beklediği Mayıs 2022 kira artış oranı belli oldu. Nisan ayında enflasyonun yüzde 69,97 oranında gelmesiyle birlikte kiralara yapılacak zam oranı yüzde 34.46 olarak kaydedildi. İşte tüm detaylar..

TEFE TÜFE Mayıs 2022 kira artış oranı detayları! Kiranıza ne kadar zam gelecek? Hemen öğrenin!

TEFE TÜFE Mayıs 2022 kira artış oranı detayları bugün itibariyle resmen açıklandı. Peki TEFE TÜFE Mayıs 2022 kira artış oranı ne oldu? Kiranıza ne kadar zam gelecek?

2022 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 2022 Mayıs ayı kira artış oranlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 2022 Mayıs ayı kira artış oranları...

Mayıs 2022 kira artış oranı belli oldu mu? Mayıs ayı kira artışı ne kadar olacak?

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren kira artış oranının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Mayıs ayında kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılara TÜİK tarafından açıklanan oranda zam yapılabilecek. İşte tüm detaylar...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmeniz...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira sözleşmelerini kaleme aldı. Peki kira sözleşmesi kendiliğinden uzar mı? 

Süha Sümer ve Nilgün Akman Sümer kira anlaşmazlığı nedeniyle öldürülmüş!

iş insanı Süha Sümer ve eşi emekli öğretmen Nilgün Akman Sümer'in kira anlaşmazlığı nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

Kira sözleşmesi imzalarken hangi konulara dikkat edilmeli?

Haber Ekspress köşe yazarı Mustafa Yolcu bugün kaleme aldığı yazısında kira sözleşmesi imzalarken dikkat edilmesi gereken konuları yazdı.

koroanvirüs esnafa kira yardımı Haberi

koroanvirüs esnafa kira yardımı

Sakarya'ya bağlı Erenler Belediyesi'nde gerçekleşen Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda esnafı sevindirecek kararlar alındı. Erenler Belediyesi'nde yer alan habere göre; toplantıda Nisan ve Mayıs ayı kiralalarının tahsil edilmeyeceği  yönünde karar alındı. 

Meclis toplantısında açıklama yapan Erenler Belediye Başkanı, Fevzi Kılıç, pandemi döneminde esnafa verilecek desteklerin devam edeceğini dile getirerek, “Covid-19 salgını kapsamında yetki alanlarımız dâhilinde almış olduğumuz önlem ve tedbirlerimiz ile birlikte esnaflarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda belediyemizce kiraya verilen ve meclis kararı ile tahsis edilen taşınmazlarımızda ki kiracı vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için İçişleri Bakanlığımızın 13.04.2021 tarihli genelgesi doğrultusunda faaliyetleri geçici olarak durdurulan iş yerlerinden kira, tahsis ve işgaliye bedellerini Nisan ve Mayıs aylarında almayacağız ve sözleşmelerini iki ay sürüyle uzatacağız” dedi.

Kayseri Develi Belediyesi'nden esnafa...