25 / 04 / 2024

Koronavirüs inşaat sektörünü etkileyecek mi

Koronavirüs inşaat sektörünü etkileyecek mi

Seramiksan Türkiye Satış Müdürü M. Süreyya Çağlar yaptığı açıklamada, "Koronavirüsten dolayı başta turizm olmak üzere birçok sektör etkilenecek. Turizmin etkilenmesi inşaat sektörünün de etkilenmesi demek" dedi.

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

İnşaat sektörü, son senelerde resmen dünya çapında bir dönüşüm sürecinin içine girdi. Peki Türk inşaat sektörünü gelecek 10 yılda hangi trendler etkileyecek? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

Ekonomideki gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı İnşaat Platform Başkanı Murat İşçi, ekonomide yaşanan gelişmelerin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte, İşçi'nin konuyla ilgili yazısı...

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

Pandemi inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Çuhadaroğlu Metal Pazarlama Müdürü Ali Tuna Şenatlı, koronavirüs salgınının inşaat sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi. 

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yeni hedefi Avrupa oldu. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Kovid-19 tedbirleri inşaat sektörünü toparladı!

GABORAS tarafından hazırlanan raporda, inşaat sektörünün ülke genelinde sorunlu olduğu belirtildi. Ancak koronavirüs salgını sonrasında alınan tedbirler inşaat sektöründe toparlanmayı sağladı.

Mike Pompeo: İran Devrim Muhafızları Ordusu İran'ın inşaat sektörünü kontrol ediyor!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, İran'ın inşaat sektörünü kontrol ettiğini söyledi.

Koronavirüs Kıbrıs inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, koronavirüsün Kıbrıs inşaat sektöründe oluşturacağı etkileri açıkladı. Gürcafer, "Ev satışı ve yeni inşaatlar yapılamayacak" dedi...

Koronavirüs inşaat sektörünü orta seviyede etkileyecek!

ILO'nun Kovid-19 ve İş Dünyası raporunda, koronavirüs sebebiyle işletmelerin kapatılmasının, 2,7 milyar çalışanı etkilediği açıklandı. Rapora göre , inşaat sektörü koronavirüs salgınından orta seviyede etkilenecek...

Koronavirüsün inşaat sektöründeki etkileri nasıl olacak?

Çin'de başlayan ve dünyayı da etkisi altına alan koronavirüs dünya ekonomisini çöküşün eşiğine getirdi. Ticaret, lojistik gibi bir çok sektörü etkileyen koronavirüs, inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Moody's: Kovid-19 salgını küresel inşaat sektörünün görünümünü bozabilir!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel inşaat sektörünün görünümünde bozulmaya sebep olmasının beklendiğini açıkladı...

Koronavirüs inşaat sektörünü etkileyecek mi Haberi

Koronavirüs inşaat sektörünü etkileyecek mi

Seramiksan Türkiye Satış Müdürü M. Süreyya Çağlar, Türkiye'nin seramik sektöründe dünyanın 10 üreticisinden biri olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalar yapan Çağlar, Türkiye'nin ihracatta Avrupa'nın 3. büyük ihracatçısı konumunda olduğunu ve İtalya ve İspanya'dan sonra 3'üncü büyük üreticisi olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de yıllık 450 milyon kare seramik üretim kapasitesi olduğunu söyleyen Çağlar, sözlerine şu şekilde devam etti:

"250 bin kişi seramik sektöründe çalışıyor. Vitrifiye grubunda Avrupa'nın en büyük üreticisiyiz. Dünyanın en büyük 3 üreticisinden birisiyiz. 20 milyon adetin üzerinde vitrifiye üretiyoruz. Dünyada vitrifiye ihracatında ilk 3'teyiz. Seramiksan'da 33 milyon metrekare kurulu kapasitesi ve 1550 çalışanı ile seramik sektöründe Türkiye'nin en büyük üreticilerinden bir tanesiyiz, Seramiksan olarak 60'ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz.

İç piyasada yaklaşık 230 bayimiz, binin üzerinde nalbur ve tali bayi dediğimiz bir hizmet...