24 / 04 / 2024

korunan alanlar

korunan alanlar

Korunan alan nedir? Milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, sulak alanlar, özel çevre koruma bölgeleri ve benzeri koruma statüsü bulunan diğer alanlarda imar planı nasıl hazırlanıyor?

Korunan alan sayısı 533'e çıkarıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2002 yılında 952 olan korunan alanları bu yıl bin 533'e, miktarını ise 3,4 milyon hektardan 5,6 milyon hektara çıkardıklarını söyledi...

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31769 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan korunan alanların imara açıldığı iddiasına yalanlama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, koruma altındaki doğal alanların yapılaşmaya açıldığıyla ilgili haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık, haberlerin asılsız olduğunu belirtti ve 'Yeni düzenlemelere göre doğal sit alanları'nı açıkladı...

Doğal alanlar imara mı açılıyor?

İMO Başkanı Cemal Gökçe, “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kararı ile doğal alanların imara açıldığını belirtti...

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31070 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Millet bahçelerin ve korunan alanların sayısı artacak!

"Sıfır Atık Mavi Projesi"nin, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet bahçelerin ve korunan alanların sayısının artacağını söyledi.

Korunan alanlar yönetmeliğinde değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Korunan alanların yönetim sorunu TBMM'de!

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Koruma statüsü bulunan alanlarla ilgili olarak Bakanlık ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında görev ve yetki karmaşası bulunduğu iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

SİT alanları dereceleri değiştirildi!

SİT alanlarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, Korunan Alanlarda Yapılacak Planlara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

UNESCO korunan alanların raporunu inceleyecek!

Komitenin yoğun gündemi çerçevesinde, dünya genelinde listeye kayıtlı bulunan 1031 alandan 156’sının koruma durumu raporları incelenecek.

Sit alanlarında tevhit yapılır mı?

Doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan bölgelere sit deniyor. Peki, korunan bu sit alanlarında tevhit yapılır mı?

Muğla nazım imar planı askıda!

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin plan onaylama yetkisi dışında kalan korunan alanlar ile turizm merkezleri, kültür ve turizm koruma gelişim bölgeleri onamasının dışına çıkarıldı.

Muğla nazım imar planı askıya çıktı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin plan onaylama yetkisi dışında kalan korunan alanlar ile turizm merkezleri, kültür ve turizm koruma gelişim bölgeleri onamasının dışına çıkarıldı.

Kars Avrupalı turist bekliyor!

Avrupa Komisyonunun "turizm ve korunan alanlar" temasıyla 6 yıl önce ulusal destinasyon seçtiği tarihi şehirle ilgili tanıtım filmi ve belgeseller, AB ülkelerinde gösterilecek.

korunan alanlar Haberi

korunan alanlar

Korunan alan nedir?

Korunan alan,  Milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal sit alanları, sulak alanlar, özel çevre koruma bölgeleri ve benzeri koruma statüsü bulunan, biyolojik çeşitliliğin, doğal ve bununla ilişkili kültürel kaynakların korunması ve devamlılığının sağlanması amacıyla ilgili mevzuata göre tespit edilen ve yönetilen kara ya da deniz alanı olarak tanımlanıyor.


Korunan alanlar ile ilgili olarak, 23 Mart 2012 tarihinde 28242 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik bulunuyor. Korunan alanlarda yapılacak planlara dair yönetmelik, milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, sulak alanlar, özel çevre koruma bölgeleri ve benzeri koruma statüsü bulunan diğer alanlarda yapılacak planlar ile doğal sit alanlarında yapılacak koruma amaçlı imar planlarının hazırlanması, yapım esasları, gösterimi, onaylanması, uygulaması, denetimi ve bu planları hazırlayacak...